Rommets juvel

Du kan ikke unngå dem i det daglige. De er umulige å ignorere. Men har du tenkt på hvor viktige dørhåndtak er for helhetsopplevelsen av hjemmet ditt?

Dørhåndtak er viktige accessoirer i ethvert hjem.

Noen hevder sågar at et av de viktigste valgene du gjør i boligen din, er valget av dørhåndtak.

Valg av utforming og materiale på dørhåndtakene dine kan forandre opplevelsen av rommet. Et nøye utvalgt håndtak kan være prikken over i-en i et personlig interiør, eller et uventet spenningselement i et stilrent rom.

En uventet juvel

Noe av det spennende med de mange variasjonsmulighetene som finnes, kan være å eksperimentere med å blande overflatebehandlinger. Hva med å ha børstet krom i alle rom unntatt ett. Der velger du sorte håndtak. Den uventede finishen får garantert nye gjester til å kaste et ekstra blikk på detaljene i hjemmet ditt.

Habo sitt utvalg av dørvridere gir rom for eksperimentering. Her finnes varianter som kobber, tinn og sort, i tillegg til de «vanlige» som messing, krom og børstet krom.

Noen kan vurdere håndtak av tre eller keramikk. Men de fleste vil foretrekke et håndtak som er mer slitesterkt og varig.

Sensualitet og funksjon

Tenk gjerne på hjemmet ditt som en ny bil. Bilprodusenter som Mercedes Benz og Audi har forsket seg frem til en signaturlyd for døren som lukker seg. På samme måte er dørhåndtak gjenstand for forskning og utvikling, slik at det skal ligge perfekt i hånden, samtidig som det utrykker akkurat det du ønsker å fortelle til gjestene dine.

Men hva er viktigst for deg? Om funksjonaliteten til håndtaket er viktigst, er det kanskje det enkle, solide inntrykket til et strømlinjeformet håndtak som 316-1 LINUS, som er rett for deg. Det er en tidløs dørvrider med god ergonomi.

Et mer sensuelt alternativ er A264. De avrundede og myke formene gir døren et feminint uttrykk.

Praktisk og hygienisk

Valg av dørhåndtak kan også være praktisk og hygienisk. Med et håndtak som Habo Clean velger du ikke bare et stilrent og tidløst design. Du hjelper også kontaktallergikere – og sparer naturen for tungmetaller som bly. Håndtaket er produsert i nikkel- og blyfri messing. Overflatebehandlingen er bakterienedbrytende, samtidig som formspråket er enkelt og klassisk.

De fleste hjem har dem i mange former og fasonger. Når du skal velge dørhåndtak, er det viktig å se på stil og overflate, og matche håndtakene med det øvrige interiøret. Og uansett hva du faller ned på, setter dørhåndtaket et varig inntrykk på hjemmet ditt.