Her er de 5 viktigste boligtrendene for 2022

Nytt år - nye tendenser! Les med og la deg inspirere av de største penselstrøkene på interiørlerretet for 2022.

Trends 2022 bolig
© Gubi/File under Pop

Er du nysgjerrig på hva som kommer av nye og spennende ting på boligfronten?

Så er du kommet til det riktige stedet!

For selv om vi fortsatt vil se masse til de bamsete sofaene og sitteplassene, de naturlige nyansene på veggene og messing som har vært populær lenge, så kommer det også duggfriske elementer til porteføljen av fine ting til hjemmet.

Se bare nedenfor.

PSST! Se hvilken sofatype som blir populær i 2022

1 Nyanser av grønn - fra de duse til de klare

Trends 2022 bolig
© HK Living
Trends 2022 bolig
© Dyrup/PPG
Trends 2022 bolig
© Hay

Grønn gjør det virkelig bra for tiden og populariteten ser ut til å vokse ytterligere i 2022.

Vi har allerede sett mye til den klare gressgrønne fargen, som særlig kan takke designduoen Muller van Severen for sin popularitet. Det belgiske paret er kjent for å bruke den i det meste av sitt design, og fargen kommer vi også til at se mange andre steder, på alt fra tilbehør til møbler og sofaer.

Men det er ikke kun den friske varianten av grønn som blir populær.

Også de mere duse nyansene er (fortsatt) populær og er perfekt å bruke på veggene, som - i motsetning til de siste årene - gjerne må være mer rolig i fargene.

2 Shiny "sølv"

Trends 2022 bolig
© Gubi
Trends 2022 bolig
© Hay
Trends 2022 bolig
© Nørr & Leo Studio

Messingrep, messingarmaturer og messinglamper. Det gyldne metallet har opplevd en kjempe opptur de siste 5 årene, men noe tyder på at tiden er kommet til at et nytt metall får hovedrollen.

Krom!

Eller det som ligner blir invitert innenfor hos de mest modige typene akkurat nå. Og helst i en ultra skinnende variant - ikke børstet. Vi kommer til at se det på tilbehør som lamper, grep, vaser, hyller og som møbeldetaljer.

Men også på større overflater blir det kalde metall mer etterspurt. Her er det som regel i den børstede variant. Men det teller også.

3 Kuriøs, kreativ keramikk

Trends 2022 bolig
© Nørr & Leo Studio
Trends 2022 bolig
© Finders Keepers

Vi har sagt det før, men det er verdt å gjenta: unika keramikk er stadig enormt populær. Den uperfekte leiren er med på å gi personlighet til innredningen og er vakkert å blande med andre elementer som gjerne står litt "skarpere".

I lang tid har det vært som funky kopper og annet service, men nå er tiden også kommet til å tenke i veggdekorasjoner, lysestaker og ting som ikke kun hører til på spisebordet.

4 Kulørt treverk

Trends 2022 bolig
© Finders Keepers
Trends 2022 bolig
© File under Pop
Trends 2022 bolig
© File under Pop

Som nevnt under det første punktet, så beveger vi oss rolig vekk fra ville og mørke veggfarger, som ellers har vært populær.

Nå skrur vi litt ned for veggene, og fokuserer på treverk, som karmer, dører og paneler med vågale farger. Velg for eksempel en lys, nesten hvitaktig grønn til veggene og mal treverket i en gulaktig grågrønn.

5 Massive tremøbler i rette snitt

Trends 2022 bolig
© Vaarnii
Trends 2022 bolig
© Ikea
Trends 2022 bolig
© Magniberg

Tiden kaller på ting som har tatt tid. Ting som krever fordypelse og som kan forbinde oss en smule med naturen og dens helende krefter.

Av den grunn er naturlige nyanser blitt populære. Og det blir de mer massive møblene også. Simple møbler som overlater fokus til materialet.

De "nye look" skal gjerne være tungt og litt klossete. Sett de sammen med spinkle møbler for å skape kontrast og spenning i innredningen din.