Oppbevaringen først, deretter pynten

For Gry er gode oppbevaringsløsninger viktig i innredningen. Og så skinner det litt gjennom at hun er grafisk designer!

© Gry Valand

Hva er viktigst når du innreder hjemme?

– Det skal være praktisk og gjøre hverdagen enklere! Gode oppbevaringsløsninger har vært i fokus etter vi fikk barn. Isa og Sam skal føle at de bor her like mye som oss voksne, så det er lov å leke i stuen og tegne på kjøkkenveggen. Vi oppbevarer en god del leker i stuen, men alt har sin faste plass i skuffer, skap, esker og kasser som glir inn i interiøret.

Hva har du hjemme som gjør stilen din unik?

– I tillegg til å ha mye av det samme som alle andre, som litt Ikea, litt gammelt og litt nytt, henter vi inspirasjon fra forskjellige trender. Jeg er ikke redd for å slippe meg løs når det gjelder maling, farger eller å lage hull i veggen. Våre personligheter og interesser får lov til å skinne igjennom, som at jeg er grafisk designer, og hjemmet vårt bærer nok preg av det.

Over sofaen henger settekassen Gry fikk av sin tidligere arbeidsgiver. Foran står et sofabord fra Hay og et DIY-bord mannen har laget.

Over sofaen i stuen henger settekassen Gry fikk av sin tidligere arbeidsgiver. Sofaen er fra Bolia og bordet er fra Hay. Trillebordet har Audun laget av malte kryssfinerplater og satt på hjul fra Jula. Trekantputene er fra Ferm Living og den grå puten er fra Hay. Lampen er kjøpt på Ikea, vasen er fra Bruno interiør i Haugesund, den gule lysestaken er fra Normann Copenhagen og den rosa fra BoConcept.

© Gry Valand

Hvilken eiendel betyr mest for deg?

– Jeg har flere ting med affeksjonsverdi. Bilder som mine to yngre brødre har laget, samt lysboksen jeg fikk i gave av min far, kommer høyt på lista. Settekassen jeg fikk av min tidligere arbeidsgiver, har fått plass over sofaen og minner meg om min første jobb som grafisk designer.

Hvilket møbel ville du først hentet ut i en brann?

– Jeg ville nok tatt med meg stolene jeg har arvet av min mormor. De står fortsatt i kjelleren i påvente av å få sårt tiltrengt oppussing.

Hva har vært det vanskeligste å innrede hjemme hos deg?

– Vi har åpen løsning og jeg var lenge misfornøyd med den en endeveggen fra kjøkkenet til stuen. Den ble veldig lang, hvit og steril. Vi hadde heller ikke budsjett til å kjøpe møblene vi ville fylle opp plassen med. Løsningen ble å male et felt med en annen farge for å bryte opp. Det viste seg å være en super, enkel og rimelig løsning, og fargen kan raskt skiftes ut om vi går lei.

Tavleveggen på kjøkkenet bruker familien daglig til å skrive opp ukens middagsmeny på og som tegneark.

Tavleveggen på kjøkkenet bruker familien daglig til å skrive opp ukens middagsmeny på og som tegneark. Pocket organiser-lommene fra Normann Copenhagen fungerer som postoppbevaring og til andre småting. Magasinhyllen i plexiglass er fra Bolia.

© Gry Valand

Hva er du mest fornøyd med hjemme?

– Jeg er nok mest fornøyd med spisestuen. Det er her vi tilbringer store deler av tiden vi er hjemme, både til måltider og kreative aktiviteter. Tegnesakene ligger alltid lett tilgjengelig. Jeg er også veldig glad i de gule lampene fra Muuto som skaper et fint blikkfang i rommet.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

– Vi finner frem tegnesaker til store og små og setter på kaffe. Så får rot være rot!

Hva lager du til hjemmet selv?

– Jeg lager en del tilbehør til hjemmet – alt fra grafiske illustrasjoner til vimpler og uroer.

Den hvite veggen ble mye morsommere med et fargefelt malt i fargen Lofoten fra Fargerike. Lysboksen med bokstaver er DIY.

Den hvite veggen ble mye morsommere med et fargefelt, synes Gry. Hun malte det med fargen Lofoten fra Fargerike. Lysboksen med bokstaver er DIY som faren hennes har laget. Bokstavene kan byttes ut, men den nåværende teksten passer godt inn i tilværelsen som småbarnsforeldre.

© Gry Valand

Hva er favorittbutikkene dine?

– Det blir en del netthandel i en travel hverdag, men ingenting er som en inspirasjonsstur til Ølen Møbel eller Brun’o interiør i Haugesund. To utrolig flotte butikker! Jeg er også veldig glad i Bolia, og ellers klarer jeg sjelden å gå forbi Søstrene Grene elle TGR uten å kjøpe noe.

Familien har laget sin egen versjon av skyen i kork fra Sne design med dråper fra Normann Copenhagen.

Familien har laget sin egen versjon av skyen i kork fra Sne design med dråper fra Normann Copenhagen og døpt den Vestlandsknaggen. Tøyposen er fra H&M home.

© Gry Valand