Puss opp gjestebadet selv

Vil du gjøre jobben med å renovere et våtrom selv, må du være nøye og følge bruksanvisningene!

Vi skal pusse opp et lite bad i kjelleren og ønsker å gjøre alt selv. Finnes det rimelige og fine løsninger som ikke er fliser, og hvordan kan vi få betonglook på gulvet over varmekabler? Vi ønsker ikke dusjkabinett, så materialene må kunne dusjes rett på.

TINE

Våtrom bør dere i utgangspunktet bruke fagfolk til. Vil dere gjøre jobben selv, må dere følge alle bruksanvisninger og være uhyre nøye. Kjellerveggene må være tette - ellers kan dere få fuktproblemer i muren når det tettes igjen innenifra. Jeg vil også anbefale å velge dusjkabinett.

Det enkleste å gjøre selv på badet, er å male. Ved å bruke malingsprodusentenes våtromssystem, som innebærer sparkel, grunning, duk og maling, får dere en tett vegg som tåler vannsprut. Et annet fint alternativ er baderomspanel, som Smart­panel Tiles. Dette er MDF-panel i mange fine design som er godkjent for våtrom og er et gjør det selv-produkt som verken krever gips, membran eller fuging.

Ellers finnes det mange flotte våtroms­tapeter. En ny type, Eternowall fra Fantasi Interiør, har innebygget membran, som gjør det godkjent til å dusje rett på.

Gulv med betonglignende utseende finnes som våtromsbelegg. Siden badet er lite og dere slipper å skjøte, kan dere legge dette på gulvet selv. Se for eksempel på belegg fra Gerflor, Forbo Flooring eller Tarkett. Vær svært oppmerksom på at det blir riktig gjort rundt sluket og at belegget legges litt opp på veggen.

BJØRG OWREN

På badet på bildet er det brukt veggpanelet 2091 F01 S White fra Fibo-Trespo.

Praktisk bad på to kvadratmeter