Her er gjenbruksfunnet vi kommer til å slåss om i fremtiden, ifølge eksperten

Vi har alliert oss med stylist og gjenbruks-ekspert Mette Helena, som forteller hva du skal lete etter hvis du vil være i forkant med kommende gjenbrukstrender.

Dette skal du gå etter på loppemarked
© @mettehelena

Det har blitt populært å gå på jakt etter gode gjenbruksfunn, men hvordan skiller man gull fra gråstein og hvor skal man egentlig gå for å finne de beste funnene?

Det har vi spurt stylist og gjenbruks-ekspert Mette Helena Rasmussen om.

  • Jeg elsker de helt vanlige lokale bruktbutikkene, og der kan jeg alltid finne noe. Jeg går faktisk ikke ut før jeg har funnet NOE.

Men det er ikke kun bruktbutikker som er verdt et besøk.

Gate- og gårdsloppemarkeder har også sin sjarm, mener Mette Helena, som samtidig gjør oss oppmerksom på at loppemarkeder av denne typen ofte krever mer interaksjon, 'small talk' og pruting av prisen.

  • Man skal være i humør for å prute en vase ned fra 10 kr. og ha krefter til å ta opp kampen.
Loppemarked 2020
© @danmission

Hva skal du lete etter på loppemarkeder akkurat nå?

Hvis ikke du har et konkret mål med jakten kan det være fort gjort å komme hjem med ting som du faktisk ikke trenger.

Det kan til og med eksperten kjenne seg igjen i.

  • Lykken er å ikke ha mer enn man trenger. Det er litt merkelig at en samler som meg sier det. Men mangler du et strykebrett så er det jo verdens beste funn hvis du finner et.

Kunsten å finne et bra gjenbruksfunn krever ifølge Mette Helena at du legger bort angsten for å gjøre et feilkjøp. Det krever litt mot å kaste seg ut i jakten på gjenbruk og finne personlige ting til hjemmet.

  • Det må gjerne skille seg litt ut. Noen ganger er den der bare, mens andre ganger får man selv samlet en liten bunke til sitt eget gate-loppemarked.

Vil du gjøre en god handel og være med på boligtrenden akkurat nå er det ifølge stylisten noen helt spesielle funn du skal se etter.

  • Det som trender akkurat nå er quiltede veggtepper, originale kunstverk, keramikk, skulpturer, dekadente lamper, nostalgiske kurvmøbler, blomstrede tekstiler, treredskaper, etniske funn og farget glass, sier hun.
Loppemarked 2020
© @interioer_og_genbrug

Hva skal du lete etter på loppemarked i fremtiden?

Vil du være i forkant og kjøpe gjenbrukstrender før alle andre finner ut av det, skal du ifølge Mette Helena finne møbler som hører til i en annen tid.

Hun har sett i spåkulen og gitt oss sin prognose på hva som blir en trend innenfor gjenbruk om ikke så alt for lang tid.

  • 80’talls møbler i knallfarger. Alt det vi gremmes ved på venterommet hos legen og i de institusjonelle kontorlandskapene. Det kommer vi til å slåss om, sier Mette Helena om fremtidens gjenbruksfunn.