Blått kjøkken er mer populært enn noensinne og passer til ALT

Selv om mange fortsatt går for det trygge valget med å velge et hvitt eller grått kjøkken, har det oppstått en ny favorittfarge blant oss skandinavere når det kommer til fargevalg av kjøkken. En perfekt blanding av trygg og vågal.

blått kjøkken tips
© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

For fem år siden var de fleste kjøkken i BoligPluss hvite, grå og svarte. Noen få var i tre.

Men det var langt mellom kjøkken med farger.

Det er helt annerledes i dag, hvor vi ser kjøkken i alle tenkelige farger: rosa, lys gul, mørkegrønn, grågrønn, rust, regnbuefarget.

Vi har sett – og vist – det meste, men spesielt én farge har begynt å gjøre comeback i stor stil: blå!

Nyanser av blå er nemlig det mest trendy (og flotteste) du kan velge til kjøkkenet ditt akkurat nå.

Og vi forstår godt at så mange ender opp med å velge den kule fargen til kjøkkenet sitt.

Gode ​​grunner til å velge et blått kjøkken

  1. Blått kjøkken er hjemmets svar på jeans: De passer til det meste og kan føles fargenøytralt, selv om det egentlig ikke er det. Det er et naturlig valg hvis du ønsker å gå for noe litt mer vågalt enn hvitt eller grått, men også vil sikre et tidløst og allsidig uttrykk.

  2. Du kan legge til både kalde og varme materialer og farger på det blå kjøkkenet ditt, og det er derfor enkelt å oppdatere det hvis du ønsker å endre utseendet. For eksempel messinghåndtak eller en marmorbordplate i tre. Alt funker til blått!

Se eksempler på hvor fint det blir med et blått kjøkken:

Blått kjøkken
© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Sussie Frank har valgt et lyseblått kjøkken, som kontrast er det brukt en bordplate i brun stein og lysegule vegger – det gir et perfekt samspill mellom kaldt og varmt.

Blått kjøkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Hos Frederik og Iben Ohl er kjøkkenet i en mørkere blå nyanse. Her har paret valgt et tidløst uttrykk, med treverk i vinduskarmer og hylle og bordplate i beige.

Les også: 10 tips til å lykkes med svart kjøkken

Blåt køkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Etter 20 forskjellige fargeprøver tok Emilie Gregers Zimino endelig beslutningen om å male kjøkkenet i en nyanse av himmelblått. Dette har de kombinert med en spesiallaget bordplate i terrazzo for å gjøre uttrykket komplett. Igjen tilføres varme til kjøkkenet med elementer av messing og møbler i tre og rotting.

Blått kjøkken
© Styling: Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Michelle har valgt blå høyskap som gjør at hun har kombinert varme og kalde toner.

Blått kjøkken
© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

Man må lide for kjøkkenfargen! For Molly Egelind måtte det 16 fargeprøver til for å finne akkurat den riktige lyseblå nyansen til hennes og familiens kjøkken med benkeplate i tre. Prikken over i-en er den lyse bordplaten i tre som gjør at uttrykket blir lyst, lett og deilig!