I det nye Mummi-serviset gjemmer det seg en rørende historie

Innimellom leser man noe som gir et helt spesielt inntrykk, og historien bak de nye delene i det populære Mummi-serviset fra Arabia er nettopp en slik historie.

© Arabia

Fra tid til annen samarbeider ulike merker med veldedige organisasjoner for å samle inn penger til et godt formål. Dette er tilfelle for Arabia som nå har inngått et samarbeid med Redd Barna - et samarbeid som gir to nye motiver til Mummi-serviset i slutten av februar. For hver solgte kopp går 10 kroner til Redd Barna.

Det første motivet, som sett under, viser Mummitrollet på en grønn blomstereng med et romvesen.

Mummi-servise
© Arabia

Det andre motivet i lanseringen får vi gåsehud av.

Det er nemlig "Det usynlige barnet" fra Tove Jansson fortelling med samme navn fra 1962.

I denne fortellingen tar Mummifamilien i mot en ny gjest: den lille og forsømte jenta Ninni, som har blitt usynlig. Hun er redd for både å snakke, leke og le. En klokke rundt halsen hennes er det eneste som forteller Mummitrollene hvor hun er. Med vennlighet og omsorg fra familien blir Ninni sakte, men sikkert synlig igjen, og når hun endelig tør å vise følelser igjen kommer ansiktet hennes til syne.

Mummi Arabia
© Arabia

I følge pressemeldingen har "Det usynlige barnet" lenge vært et etterspurt motiv.

"Grunnen til at vi valgte å introdusere Ninni-serien akkurat i år er fordi det i år er 30 år siden FNs Barnekonvensjon ble vedtatt", forklarer Nora Haatainen fra Fiskars Licence Business Unit.

Ifølge Merete Falkenstrøm, sjef for Fundraising & Marketing i danske Redd Barna er historien om Ninni et godt bilde på en oppvekst mange barn opplever, nemlig en med svik og overgrep.

Men historien er også fylt med håp: "Vi vet nemlig at sterke voksne, omsorg og respekt for barns rettigheter hjelper dem (anm: barna) til å utnytte sitt fulle potensiale" uttaler hun i pressemeldingen.

Det usynlige barnet servise
© Arabia

Serviset er i salg nå.