7 lette DIY-idéer med stor mulighet for suksess!

Elsker du DIY-prosjekter, men synes det er vanskelig å finne et sted å starte? Vi har samlet 7 lette, men super fine idéer som både er morsomme å lage og gir et flott resultat.

Nemt DIY-projekt
© Getty Images

DIY-bølgen er fortsatt over oss og har vært det i ganske lang tid, men når vi retter blikket mot Instagram så er det lett å få inntrykk av at samtlige er eksperter i å bygge avanserte ting.

Hører du til de med 10 tommeltotter, mindre tålmodighet eller en frykt for å feile og kaste bort penger på masse forskjellige materialer?

Denne guiden er til deg!

Her finner du DIY-prosjekter som inneholder enkle materialer, og som du kan lage på en ettermiddag uten å ha sylappen, svennebrev eller flere års erfaring.

Finn ditt neste - kanskje første - DIY-prosjekt nedenfor med (nesten) garantert suksess.

Enkel vase i populær form

Vi elsker denne fine vasen som for eksempel kan pyntes med de tørkede blomstene man finner overalt for tiden, eller så kan du bare la den stå i all sin enkelthet uten pynt. Den er lett å bruke som en "pause" i bokhyllen for å skape ro uten at det er tomt.

Det beste er at du kun trenger 4 ting for å lage denne vasen selv.

Du kan se den detaljerte guiden her

Lysestake i marmorlook

6 steg er alt som skal til for å lage disse fine lysestakene av lufttørkende fimoleire, så det er heldigvis ikke det store prosjektet man skal igang med. Et stearinlys i en fin farge eller de populære vridde lysene passer perfekt i disse lysestakene.

Se den detaljerte guiden her

Solstråle-speil av bast

Gi hjemmet ditt en boheme-vibe ved å ta dette sommerelementet inn i innredningen. Speilet som er laget av bast krever ikke stort annet enn konsentrasjon, så det kan definitivt være ditt neste koselige ettermiddagsprosjekt.

Se den detaljerte guiden her

Minimalistisk magasinholder

Denne magasinholderen er ikke bare fin og enkel, den er også veldig lett å lage selv. Det eneste du trenger utover hammer og spiker er tre, trelim og polyfilla. Dette kan kjøpes lokalt hos steder som selger byggevarer. Der kan du muligvis også få skjært treet på mål, slik at du slipper for å slite med en sag første gang du kaster deg over en DIY fra bunnen.

Gi den også gjerne et strøk med maling i yndlingsfargen din, slik at den blir helt unik.

Se en detaljert guide her

Lett og miljøvennlig såpe

Vårens corona-trussel har satt enda mer fokus på håndhygienen. Så hvorfor ikke lage din egen unike såpe, som kan pynte på badet? De tar kun 20 minutter å lage og etter 3 timer i kjøleskapet er såpen din klar til bruk.

Se den detaljerte guiden her

Fornyelse med maling

Et DIY-projekt trenger ikke nødvendigvis å bety masse redskaper og utstyr. Det kan også være så enkelt som å male et gammelt møbel. Er det første gang du maler så hold dig til tremøbler - ikke laminat. Vask møblelet med grunnrens, slip det ned og tørk med en klut. Så er du klar til å grunne og deretter male med en farge du liker.

Ønsker du å skape en ekstra effekt, så kan du velge å la en del stå uten maling ved å bruke tape slik at du får en skarp kant.

Hengeplante

En du en planteelsker, men mangler plass til flere planter, så heng de i taket. Med dette trikset trenger du ikke investere i annet enn snor, ring, krok og selvfølgelig en plante med potte.

Se en detaljert guide her