Klesvask-hack gikk viralt: Nå fraråder eksperter å bruke det

Hacket som lar deg henge mer klesvask på mindre plass, virker både enkelt og genialt. Men spør du eksperten, bør du tenke deg om to ganger før du hopper på trenden.

Hack til klesvask
Getty Images

Instagram og TikTok beriker oss ofte med smarte hacks som gjør hverdagen enklere.

Og noen av de er så geniale at de går viralt og blir kopiert av mange, mange mennesker.

Senest er det et klasvask-hack, hvor du ved å henge klær på tvers av "stengene" med klesklyper istedet for innover (som man normalt ville gjort), gir muligheten for å ha mer nyvasket klær hengende til tørk på stativet. SMART, tenker du kanskje?

Men før du tar hacket i bruk, les videre ...

Ekspert advarer mot hack til klesvask

Hacket gir deg mulighet for at ha mye mer klær på stativet på samme tid, og det gir derfor mening at mange har tatt det i bruk.

© Thea Guldager Olesen

LES OGSÅ 8 tips til å oppgradere vaskerommet, som er både flott og funksjonelt.

Ekspert advarer...

Selv om hacket virker som en enkel og god idé ved første øyekast, råder styreleder i det danske 'Rådet for Bedre Hygiejne', Marco Hansen, til å tenke deg om to ganger før du hopper på trenden.

– Hvis du tørker klærne inne i et rom hvor temperaturen er lav og luften er fuktig og litt stillestående, som for eksempel på soverommet, vil det ta lang tid før klærne tørker når de henges like tett som hacket krever. Hvis klærne vaskes på 20-40 grader samtidig, er ikke mikroorganismene i klærne drept. Og i disse tilfellene er det en risiko for at den forlengede tørketiden får de resterende mikroorganismene til å vokse, forklarer Marco Hansen til Boligmagasinet.dk, og forklarer at det kan være litt som å la våte klær ligge for lenge i vaskemaskinen.

– Det vil ikke lukte så friskt.

Han legger imidlertid til at det kan være situasjoner der hacket lett kan brukes:

– Hvis klærne tørkes ute i solen og med lett bris, er det ingen problemer med å bruke det populære hacket, sier han.

At det tar dobbelt så lang tid å henge opp klesvasken på den «nye» måten sammenlignet med den vanlige måten er en helt annen sak.

KONKLUSJON
Hvis du har vasket klærne på under 40 grader og tørket det inne, er det bedre å trekke frem et ekstra tørkestativ i stedet for å prøve å få alt til å henge på ett.

LES OGSÅ Skittentøyskurver: Her er våre favoritter