Endelig lanserer IKEA deres (nok) mest populære lampe i en mindre versjon

Det er egentlig overraskende at den svenske møbelgiganten ikke har laget mer oppstyr rundt den nye lampen som er en stor favoritt blant kundene.

ikea lampe

De fleste fans av nordisk interiørdesign og Ikeas univers har nok lenge vært kjent med Sinnerlig – kolleksjonen som så dagens lys i 2012 og som ble skapt av den populære britiske designeren Ilse Crawford for Ikea.

Sinnerlig-kolleksjonen besto opprinnelig av noen få møbler – blant annet en svært ettertraktet daybed og bord og benker i kork-materiale.

Sinnerlig flettet lampe Ikea stor
© Ikea

Eneste overlevende

Samlingen inkluderte også en stor håndvevd bambuslampe, som i dag henger i mange nordiske hjem.

Lampen er den eneste gjenværende delen av originalkolleksjonen som fortsatt kan kjøpes i varehusene, hvor den nå får selskap av en lillebror.

Sinnerlig har nemlig slanket formatet og måler nå kun 27 x 28 cm i motsetning til forgjengeren (som fortsatt selges) på 50 x 54 cm.

Sinnerlig flettet lampe Ikea liten
© Ikea
Sinnerlig flettet lampe Ikea liten
© Ikea

Mini-versjonen er åpenbar på de stedene hvor storebroren har vist seg å være litt for mye av det gode. For eksempel som nattlampe, i entreen eller andre steder der en lampe på en halv meter er litt for stort.

Ikke minst pynter de vakkert i samlet flokk over spisebordet eller i forskjøvede høyder i hjørnet av stuen. Kun fantasien som setter grenser!

Den nye mini Sinnerlig-lampen koster 799 kr. (forgjengeren 1.299 kr.).

Les også: 12 inspirerende kjøkken som tar utgangspunkt i IKEA