10 smarte tips for deg som skal selge på loppemarked

Har du behov for å rydde opp i gamle skuffer og skap? Trenger du mer plass? Finnes det da en bedre mulighet enn loppemarked? Få de beste tipsene til hvordan du selger på loppemarked her.

Loppemarked
© Getty Images

1. Book en stand på loppemarkedet

På de fleste loppemarked må du betale for en stand. Undersøk hvilket loppemarked som passer best i forhold til de tingene du gjerne vil selge og book en stand der. Men du bør være rask da det er kamp om plassene. Husk også å undersøke hvor mye som er inkludert i standen. Får du et bord eller stativ? Hvis ikke, så husk å ta med det du trenger.

OBS! Mange steder betaler du for en stand, men på selve dagen kan du selv velge hvor den skal være plassert. Noen mener at det er best i starten av loppemarkedet. Andre i slutten. Kom derfor i god tid, så du kan velge din strategiske posisjon.

2. Pakk ned alle loppene

Kvelden før du skal på loppemarked er det en god ide å pakke alt ned slik at du er klar til å kjøre tidlig. Pakk tingene dine på samme måte som du vil sette det opp. Dermed sparer du tid og du slippper å organisere når du ankommer.

Lopper fra loppemarket
© Getty Images

3. Sett pris på loppene innen du møter opp på loppemarkedet

Kvelden før loppemarkedet er det også en god ide å sette en pris på loppene. Da unngår du at alle sammen skal spørre om prisene på de ulike loppene. Gjør det heller mulig for kundene å forhandle om prisen.

4. Samle ting i kasser ved loppestanden din

For å tiltrekke oppmerksomhet til standen din kan du lage forskjellige samlekasser. Lag kasser med prisene 20 kr., 30 kr. og 50 kr. Still kassene foran standen, slik at folk får øye på dem. Dermed sparer du også bordplass og kan utstille andre ting som kanskje skal selges til en dyrere pris.

Loppefunn samlet i kasser
© Getty Images

5. Hvor langt vil du gå ned i pris?

Ett punkt som er like så viktigt som å prissette loppene er å bestemme på forhånd hvor langt ned i pris du er villig til å gå. Særlig med de mer verdifulle loppene som du kanskje forventer å få en god pris for. På den måte får du en god opplevelse mens du selger.

6. Vil du egentlig kvitte deg med den her?

Dette er en klassiker på loppemarkedet. Når man rydder ut hjemmefra kan man lett bli for ivrig og kansKje man pakker ned ting man i senere tid har behov for. Det er for eksempel en dårlig ide å selge alle vinterjakkene dine på sommerens loppemarked.

Vekslepenger på loppemarkedet
© Getty Images

7. Husk vekslepenger

De fleste gjester på et loppemarked betaler kontant. Husk derfor å medbringe vekslepenger. Gjerne opp til 500 kr. i vekslepenger slik at du ikke ender opp i en situasjon hvor du ikke kan selge noe. Husk også noe til å oppbevare pengene i. Det kan være en rumpetaske eller en pengekasse.

8. Den siste time på loppemarkedet

De færreste orker å slepe halvdelen av standen med seg hjem igjen fordi man ikke fikk solgt alt sammen. Vær derfor forberedt til å gå litt lengere ned i pris den siste timen slik at du kan melde utsolgt. Hvis du tar det med hjem igjen, er der stor sannsynlighet for at tingene får lov til stå i skapet til neste loppemarked.

Keramik på loppemarkedet
© Getty Images

9. Medbring ting du selv ville kjøpt hvis du var på loppemarked

Et viktig poeng når man selger på loppemarked er å kun medbringe lopper du selv kunne tenke deg å kjøpe. Sørg for at alt er rent og i god stand. Er det noen skader eller slitasjer, husk å opplys kunden om det og sett prisen deretter.

10. På et loppemarked "prutes det om prisen"

Sist, men ikke minst. Husk at det er ok å "prute om prisen". Vær derfor forberedt på å forhandle om prisen med kunden. Du skal ikke ta det personlig når kunden byr 100 kr for det du engang betalte 700 kr for. Det er del av spillet. Husk at den beste handel er når kunden og selger begge er tilfreds.