Det nye Mummi-kruset illustrerer et rørende øyeblikk "på fjellet"

Historien bak det eksklusive spesialkruset fra Arabia gjør inntrykk, og i illustrasjonen er det helt bevisst søkt etter elementer som ligner norske landskap.

© Arabia

Innimellom oppstår det unike produkter i samarbeidet mellom merker og veldedige organisasjoner. Spesialkruset fra Arabia som lanseres eksklusivt i Norge har fått navnet "På fjellet" og er et godt eksempel på akkurat dette.

Salget støtter arbeidet for barns trivsel og 10 kroner av hvert solgte krus doneres til Redd Barna Norge. Målet med kampanjen er å støtte barns rettigheter og likeverd, med spesielt fokus på vennskap og trivsel.

Og nettopp dette kommer tydelig frem i motivet bak det nye spesialkruset. «På fjellet» illustrerer nemlig et rørende øyeblikk der Mummitrollet henvender seg til sin venn Snusmumrikken for råd. Alle rundt ham har blitt rare eller travle, bortsett fra Snusmumrikken, som hjelper Mummitrollet.

Mummitrollet henvender seg til sin venn Snusmumrikken for råd.

© Arabia

Et spesialkrus for Norge

Illustrasjonene som pryder «På fjellet»-kruset er basert på Tove Janssons tegneserier Den ansvarsfulle familien Mummi fra 1958 og Mummitrollets nye liv fra 1956.

Tove Jansson elsket naturen, og hennes lidenskap for friluftsliv er synlig i illustrasjonene hennes. I illustrasjonen på kruset er det bevisst søkt etter elementer som ligner norske landskap, som fjell og fjorder. Det finnes imidlertid også slike landskap i Mummidalen, som har en veldig variert natur.

  1. august 2021 lanseres «På fjellet» eksklusivt hos norske forhandlere og i nettbutikken Moomin.com.

"På fjellet" selges kun i Norge

© Arabia