Boligtrender 2021: Her er de viktigste tendensene i år

Det er alltid interessant å få en smugtitt på hvilke nye tendenser det kommende året bringer. Det får du her!

Boligtrends 2021

2020 ble som de færreste hadde forventet og det setter også sitt preg på 2021. I det nye året som vi nettopp har tatt hull på, kommer vi i enda høyere grad til å omgi oss med ting som er med på å bringe balanse og ro inn i hverdagen, som for mange av oss skal brukes hjemme.

Noe av det som for alvor har en beroligende effekt på oss er naturen og det avspeiler seg også i de trender som vi ser for 2021. Ta med på en liten reise inn i fremtiden og se hva du kan glede deg til nedenfor.

1 Solkyssede og -blekede nyanser

Boligtrender 2021
© Jotun
Boligtrender 2021
© Jotun
© Jotun

Blå og grønne nyanser har vært populær som veggfarger de siste årene. Det vitner også forsidene på BoligPluss i den grad om. Men i år vil vi oppleve et skift mot de mer varme og duse nyanser.

Et skift som startet allerede med introduksjonen av beige som en populær veggfarge i 2020, og som vi nå vil se bli enda varmere og mer brun og rødaktig i tonen.

I en tid hvor reiser til varmere himmelstrøk ikke er mulig er det en trend som er hjertelig velkommen, en trend som lar oss innrede med de naturlige nyanser som oppstår når solen en hel sommer har varmet og bleket omgivelsene til dusere versjoner av seg selv.

2 Innsjø & Sky

Boligtrender 2021
© ATBO
Boligtrender 20021
© ATBO
Boligtrender 2021
© Broste Copenhagen
Boligtrender 2021
© Ferm Living

Flere og flere brands sender ut nyheter som er formet eller dekorert med tydelige hint til naturens egne silhuetter. En diffus blanding mellem skyer og innsjøer er den beste oppsummeringen vi kan komme på. Viktigst av alt for denne trenden er fraværet av stringente former, linjer og hjørner - her får alt lov til å "flyte".

3 Den sorte aksent

boligtrender 2021
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein
boligtrender 2021
boligtrender 2021
© H&M Home
boligtrender 2021
© HAY

I et hav av sarte og duse nyanser som kjennetegner årets fargepalett, dukker det opp en joker.

Flere steder ser vi stylinger og design som tar utgangspunkt i de duse fargene, men som så plutselig brytes med streif og streker av svart for å tilføre noe nytt til det rolige uttrykket.

4 Kreativ komposisjon

boligtrender 20021
© A Circular Design Studio
boligtrender 2021
© Swedish Ninja
Boligtrender 20021
© Kooij

De kommende år vil vi se et stigendesortiment av design som er laget av gjenbruksmaterialer stige støt. Som fælles nævner vil materialer skabt af en masse fragmenter blive særligt populære, fordi vi ikke har noget i mod at vores omgivelser måske også ser, at vi har truffet et ansvarligt valg.

Det er spesielt den resirkulerte plasten som kan brukes i fargestrålende uttrykk, men tenk også andre former for sammensatte fragmenter som for eksempel patchwork.

5 Uperfekte fliser

Boligtrender 2021
© Natucer
boligtrender 2021
© Fired Earth

Tiden hvor identiske fliser og hvit høyglans var kongen i køkkendrømmene våre er over. Nå vil vi ha naturen med innenfor, som tidligere trender i denne oversikten også vitner om. Et sted hvor det også kommer til uttrykk er i våre valg av fliser når vi innreder kjøkken og bad.

Matte, håndlagde eller rustikke fliser vil bli mer populære fordi de bryter med det stringente, kontrollerte og maskinproduserte. Samtidig er det en enkel måte å oppgradere ett polert uttrykk på for eksempel kjøkkenet eller badet.

6 Krystaller, sten og stjernetegn

Boligtrender 2021
© Getty Images
Boligtrender 2021
© Urban Outfitters
boligtrender 2021
© Urban Outfitters
boligtrender 2021
© Crystallab

Generelt har vi mer fokus på helse og velvære enn vi har hatt i lang tid og globalt har det vært en oppblomstring i interessen for hva krystaller kan gjøre for oss og hjemmet vårt. Og selv om det akkurat nå primært er en global trend, så er det ikke utenkelig at flere og flere her hjemme også vil sette seg inn i hva krystaller og sten kan brukes til.

Samme interesse viser seg også for astrologi og horoskoper og det avspeiler seg i innredningen på det viset at alt med sol, stjerner, måner og stjernetegn er i høy kurs. Om det blir en dominerende trend her hjemme er usannsynlig, men ikke desto mindre kan den globale trenden forklare hvorfor du plutselig innreder med noe som vi normalt forbinder med stjernehimmelen.

7 Struktur som kunst

Boligtrender 2021
© Desenio
Boligtrender 2021
© @pernillevinge_

Trenden er allerede startet, men i år kommer vi til at se enda mer til hjemmelagde kunstverk og print som tar utgangspunkt i en struktur.

Det kan både være i fotoform, hvor det zoomes inn på objektets struktur, men det kan også være DIY-kunst med struktur i materialene som brukes. For eksempel har vi sett folk som sparkler maling på lerret eller sprøjter PU-skum på ting. Ovenfor er det tekstil som er mettet med lim og satt på lerret, som også gir en interessant struktur og som du selv kan lage (se mer på @pernillevinge_).