Frontløpere innenfor bolig demonstrerer ny vakker trend på Instagram

Trenden er egentlig oppstått ved en tilfeldighet. Men ikke desto mindre er det en enkel måte å løfte uttrykket til nye høyder uten å nødvendigvis bruke masse penger.

© Christine Delmar/Michael Dansk

Går du som mange andre med en trang til å forandre litt hjemme etter litt for mye tid innenfor i de samme rammene, så er denne spirende trenden kanskje noe for deg?

Vi har bemerket flere på Instagram skape en vakker sammenheng mellom gardiner og tak ved å velge samme farge til begge deler.

Vi har tatt én snakk med to av de som har vært med på å skape trenden - ved en tilfeldighet.

Fra gardin til tak

© Christine Delmar

Gardinene er fra &Drape i farven 'Pale Dusty Blue' og takfargen fra Jotun heter Kokos.

Én av de er Christine Delmar, som akkurat nå er i gang med å renovere drømmehjemmet. Hun har gitt taket på soverommet en vakker gråblå nyanse, som matcher gardinene som hun allerede hadde på soverommet.

  • Det var egentlig helt tilfeldig. Jeg fik ideen om å male taket på soverommet i sommer. Det skal ikke alltid så mye til fra idé til handling når jeg har tid. Så jeg laget fire forskjellige blå fargeprøver i taket, og det endte bare med at fargen som passet best matchet gardinene, forteller hun om stylingen som nå har gitt soverommet et helt spesielt uttrykk.

LES OGSÅ En 3,5 meter lang gardin ble en genial løsning

© Christine Delmar

Flere forskjellige farger var i spill, men det endte med den som matchet gardinene mest.

© Christine Delmar

Etter en stund bestemte Christine seg for å male litt av fargen fra taket ned på veggen, da hun synes det gir en bedre avslutning.

Slik såg soverommet ut, før taket fikk en runde med malingsrullen.

En annen som også har valgt strategien med å matche tak og gardiner i innredningen er kreativ konsulent, Michael Dansk.

I sitt nye kjøkken valgte han å la den lysegule fargen fra taket gå igjen i en gul gardin. Og for Michael skjedde det også ved en tilfeldighet.

  • Det skjedde ikke med vilje, men oppstod naturlig i prosessen med å innrede, sier han og utdyper:

  • Kjøkkenet er leilighetens lyseste rom. Her var det naturlig å jobbe med det varme sollyset, som skinner inn i rommet og med trekjøkkenets varme toner. Det resulterte i lyse vegger og et tak i en behagelig, bløt gul farge fra File Under Pop. De gule gardinene fra Arne Aksel flyttet inn som det siste element i rommet, og er på en måte prikken over i’en. Når solen skinner gjennom den lette tekstilen bader den nemlig rommet i et behagelig og varmt lys som fremhever hele kjøkkenets fargetema. Samtidig kan gardinen kjøres helt til siden og blir nesten usynlig, nettopp fordi det fargemessig matcher med taket og resten av rommet, forteller Michael om innredningen av kjøkkenet og valget av den gule fargen.

Og selv om det høres ut som et sikkert stilvalg, var det ikke helt uten en ristende hånd at den gule gardinen fik lov å flytte inn, forklarer han.

  • Jeg var ærlig talt spent på om det ville bli ”for mye av det gode” og være overveldende, men jeg ble virkelig positivt overrasket over hvor bra det fungerer, sier han.
© Michael Dansk

Michaels kjøkken har hvite vegger, men med det lysegule taket og gule gardiner er det likevel fargestrålende og annerledes.

© Michael Dansk

Når den gule gardinen trekkes for og lyset strømmer gjennom blir hele rommet badet i et vakkert varmt lys, som understreker hele fargepaletten på kjøkkenet.

© Michael Dansk

Den gule fargen går dessuten igjen i valget av fliser til det vakre treskjøkkenet hjemme hos Michael. Også stolen har gule toner og det gir et gjennomtenkt uttrykk.

Prøv trenden på budsjett

Trenden er enkel å gjennomføre uten å bruke masse penger, hvis du bare trenger til en kjapp og billig forandring. Det er nemlig et innredningsgrep med stor effekt.

Har du allerede kulørte gardiner er det bare å finne frem til en farge, som enten matcher perfekt som hos Christine eller er i en annen nyanse av fargen som hos Michael.

Starter du helt fra bunnen kan du kjøpe billige gardiner hos fx Ikea, Ellos eller H&M i en vakker farge og så ta den derfra.

Riktig god fornøyelse med prosjektet, hvis du kaster deg ut i det!