Krystaller: Slik innreder du med de populære sten rom for rom

Krystaller i innredningen opplever en renessanse for tiden. Er du klar til å invitere de avanserte sten med innenfor, så får du her overblikket fra én av fortalerne for å innrede med krystaller.

Krystaller betydning
© Getty Images

De siste årene har det vært et økende fokus på krystaller, og det er utallige spirituelle profiler på Instagram med glitrende krystaller og steiner.

Er du nysgjerrig på hva hypen om krystaller egentlig går ut på?

Vi har møtt kvinnen bak danske Crystal Lab, Anne Kirstine Riemann for å få svar på nettopp dette.

Hun har skapt 'Crystal Lab' "med en nordisk estetikk som passer inn i våre moderne skandinaviske hjem," og her forteller hun om hva det er krystaller kan og guider deg til hvilke rom du skal plassere hvilke krystaller i for å oppnå bedre energier i hjemmet ditt.

Er det dokumentert bevis for effekten av krystaller?

  • Vi har ikke utstyr for å måle den gunstige effekten 100%. Du kan måle at magnetfeltet i menneskekroppen endrer seg nær krystaller. Du kan også måle at krystallene har sitt eget energifelt - de bare avgir svingninger. Gamle radioer ble for eksempel kalt krystallapparater fordi det var en liten quarts-krystall inni som forsterket radiobølgene. På samme måte som quarts-krystaller i klokker brukes til å holde mekanismen mer stabil. Der er det som på engelsk heter circumstancial evidence (bevis vedrørende omstendigheter, red.).
© Crystal Lab

Hva er det krystaller kan?

  • For meg går krystaller inn og støtter energiarbeidet jeg gjør selv. Mye av det handler om min egen mentale tilnærming til problemstillinger - og der kan jeg bruke krystaller som et fokuspunkt, der jeg vet at dette og det krystallet støtter prosessen min. Krystaller er vakre og skulpturelle, men du må dekorere hjemmet ditt med dem fordi du tror at de gjør noe gunstig for deg.
© Crystal Lab

Hva er den beste måten å dekorere med krystaller i hjemmet?

  • Du velger forskjellige krystaller avhengig av hva det er du trenger dem til - du kan handle forskjellige energier. Hvis du ønsker å skape en bedre gruppedynamikk i familien, velger du en krystall å sette i et fellesrom, en annen på badet ditt for å vekke deg fra morgenen og en annen på soverommet ditt for å roe deg ned og få deg til å sove bedre på natta. Det er forskjellige steder hvor forskjellige krystaller er gode, og så er det selvfølgelig noen som er allsidige gode - for eksempel rosenkvarts.

Soverommet (og barnerommet)

Ametyst

Hvis du vil dekorere optimalt med krystaller, må du plassere ametyst på nattbordet. Disse krystallene gir rolig og bedre søvn, og så beskytter de mot mareritt. De er derfor også bra for barnerommet.

© Crystal Lab

Entré

Rosenkvarts og sort turmalin

Plasser rosenkvarts for å få en god energi når du kommer inn, og sort turmalin for å holde negativ energi ute.

Kontor

Shungit

Shungit er en av de sjeldnere krystallene og finnes i det nordvestlige Russland - og det er en av de krystallene som det er gjort mest research på. Den har en struktur som er fysisk filtrerende for miljøet, og det antas også å være i stand til å filtrere elektromagnetisk forurensning. Plasser derfor shungit ved TV-en i stuen og på barnerommet, hvis du har barn som gamer - og i nærheten av routeren din.

© Crystal Lab

Kjøkkenet

Rosenkvarts

Rosekvarts er bra for uro hvis du for eksempel har mange familiemedlemmer som går inn og ut av kjøkkenet på dagtid.

Stuen

Sandrose

Denne krystallen er god i fellesrom, da den gir god gruppedynamikk og skaper enhet i familien. Kan være spesielt god for to familier som flytter sammen.

© Crystal Lab

Badet

Karneol

Hvis du vil bli kvikkes opp når du våkner om morgenen, må du plassere en karneol-krystall på badet. Hvis du derimot vil ned i tempo og bli roligere, velger du ametyst til badet i stedet.

Barnerommet

Rosenkvarts, sort turmalin, shungit og ametyst

Bruk alle disse krystallene på barnerommet hvis barna dine - som de fleste - har elektronikk i rommene, og hvis du vil gi dem ro og god energi, god søvn og holde negativ energi ute.