9 måter å pynte fint, men enkelt til 17. mai på

17 mai pynting trenger ikke være dyrt eller tidkrevende. Vi viser deg hvordan du kan pynte til 17 mai på, både til uteplassen, middagsbordet og rundt i huset.

17 mai pynt

Pent brettede servietter, vakre buketter i rødt, hvitt og blått, desserter med norske flagg og kreative borddekkinger i flaggets vakre farger.

Grunnlovsdagen vår blir altså litt bedre med 17 mai pynt som er gjennomtenkt og fint.

Men det trenger faktisk ikke gjøres komplisert, dyrt og vanskelig. Det finnes nemlig flere DIY-løsninger eller andre enkle måter å pynte til 17 mai på.

Enten om du er på utkikk etter 17 mai pynt til uteplassen, middagsbordet eller rundt i huset har du kommet til riktig sted. Vi gir deg 9 måter du kan pynte fint, men enkelt til 17 mai på.

1. 17 mai pynting til uteplassen

Vil du gi terrassen eller hagen din et frodig uttrykk med blomster i rødt, hvitt og blått? Å pynte uteplassen er ekstra hyggelig på 17 mai, da man ofte har folk ut og inn av huset. Hent inspirasjon til hvordan du kan pynte uteplassen til 17 mai med flagg, potteroser og andre planter.

2. DIY 17 mai pynt til borddekkingen

Dette trikset gjør det nesten ikke lettere å pynte til 17 mai! Ikke minst er det en fin 17 mai pynt for barn, da de kan hjelpe til med forberedelsene. Det eneste man trenger er nemlig litt konditorfarge, en gjennomsiktig vase eller krukke og litt blomster. Snakk om å komme i 17 mai stemning!

3. Spiselig 17 mai pynt i rødt, hvitt og blått

Hvorfor ikke lage noe spiselig 17 mai pynt som virkelig vil glede gjestene? Denne desserten vil garantert falle i smak hos både store og små, og er en genial måte å lage 17 mai pynt på selv.

4. DIY 17 mai pynt av papir

Ta med deg barna og lag fine papirdekorasjoner som 17 mai pynt. Disse flotte figurene i rødt, hvitt og blått kan pryde både vegger og takk eller brukes til å pynte 17 mai bordet med. Dette er også en flott aktivitet for barn, da de kan lage egen sin egen17 mai pynt i barnehagen, for eksempel.

5. Enkel serviettbretting som 17 mai pynt

Hvis du er av typen som synes 'Less is more' og ikke ønsker at 17 mai pyntingen skal bli for overdreven, kan en enkel måte å pynte på være å brette serviettene på en fin måte, og legge til et norsk flagg. Her er det bare å gjøre noen kjappe google-søk på "Serviettbretting", så vil du få masse inspirasjon til ulike måter å brette servietter på.

6. Flagg-dessert som 17 mai pynt

Desserter kan påstås å være en av de enkleste måten å lage 17 mai pynt på selv. Og jo mer rødt, hvitt og blått man får inn i desserten, jo bedre blir det! For å lage denne enkle 17 mai pynten trenger du altså bare noen vinglass, bær, gelé og panna cotta. Dette vil sannsynligvis vil være 17 mai pynten som både barn og voksne vil sette mest pris på.

7. 17 mai pynting med DIY-pompoms

Pompoms er ikke kun å anse som 17 mai pynt for barn i barnehagen. Derimot er det bare ekstra hyggelig å ha litt hjemmelaget 17 mai pynt hengende i huset når gjestene kommer innom.

8. Hyggelig 17 mai pynting på bordet

For deg som ønsker å pynte et hyggelig 17 mai bord kan det være greit med litt inspirasjon. Et godt tips er å bruke en fin duk, hvor man dekker på med noen flotte tallerkner og legger til det lille ekstra som fine servietter, bær, navneskilt, noen norske flagg og eventuell annen DIY 17 mai pynt.

9. Hent 17 mai pynt inspirasjon fra andre land

USA er kjent for å gjøre mye ut av deres nasjonaldag, og heldigvis for oss har de samme farger i flagget sitt som oss! Derfor er det mye inspirasjon å hente hvis man ønsker å bruke rødt, hvitt og blått til å dekorere med og lage 17 pynt med. Se for eksempel på dette unike lyset.