En 3,5 meter lang gardin ble en genial løsning på Tanias utfordring

Selv om de fleste av følgerne hennes mente det var en dårlig idé pryder Imponerende gardiner nå både kjøkkenet og spisestuen hjemme hos Tania. Idag er gardiner det hun får flest positive kommentarer for.

© @tanianoergaard

Ukens instagrammer Tania Nørgaard, 35, jobber som selvstendig stylist, fotograf og content creator i Studio Nørgaard og så har hun en stor følgerskare på instagramprofilen @tanianoergaard.

Tania bor i Skanderborg i Danmark med mannen Thomas og deres to barn Emil og Nola på 2 og 5 år.

For 2,5 år siden flyttet familien inn i en 200 kvadratmeter funkisvilla som de selv har tegnet og fått et byggefirma til å sette opp. Det ble startskuddet på instagramprofilen som siden da primært har fokusert på bolig og innredning.

Tania beskriver selv sin innredning som budsjettvennlig og selv om familiens bolig ser elegant og eksklusiv ut så er mange av møblene kjøpt hos Ikea, Jysk og Søstrene Grene. Som stylist har Tania et godt øye for sammensetninger og har styr på hvordan helheten får et stilfullt uttrykk.

Nedenfor kan du få Tanias gode råd til hvordan hun gir et rom nytt liv ved å flytte rundt på én enkelt ting og du kan samtidig se hvordan en gardin tvers over rommet kan være en genial ide.

Akkurat som Tania deler flotte bilder av innredning og bolig så deler hun også bilder av seg selv, sin garderobe, barna sine og beskrivelsene til Tanias bilder handler ofte om hverdagen - både de gode og de mindre gode.

© @tanianoergaard

Hva er tanken bak Instagramprofilen og hva vil du gjerne oppnå med den?

Jeg elsker å følge boligprofiler selv og har funnet veldig mye inspirasjon til huset vårt gjennom Instagram. Derfor giv det mening for meg å ha fokus på innredning og bolig som er min store interesse. Jeg vil på nåværende tidspunkt ikke oppnå noe annet enn å inspirere mange kvinner (og menn) til å få en personlig innredning i hjemmet med budsjettvennlige løsninger.

Familiens nybygde funkisvilla

© @tanianoergaard

New Yorker-veggene er noe av det som Tania er ekstra glad for og de går igjen flere steder i boligen.

© @tanianoergaard

Det vakre svarte køkken var litt av en satsning, men familien har blitt veldig fornøyd med resultatet. Kjøkkenet er fra Hth, bordplaten er fra Komposit og lampene er fra House Doctor.

© @tanianoergaard

De 3,5 meter lange gardinene rammer inn kjøkkenet på en elegant måte og takhøyden blir virkelig tydelig med de lange gardinene. Heldigvis er det fortsatt masse plass til at sollyset kan skinne inn gjennom vinduene.

© @tanianoergaard

Den fine spisestuen som ligger i forlengelse av kjøkkenet. Stolene er Hay, og lampene er fra Normann Copenhagen.

© @tanianoergaard

Hva håper du folk tenker om dit hjem?

Jeg håper at de fleste tenker at vi har klart å bygge et nytt hus som ikke har helt så mange standardløsninger som man ofte ser i veldig mange nye hus.

Hva håper du de ikke legger merke til?

Det er fantastisk hvis følgerne legger merke til at vi bor med en rød tråd og en personlig stil, men at vi også er en helt vanlig barnefamilie. Den skarpe følger vil se at det ligger leker, en våt klut eller en bordplate med masse smuler på de fleste av bildene mine. Vi bor ryddig. Men jeg rydder ikke ekstra opp før jeg tar bilder.

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

Jeg tenker over hva rommet skal brukes til. Hvilke funksjoner og områder jeg ønsker at det skal ha. Så innrede jeg ut fra det. For eksempel har jeg nettopp innredet begge barnerommene og et multirom, og da lagde jeg en liste over hva rommene skulle kunne til hvert av barna. På den måten skaper jeg det rom som passer til våre nåværende behov. Det gjør også innredningsprosessen og valg av møbler mye enklere.

Der er etablert en skinne til gardinene som kan skjerme av stuen fra kjøkken- og spiseområdet slik at stuen nesten får en kinostemning.

© @tanianoergaard

Den fine stuen med en herlig plass til å slenge sen ned langs vinduspartiet.

© @tanianoergaard

Sofaen er fra Bolia.

© @tanianoergaard

Utsikten fra stuen ut over allrommet. I tillegg til muligheten for å avgrense stuen fra kjøkkenet med en gardin er det også etablert en New Yorker-vegg for å tydeliggjøre skillet fra det ene rom til det annet.

© @tanianoergaard

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Instagram er min klart største inspirasjonskilde. Selv om jeg bor i et nytt hus og vi har valgt en del maskuline materialer som lær og sort jern så blir jeg inspirert av både profiler som ligner hjemmet vårt og profiler som skiller seg markant fra det. Det kan for eksempel være patriciavillaer, vægpaneler og pastelfarver. Især elsker jeg at følge med hos@moellebakken, @house_number1_, @christine_egholm og @danicachloedk.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg kan ærligt ikke huske, hvornår jeg sidste har købt noget til hjemmet, som ikke var børnerelateret. De sidste mange køb er gået til børnenes værelser. Men jeg drømmer om et nyt rundt spisebord, en ny sofa og et nyt sofabord.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit bedste indretningstip på budget er at købe plakater og rammer og skabe liv på væggene i rummet på denne måde. Det kan give enormt meget til et rum. Når jeg får lyst til fornyelse, så tager jeg alle rammer ned fra væggene, og flytter dem i nye rum. Så giver det lidt nyt, men koster ikke en krone.

Soverommet i en mørk grålig farge som passer til resten av husets grålige nyanse.

© @tanianoergaard

Endeveggen prydes av den populære Ivar-reolen fra Ikea som ikke er malt, men som likevel står fint og kler rommet.

© @tanianoergaard

Bak sengegavlen gjemmer det seg en god løsning på et avlangt walk in-closet med bad på motsatt side. En god måte å utnytte rommet på.

© @tanianoergaard

Badet er som kjøkkenet fra Hth. Bambuskurven er fra Søstrene Grene.

© @tanianoergaard

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Jeg er mest fornøyd med New Yorker-glassveggen vår og det vakre sorte kjøkkenet. Det er det fineste møbelet i huset og selv om jeg noen ganger drømmer om et hvitt kjøkken (særlig om sommeren), så er jeg fortsatt veldig glad for det litt modige kjøkkenvalget.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Mine følgere liker veldig godt de lange gardinene. Før vi fikk de laget jeg en story på Instagram hvor jeg spurte følgerne om det kunne være kult med lange gardiner. Nesten halvparten synes det var en dårlig idé. Men jeg holdt på magefornemmelsen og fikk de vakreste gardiner som er 3,5 meter lang og som fyller hele allrommet. De skjermer for vinduer, men kan også brukes til å skjærme av stuen. Så lager vi noen ganger kino i stuen og stenger av til resten av huset. Valget om å bringe så store flater med tekstil inn i hjemmet har vært helt riktig. De skaper personlighet, kor og gir kontrast til de store hvite vegger.

Hva synes du er den største misforståelse når det gjelder innredning?

Den største misforståelse må være at man skal velge med de praktiske briller. Så man er sikker på at man ikke blir lei av å se på det. Men så blir man bare heller aldri veldig glad av å se på det. Man skal tørre å velge et fargerikt kjøkken, man skal tørre å velge den mørkegrønne sofaen og man skal tørre å male veggen i stuen i en varmere og mørkere farge enn fornuften sier. Det sikre valg er også det kjedelige valg.

Datteren Nolas fine rom.

© @tanianoergaard

Veggteppet er fra Oyoy Living Design og det fine bord- og stolsettet er fra Jollyroom.

© @tanianoergaard

Hyllen fra Ikea har de tilpasset til Nolas leker og lekekjøkkenet er blitt en integrert del av hyllen.

© @tanianoergaard

Sønnen Emils rom. Sengen er fra Jysk, og de stablede putene er fra Søstrene Grene.

© @tanianoergaard

De fine antikklignende barnestolene er fra Ikea.

© @tanianoergaard

Hvis du ikke skulle tenke på pengene, hva drømmer du så om å eie til boligen?

Jeg drømmer om å bygge et orangeri til huset. Jeg har angret tusen ganger på at vi ikke fikk det tegnet inn når vi bygget huset. Flere ganger i uken går jeg og lurer på hvor man kanskje kunne slått ned en vegg, lage en dør og bygge et orangeri.

Er der noe i hjemmet du er sikker på at også er der om 10 år?

Nei. Jeg er ikke engang sikker på at jeg selv er i hjemmet om 10 år. Jeg går med en drøm om å bygge igjen, og hvis det ikke skjer så ville det undre meg hvis jeg ikke var kommet på nye ideer til det nåværende huset.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Mitt neste prosjekt er kontoret. Jeg er fotograf og jobber hjemmefra mange dager. Kontoret er basen min og frem til nå har det vært preget av lappeløsninger (og rot!). Nå vil jeg gjerne lage et rom som er hyggelig å jobbe i, hvor alt rotet kan gjemmes i skap og hvor det er både planter, plakater og levende lys.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

Jeg kommer ofte over små boligprofiler som jeg nyter å følge, og jeg kan særlig anbefale @charlotte_daugaard, @decorbyortwed, @mieborup og @tinnekierhome.

Utsikt til kontoret hvor Tania bruker en del tid

© @tanianoergaard

Kontorbordet er en utgått modell fra IKEA

© @tanianoergaard

New Yorker-veggen på kjøkkenet

© @tanianoergaard
© @tanianoergaard