9 idéer til aktiviteter som gjør halloween spesiell - til tross for korona!

Selv om halloween ikke blir helt som den pleier i år, så er det fortsatt masse aktiviter barna kan gjøre som sikrer en minneverdig tid.

Halloween-gresskar med munnbind
© Getty Images

Halloween nærmer seg og nedenfor finner du kreative ideer til hvordan du kan feire halloween med barna i år.

1 Dekorer døren

Ta halloween til neste nivå ved å dekorere hoveddøren med skumle ansikter.

I tillegg til at det er en morsom måte å skape halloween-stemning på så er det også veldig enkelt. Du trenger ikke annet enn papp, tape og en saks, og ellers hva som helst annet som kan brukes til å forvandle hoveddøren til et monster.

For eksempel kan papptallerkener bli til øyne og med litt papp plassert over brevsprekken kan det bli til en munn. Her er det kun fantasien som setter grenser.

2 Skattejakt i nabolaget

En skattejakt er en god måte å få gjort noe aktivt med barna som også involverer en tur rundt i nabolaget - uten å banke på hos alle naboene.

Dere kan printe denne versjonen eller lage deres egen og selv tegne symboler som senere skal finnes. På denne måten kan en gåtur i et halloweenpyntet nabolag bli litt mer interessant for barna.

3 Skjær et gresskar

En helt klassisk halloween-aktivitet er å skjære skumle ansikter i gresskar. Prosessen er både morsomt og koselig samtidig som du får en hjemmelaget lanterne som kan skremme foran hoveddøren.

Du kan lage det ut fra egen fantasi eller du kan la deg inspirere av disse gode ideene til Halloween gresskaret

4 Bak en gresskarkake

Når du er ferdig med å uthule og dekorere gresskaret kan du bruke restene til å bake disse syndige gresskarmuffinsene som består av en deilig gresskarkake fylt med fløteost og med kanelknas på toppen.

En kake som passer perfekt til gresskarsesongen og som vil gøre halloween litt hyggeligere - og mye lekrere.

5 Se en skummel film

En koselig halloween-aktivitet er å hente dynene inn i sofaen og kose seg med gode skumle filmer og halloween-godteri.

Vi har funnet et par forslag til filmer som kan ses av (nesten) hele familien.

  • Casper (det vennlige spøkelse)
  • Harry Potter
  • Monsters, Inc.
  • Familien Addams
  • Ghostbusters
  • Plys' Hafferlaf Halloween
  • Monsters House

6 Lag en halloween-pinata

Siden turen i år ikke går til alle dørene i hele nabolaget kan dere istedenfor låne litt fra en annen tradisjon hvor godteri også spiller hovedrollen. Lag en festlig halloween pinata og inviter barna i nabolaget til å slå hull på den.

Hvis alle tar med sitt eget stav til å slå på pinataen og innholdet er pakket i poser så kan godteriet fordeles rettferdig og sikkert når pinaten er ødelagt.

7 Lag spøkelsesfløteboller

Fløteboller eller skumboller er altid en hit og med denne oppskriften får de vanlige fløtebollene en tvist av halloween.

Med en marsipanbunn og et par eggehviter pisket sammen med glykose og lakrispulver er du nesten i mål med flødebollene. Dypper du de i smeltet hvit sjokolade og tilføyer to prikker med mørk sjokolade har du de fineste spøkelsesfløteboller som du kan servere til halloweenkosen.

8 Halloween-skattejakt i huset

Under normale omstendigheter ville halloween vært forbundet med å gå fra dør til dør med skumle kostumer og skremme de som åpner døren, som vanligvis kvitterer med godteri.

For å bevare følelsen en smule kan dere kle ut barna og gjemme overraskelser rundt i huset eller hagen som de skal finde. Det kan eventuelt følge ledetråder med hver overraskelse slik at det blir en slags skattejakt.

9 Spindelvev av søppelsekker

Et billig og enkelt forslag til halloween-pynt er disse fine spindelvevene som kan henges opp rundt omkring i huset - eller utenfor. De krever ikke annet enn sorte søppelsekker og en saks.

Brett posen og klipp spindelvevsmønstre. Test gjerne med papir først så du får en fornemmelse for hvordan posen skal brettes og hvor du skal klippe.