4 spennende interiør-tendenser som ble tydelig under 3daysofdesign

Limoncello, monstre og helt nye mønstre. Det er bare noe av det du kan glede deg til å finne i butikkene i fremtiden.

Årets designfestival i Danmark, 3daysofdesign var større end noensinne før.

Og de store inntrykkene stod i kø sammen med minneverdige utstillinger og kule nyheter.

Og hva er så de store linjene som er tegnet for fremtidens hjem under denne uken?

Det kan du få overblikk over her, hvor vi oppsummerer 4 punkter som du ikke må gå glipp av.

4 trend highlights fra 3daysofdesign

1 Limoncello

Årets designfestival var et fyrverkeri av farger, men spesielt en forsiktig nyanse ble lagt merke til med sin tilstedeværelse på tvers av brands: lysegul! Den ble brukt på både møbler og tilbehør.

FDB har samarbeidet med File Under Pop. I samarbeidet har fargeeksperten kledd den ikoniske J46-stolen i nyanser fra sin egen katalog. Blant annet en sart lysegul.

Under festivalen lanserte Vipp sine ikoniske pedalbøtter i en helt spesiell nyanse inspirert av stifterens kone, Marie. Den lysegule versjonen fåes i en begrenset periode og har fått navnet 'Marie's Yellow'.

Vipp

House of Finn Juhl løftet sløret for 77-stolen, designet av Finn Juhl selv, men i et helt annet uttrykk enn det som kjennetegner hans mest elskede design. Derfor har stolen også fått kallenavnet "Finn Juhls nok minst ikoniske stol". Også her finner man den lysegule nyansen.

2 Lamper som kunst

Det ble i høy grad lekt med lyset under 3daysofdesign, hvor flere kjente lampeklassikere fikk både kunstneriske, fargerike og humoristiske oppdateringer.

Louis Poulsen presenterte et samarbeid med det amerikanske glass-brandet HEVƎN, som blant andet er kjent for sine mystiske håndvesker i glass. Som en del av samarbeidet har de gitt flere av Louis Poulsens ikoniske lampedesigns et humoristisk ansiktsløft med djevelske detaljer. For eksempel fangarmer på radiohuspendlen og horn på PH 3/2. Se flere bilder her.

Hos &Tradition hadde designeren bak den populære Formakami-serien, Jamie Hayon, svingt penselen og gitt den ellers minimalistiske rispapirslampen en fargerik oppdatering, som forvandlet lampen til en 'show stopper'.

3 Klassikere i nye klær

Flere favoritter hadde gitt sine ikoner fargerike og mønstrede oppdateringer i polstring og maling og muligheten for å uttrykke sin personlighet gjennom møbelvalget sitt har aldri vært større!

Eilersen hadde gitt sin lekre Cocoon sofa en markant overhaling, så den nå ikke kun fåes i tone-i-tone, men også i den nye, mer vågale 'Bauhaus'-fargesammensetning.

Mads Nørgaard og Kay Bojesen slo seg sammen i et overraskende samarbeid, hvor Bojesens ikoniske ape er kledd i ditto ikoniske 101-striper.

Eikund er på en skattejakt for å bringe norsk design historie tilbake til live, og under 3daysofdesign lanserte de to nye design-klassikere til porteføljen. Blant annet er RY, en ekte 1960-tallsklassiker designet av Sven Ivar Dysthe endelig satt i produksjon igjen. Stolen fåes i flere materialer og fargevalg.

Colin Eick

4 Lekende lengder

Det kommer ikke som noen overraskelse at gardiner er populære i innredningen. Men etter at de har vært det i mange år, begynner de å bevege på seg. Eller det vil si, at designerne gjør – og det gir nye kreative gardintyper å velge imellom.

Vi så blant annet fine, lettere romantiske volanger hos Durup.

&Drape viste sine elegante 'Frame'-gardiner frem med kontrastkant designet av Ana Kraš.