Dette trikset får tulipanene dine til å holde seg enda lengre

Har du også opplevd at de fine, nye tulipanene du kjøpte for to dager siden, allerede henger med hodet? Da må du få med deg dette trikset!

Tulipaner som holder lenge
© Hay

Hvis du også elsker tulipaner, så kjenner du deg nok igjen i skuffelsen av å komme hjem til slitne, triste tulipaner som henger med hodet.

Dette er noe som flere tulipanelskere har opplevd, og noen er altså så handlekraftige at de har funnet en løsning på problemet og delt det på sosiale medier.

Trikset er ganske enkelt!

Du skal faktisk bare legge en kobbermynt i vannet, før du setter tulipanene i vasen.

Mynten skal altså inneholde noen av de næringsstoffene som tulipanene elsker - og derfor er det viktig at det er en kobbermynt.

Tulipaner som holder lenge
© Getty Images

Andre triks som kan gjøre at tulipanene dine lever enda lenger

  • Hvis tulipanene dine ikke er i vann hvor du kjøper de, betyr det at de er i "dvale". Ta de med hjem og still de innpakket i kaldt vann i 6-12 timer. Det gjør at de langsomt trekker til seg vannet, som gjør at de vil holde seg fine enda lenger.
  • Når de er klare til å bli pakket ut bør du sette dem i 3-5 cm kaldt vann med kobbermynten og litt bakepulver - det skal nemlig også antageligvis forlenge levetiden. Tar du i for mye vann i vasen vil tulipanene "strekke seg" oppover.
  • Gi buketten nytt, kaldt vann hver dag.
  • Løkplanter liker å stå litt kaldt. Så still dem kaldt om natten eller mens du er på jobb - da kan du jo uansett ikke se dem.
  • Begynner tulipanene til tross for forberedelsene likevel å henge, kan du lage et lite snitt i stilken rett under selve kronen. Det gjør at blomsten lettere kan trekke til seg vann, og ikke har luft i stilken.