12 inspirerende kjøkken som alle tar utgangspunkt i IKEA

Det er en grunn til at IKEAs kjøkken har blitt så populære: ikke bare er de budsjettvennlige, men de kan enkelt forvandles til ditt drømmekjøkken på bare noen få steg. Se bare her.

Gjør et billig IKEA-kjøkken lekkert

Det er dessverre ingen billig fornøyelse å forvandle sitt gamle kjøkken til et personlig og lekkert drømmekjøkken som formentlig oser av design. Har du ikke budsjett til et kjøkken på 200 000 kroner, som jo de færreste av oss har, er den opplagte løsningen i mange tilfeller å kjøpe et IKEA-kjøkken.

Når man velger en prisvennlig løsning får man dessverre ikke skreddersydde og lekre løsninger med på kjøpet, men det betyr heldigvis ikke at det ikke er umulig å forvandle IKEA-kjøkkenet til et personlig drømmekjøkken.

Tilpass eller "hack" ditt IKEA-kjøkken

I dag kan du enkelt tilpasse eller oppgradere IKEA-kjøkkenet ditt. Bedrifter som Superfront, Reform, Noremax og Studio10 selger fronter tilpasset IKEAs kjøkkenmoduler, og tilbyr derfor å forvandle ditt standardkjøkken til et personlig designkjøkken til en mer fornuftig pris.

Ettersom å bytte ut frontene ligger i mellomsjiktet på prisskalaen, kan du velge den enda rimeligere løsningen med å bytte ut håndtakene på skapene. Eventuelt kan du lage din egen benkeplate eller snakke med en smed eller snekker om råd for spesialløsninger som gir deg ditt personlig drømmekjøkken.

Nedenfor gir vi deg noen gode ideer og eksempler på hvor langt du kan komme med litt kreativitet og utgangspunkt i et IKEA-kjøkken.

IKEA-kjøkken fra innerst til ytterst

Det finnes mange eksempler på at en tur til IKEA kan resultere i et superlekkert kjøkken som ingen vil påstå ser like billig ut som det det faktisk er.

IKEA-kjøkken i fornemt selskap

Selv om hele kjøkkenet er fra IKEA kan man sette et personlig og/eller luksuriøst preg med nye grep, fliser eller maling.

Tilpassede designfronter til IKEA-kjøkkenet

Er du ikke i DIY-humør, kan du også kjøpe deg til en oppgradering av IKEA-kjøkkenet med nye fronter. Frontene finnes i alle mulige varianter og mønstre.

Inspirert til å prøve ut flere gode IKEA-ideer? De 25 beste IKEA-hacksene

HÅNDPLUKKET TIL DEG