Her er årets farge i boligen 2021

Hvert år melder fargefirmaene inn med sine bud på hva som blir årets farge det kommende året. Se hva du skal glede deg til i 2021, hvor en kombinasjon av tre farger blir en stor trend.

Årets farge 2021

I 2020 trakk årets farge i to retninger.

På den ene siden erklærte flere firmaer nyanser av blå som den største trenden. Helt i tråd med det har vi sett blå i mange former den seneste tiden.

På den andre siden var Pantone ute og erklærte Neo Mint - en grønn pastellfarge - for trendfargen anno 2020. Noe som fulgte de siste årenes besettelse av pasteller i diverse varianter.

Hva kan vi så forvente oss av 2021, når vi ser på fargekartet gjennom krystallkulen?

B+B+B = Årets farge(kombinasjon) 2021

Kort fortalt kommer 2021 til å by på tre nye trendfarger.

Både Jotun, Nordsjö og Dyrup er klar med sine bud på farger som vi vil sukke etter i 2021, og trendbyråene WGSN og Pej-gruppen har også meldt inn med sine bud.

Glem alt om de markante, mørke tonene som vi tidligere har sett i grønn og blå. Glem også alt om tyggegummi-pastellene!

Vi vender tilbake til naturens eget skattekammer, hvor særlig beige, brun og støvet blå kommer til å stå øverst på hitlisten.

Nordsjö har erklært sin 'Brave Ground', som er en beigebrun nyanse, for årets farve, og hos Dyrup ser vi også jordfargen 'Transcend' som en del av deres fargepalett for 2021, som i alt består av tre forskjellige farger.

Da Jotun ga ut sitt fargekort for neste år i slutten av august var det med en rødbrun nyanse på forsiden av katalogen, som også består av blå og beige nyanser.

De blå tonene går dessuten også igjen både hos Dyrup og Pej-gruppen, og deres fire utvalgte farger for 2021 er tatt direkte fra naturen.

Her er en varm terrakotta-nyanse nevnt som én av de fire trendfargene for 2021 sammen med blant annet en støvet blå og…. en lys gråbeige!

Som en avstikker peker Pej-gruppen også på en støvet lysegrønn som en kommende hit, men overordnet sett er bildet klart: 2021 blir trefarget med beige, blå og brun.

Årets farge 2021
© Nordsjö
Årets farge 2021
© Jotun
Årets farge 2021
© Jotun

Sammensetningen av de blå og brente tonene er langt fra ny. Det er nemlig et velkjent faktum at blå og oransje får frem det beste i hverandre. I fargesirkelen ligger de to fargene vendt mot hverandre og fungerer som komplimentærfarger som fremhever og skaper en god dynamikk.

Pastellenes fremtid

Hører du til de som er trist over pastellenes exit fra toppen av fargebarometeret, kan du glede deg over at Head of Colour ved det globale trendbyrået WGSN, Jenny Clark, har sagt at vi fremover kommer til å se pastellfargene forvandle seg fra deres velkjente sukkersøte og klare uttrykk som er overalt akkurat nå, til arter i mer støvede toner.

Spesielt rosa, lavendel, elfenben og grå vil bli populær som en del av den fargetrenden hun har døpt "Mindful Pales" og hvis fremstøt nok spesielt skyldes Korona-utbruddet som har tvunget folk til å fokusere mer på hva de har rundt seg og ikke alt det de gjerne vil ha. Det har skapt et behov for nærhet og tilstedeværelse som gør at vi fokuserer mer på naturens egen palett.

Les også: Slik lager du et moodboard