Populært britisk merke lanserer fargeverktøy utviklet til Skandinavia

Til alle oss som drømmer om å bo med flere farger, har Farrow & Ball utviklet "The Nordic Edit" sammen med Tapet Café.

© Farrow & Ball

Hva tenker du på hvis vi sier “skandinavisk stil”?

Oddsen for at det ikke er sterke farger på hver eneste flate er ganske stor.

Mange av oss ser derimot en rolig palett av hvite, beige og grå nyanser, som får selskap av eik og grønne planter. En stil som også er blitt populær globalt, men som vi her hjemme stille er begyndt å bevege oss litt vekk fra.

Vi er generelt blitt mer modige med farvevalgene våre, og nå får skandinaviske farge-våghalser et verktøy å navigere etter, når de skal velge kulør til hjemmet.

Fargepaletten “The Nordic Edit” er resultatet av et samarbeid mellom det anerkjente britiske farge- og tapetprodusenten Farrow & Ball og det danske interiørmerke Tapet Café. To toneangivende selskaper, som sammen vil vise veien til “et nytt skandinavisk look”.

“Det vi tradisjonelt ser i Skandinavia er hvitt og grått. Men vi har så mange farger rundt oss - i naturen, i de fargestrålende byene og i hyttene i de norske fjellene,” sier Jannik Martensen-Larsen, eier av Tapet Café, som har valgt ut de 24 fargene i den nye palleten ut fra Farrow & Balls 132 farger og omfattende bakkatalog.

Farver fra Farrow & Ball til norden
© Farrow & Ball

I "The Nordic Edit" får de forventede duse tonene selskap av litt mer vågale nyanser som er inspirert av naturen og arkitekturen i Norden.

Paletten er på sin helt egen måte tro mot det skandinaviske uttrykket, men skubber likevel grensene for hvilke nyanser vi velger å ta med innenfor.

I et hav av alle tenkelige farger, kan det være en stor hjelp med et kuratert utvalg å velge blant. Og hvorfor ikke velge noen farger, som også resonerer med det vi ser utenfor døren. Det er faktisk noe holistisk og gjennomført ved det.

"Det føltes bare riktig å få noen friske øyne til å gjenoppdage fargene våre i et nytt verktøy. Jannik beskriver det så bra, at det er et verktøy for fremtiden, og det synes vi er utrolig vigtig - at skape noe enkelt og tilgjengelig som du kan bruke enten du er designer eller innreder ditt eget hjem. Paletten innkapsler en veldig kjent stemning, men føles også ekstremt moderne og ny," sier Charlotte Cosby fra Farrow & Ball til danske Boligmagasinet.dk

Janniks 4 tips til å bruke farger i hjemmet

© Farrow & Ball

1 Se hjemmet ditt som ét samlet kanvas

Når du har bestemt deg for en farge, som skal være din nøytrale farge, kan det skape et stilfullt og elegant uttrykk å bruke den på tvers av hjemmet.

Fargen på panelene heter "Strong White".

© Farrow & Ball

2 Legg til morsomme detaljer

"Å male vinduskarmer i en kontrastfarge tilfører noe overraskende og morsomt. For at kontrasten ikke skal blir for hard kan du gå for en mer dempet farge".

Her er det brukt "Potted shrimp" på vinduene i kontrast til veggen som er i den mørke "Serge".

© Farrow & Ball

3 Gi liv til nye overflater

"Taket er et kanvas, som ofte blir ignorert, men det ser fint ut, når det bevisst blir integrert i rommet. Hvis du trekker fargen fra taket ned på den øverste delen av veggen gir det en deilig åpen himmel-følelse".

Veggene er malt i "Mere Green" og taket har fått fargen "Arsenic".

Vi har også bemerket flere på Instagram skape en vakker sammenheng mellom gardiner og tak ved å velge samme farge til begge deler.

© Farrow & Ball

4 Prøv modige kontraster

"I mine designs utelukker jeg ofte hvit helt. For å skape en behagelig kontrast, kan du bruke to klare farger sammen i stedet for".

Her er veggene malt i "Danish Lawn" og taket i "Chinese Blue".

Se også hvordan man utnytter plassen under skråtaket på best mulig måte.