Med dette trendy malehacket kan du si farvel til malertapen

Er du en av de som elsker å få litt forandring ved å bytte ut fargen på veggene? Men synes du samtidig at prosessen med å sette malertape i kriker og kroker er det kjedeligste som finnes? Da bør du følge med her!

Malerhack uten malertape

Slik maler du uten å bruke malertape!

© Getty Images

Maling er flytende magi! Det kan transformere et helt rom med kun noen strøk.

Dessverre kan jobben som må gjøres i forkant, virkelig påvirke humøret. Men hvem har sagt at malertape må til for å kunne nyte din nye veggfarge?

På TikTok har en maler fra USA fått stor suksess med profilen @KDCares1, hvor han deler sine beste malehacks. Til stor glede for både profesjonelle og forandringsparate amatører.

Muslingteknikken

Spesielt har et av hans hacks virkelig gått viralt. Over 9 millioner har fått med seg tipset hans, som han kaller for muslingteknikken.

I all sin enkelhet går det ut på at du trykker hodet på en pensel så hardt mot underlaget at hårene sprer seg i en vifte og danner en muslingform.

Det gjør penselhodet helt flatt, og du kan nå male rundt stikkontakter og nærme lister. Da slipper du altså å bruke malertape!

Unngå å male i taket

Den flittige TikTok-maleren deler flere tips om hvordan du ikke begår de mest irriterende feilene som mange av oss bruker malertape for å unngå.

Ét av de er hvordan du unngår å male i taket når du skal male helt øverst på veggen. Det har han selvfølgelig en enkel og effektiv løsning på:

Enkel rengøring av rullekaret

Et annet genialt maletips som den proffe maleren har til følgerne sine, er å male hele rullekaret når du heller malingen i.

Ved å dekke hele med et par lag med maling, for så å la det tørke, skaper du en slags vakuumpakket plastikkpose rundt rullekaret. Når du er ferdig med å male heller du ut den overflødige malingen og lar resten tørke. Heretter kan du enkelt og greit pille av malingen fra rullekaret, og den vil bli så god som ny!

Genialt!

Se flere smarte hacks her.