Før og etter: Behagelig rosa er hovedtemaet på Malenes bad

Da Malene og Jeppe skulle renovere badet var de sikre på én ting: De ville ha et fargerikt rom som fikk dem i godt humør, fremfor et som var hvitt, stramt og tradisjonelt. Resultatet er et bad som både har masse personlighet og plass til hele familien på fem.

Bad makeover
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Malene (35), Jeppe (33), Hugo (5), Sonja (3) og Pelle (9 måneder).

HVOR I en 200 kvadratmeter stor leilighet på Vesterbro i København. Badet er på 7 kvadratmeter.

FØLG MALENE @londogmussehuset.

Før

  • Innredningen på badet var gammel med slitt linoleum på gulvet og en frittstående dusjnisje. Behovet for renovering var åpenbart.
  • Toalettet lå i et eget rom et annet sted i leiligheten, noe som var upraktisk for en familie med tre barn.
  • Stilen var også langt unna det paret drømte om.

Etter

  • Paret har fått murt opp en dusjnisje og installert toalett slik at badet har blitt langt mer funksjonelt.
  • Stilen er oppdatert med fargerike fliser på gulv og i dusjnisjen. Fine messingdetaljer skaper en rød tråd i innredningen.
  • Ved vinduet har Jeppe bygd en benk med skap under som gir dem praktisk oppbevaringsplass.
Bad makeover
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

En rosa dør, messingdetaljer, fargerike fliser i sildebensmønster og små, personlige pynteting. Malene Bækgaard og Jeppe Londs bad skiller seg ut fra de fleste andre, og det har de jobbet helt bevisst med.

– Da vi renoverte badet i den forrige leiligheten vår gikk vi for de tradisjonelle og trygge løsningene, for tenk om vi skulle selge, og det er jo et dyrt rom å pusse opp og … og … Og det ble så kjedelig! Dermed var beslutningen enkel denne gangen: Nå skulle vi gå for noe vi virkelig likte selv, og vi endte blant annet med fargede fliser både på gulvet og i dusjnisjen, forteller Malene.

Leiligheten der paret bor med sine tre barn er på hele 200 kvadratmeter, men badet er ikke så stort: Sju kvadratmeter var det de hadde til rådighet da renoveringen startet.

– Den tidligere eieren var dagmamma, og badet var innredet litt sånn institusjonsaktig og veldig funksjonelt. Det var slitt linoleum på gulvet, et frittstående dusjkabinett og toalettet lå i et separat rom, forteller Malene.

Plass til hele familien

Det betød at paret startet helt fra scratch da badet skulle renoveres, ikke bare stilmessig, men også med de helt store tingene: Hvor skulle toalettet være? Og hva med dusjnisjen og vasken? Og hvordan skulle de fikse oppbevaringsplass? Det var mange avgjørelser som måtte tas, og Malene og Jeppe tenkte nøye gjennom hva familien hadde behov for.

– Vi kunne jo ha innredet med flere møbler, for eksempel mer oppbevaring, men vi prioriterte å ha det luftig og med mye gulvplass, slik at flere kan være der samtidig. Og det er veldig fint at det er plass til alle barna her til morgen- og kveldsstellet, forteller Malene.

Men prosjektet førte også til en del utfordringer. Som med så mange renoveringer trakk nemlig også denne i langdrag, og i fire måneder – mens Malene var høygravid med barn nummer to – måtte familien bruke det gamle fellesbadet i oppgangen i bygården fordi de ikke hadde vann på sitt eget bad.

– Sonja ble faktisk født samme dag som rørleggeren endelig kom og koblet til vannet, så det holdt akkurat, ler Malene.

baderom rundt speil
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Den vakre messingarmaturen fra Vola var blant tingene Jeppe ønsket seg. Vasken er fra Bad & Stil, mens det stripete håndkleet er fra Bongusta.

Bruseniche rosa fliser
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes favoritløsning

– Vi ville gjerne ha noe som skilte seg litt ut – det visste vi at vi ville bli mest fornøyd med i lengden. Derfor gikk vi for farger på gulvet og i dusjnisjen, og hvite vegger som vi kan male om vi får lyst på mer farge, noe vi faktisk vurderer nå. Kanskje vi velger en rosa tone som matcher flisene i dusjen.

PÅ BILDET Jeppe har gjort alt flisearbeidet på badet selv. I dusjnisjen valgte de marokkanske sementfliser i en sart rosatone. Armaturen og dusjhodet kommer fra Vola.

Bred vinduskarm oppbevaring
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes favoritt-DIY

– Under vinduet i enden av rommet har Jeppe satt opp noen skap fra HTH for å få oppbevaringsplass. På toppen ligger en plate som han kledde med rosa linoleum før han kantet den med en trelist slik at finishen ble lekker.

PÅ BILLEDET Jeppe har selv bygd en benk med masse oppbevaringsplass. Den er satt sammen av skap fra HTH, en benkeplate med linoleum fra Forbo og grep fra H. Skjalm P.

Bordlampe lilla lampeskjerm
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Holmegaard-lampefoten er arvet av Malenes mor og har fått ny skjerm. Plastboksen er fra Aykasa.

Urtepotter
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Grønne planter trives på det lyse badet.

Vase kanne
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

En Moro Moro-vase og en keramikkmugge er dekorative innslag.

rosa dør
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes beste tips til et bad med personlighet

  • Rosa, blått eller marmor fra gulv til tak? Sats på det du drømmer om fremfor de trygge valgene – det blir du mest fornøyd med i det lange løp.
  • Små ting kan ha stor effekt. Pynt opp med ting som ikke er typiske for et bad. Selv elsker jeg både den hodeformede vasen og mønstre – særlig prikker!
  • Husk farger! Hvis du ikke tør å kaste deg ut i fargeglade fliser eller en malt dør, kan du starte i det små med elementer som er enkle å bytte ut, så som kunst, vaser og håndklær.
blå fliser
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malene har malt døren til badet rosa. Døren er både skakk og skjev, men gir masse sjarm til det nyoppussede rommet. Det innrammede bildet er fra Poster and Frame og krakken er et vintagefunn fra Beijing.

DØRFARGE Deco pink fra Jotun.

Plantegning

Plantegning.