"Vennene mine dåner og fremhever den gang på gang"

Tinne Kier gjør mange gode bruktfunn på nettet, og spesielt en går rett hjem hos alle som besøker henne. Få Tinnes beste tips til gode bruktfunn og se hjemmet hennes her.

© @tinnekierhome

Bruktfunn og rolige farger i deilig harmoni

Trenger du en ny instagramprofil du kan følge? Liker du en gjennomført blanding av design og loppefunn sammen med et hyggelig og varmt hjem? Da vil du garantert føle deg hjemme her.

Bak dette hjemmet (og Instagramprofilen) står 46 år gamle Tinne Kier. Hun bor sammen med sine 4 barn i alderen 5-18 år i en 140 kvm stor leilighed i Helsingør, ca. 40 min utenfor hjertet av København.

Til vanlig jobber Tinne som sosionom hvor hun utarbeider støtteordninger til barn og unge som lider av psykiske utfordringer.

På fritiden derimot finner Tinne et fristed i interiørprofilen sin @tinnekierhome på Instagram, som hun har holdt på med i et års tid. Her viser hun frem sitt funksjonelle hjem med fokus på gjenbruk, godt design og kreative ideer.

Til tross for at det er mye plass som skal fylles ut i leiligheten fremstår hjemmet svært personlig. Tinne har med sin sans for detaljer og kreativitet fått hjemmet til å utstråle personlighet.

Les her hvordan Tinne angriper prosessen med å innrede sitt stilfulle hjem.

© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome

Hva er tanken bak profilen din, og hva vil du gjerne oppnå med den?

Jeg vil gjerne inspirere andre og vise at man kan komme langt med en kreativ og estetisk innredning ved å finne møbler på Dba.dk (danskenes svar på Finn, red.anm). Disse møblene kan deretter tilpasses til stilen i hjemmet.

Jeg har alltid et prosjekt på gang for å gjøre nettopp dette. Jeg både maler, sliper og setter i stand det jeg finner, slik at jeg får akkurat det uttrykket jeg ønsker meg.

Jeg har blitt positivt overrasket over det fellesskapet som oppstår på Instagram når likesinnede med interesse for innredning, design og kreativitet møtes.

Vi bakker hverandre opp, og jeg blir så glad når folk skriver til meg at de har latt seg inspirere av et møbel jeg har malt, et stilleben, en bildevegg eller noe helt annet som har gjort at de har kommet videre med sitt eget prosjekt hjemme.

Hva håper du andre tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at folk ser at jeg strekker meg langt for å få frem det fineste jeg kan i bildene. Videre håper jeg folk legger merke til at det bor en ekte og levende familie her, og at det er noen varme og hyggelige rammer.

Hva er det viktigste for deg når du skal innrede et rom?

Jeg er opptatt av å ikke være for overivrig med innredningen. I dette ligger det å etterstrebe et enkelt uttrykk med få fine ting i stedet for å innrede med for mange ting. Jeg synes det er viktig å ha det enkelt, samt å bruke rolige farger slik at det er plass til både rot og lek. Jeg er opptatt av å bruke tekstiler - det skal være gardiner og tepper som skaper varme og god akustikk. Jeg foretrekker også hvite vegger, fordi det skaper ro og lys.

© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome

Hvem inspirerer deg innenfor innredning?

Jeg blir veldig inspirert av mine favorittprofiler på Instagram - @sedselroug og @polkenstudio. Det er mange profiler jeg eeeelsker å følge, men disse to kommer jeg alltid tilbake til.

Jeg er også helt betatt av det kunstneriske universet til @kunstsalonen. Jeg følger utstillingene deres med et haukeblikk og får masse inspirasjon.

Dessuten er jeg interessert i alt som har med eldre danske møbelklassikere å gjøre.

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?

Jeg har nettopp kjøpt en gammel Eilersen-stol som jeg skal restaurere. Den skal slipes, vokses og lintrekket skal renses skånsomt. Jeg har kjøpt den hos en brukthandler til den nette sum av 100 kroner. Den blir kjempefin når den blir ferdig. Jeg har også nylig kjøpt en brukt Le Klint lampe på nettet som henger fint over spiseboret.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Mitt beste tips er å søke etter fine skap og skjenker på Dba.dk (den danske ekvivalenten til Finn.no red.anm). Disse kan man male, slipe eller beise etter stilen man har hjemme. Bruktsider er også perfekt for å finne fine skap i en god kvalitet i stedet for å kjøpe nyproduserte skap som ofte er dyrere og i dårligere kvalitet.

Les også: Slik pusser du opp loppefunnene

Hva er du mest fornøyd med eller stolt av i hjemmet ditt?

Jeg elsker den lave benken/daybedden i mørkt tre som jeg fant på Dba i fjor høst. Den gir stuen et "urbant" touch. Vennene mine dåner alltid etter den, og fremhever den gang på gang. Jeg skal aldri kvitte meg med den.

© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Folk kommenterer min personlige innredning. Blant annet møbler jeg har pusset opp selv, bilder barna har tegnet/malet og at jeg er god til å mikse nytt og gammelt.

Hva synes du er den største misforståelsen innenfor innredning?

Garantert den trenden som florerer på IG med bilder med pleddene som er strikket på strikkepinner XXL. De kjempeteppene... nei, det er bare for moro. Elsker å hate dem.

Den største misforståelsen i innredning etter min mening er persienner og svarte vegger. Jeg synes også det er synd når folk innreder hjemmet sitt som en katalog uten å inkludere det som sier noe om dem som personer - et arvestykke, et spesielt fat fra en ferie, en stein fra naturen eller det barna har laget på skolen.

Dersom det ikke sto på pengene - hva drømmer du om å eie til boligen?

Da ville jeg kjøpt alt Finn Juhl har lagd. Utover dette drømmer jeg om "The Bastone Cabinet" av finske designeren Antrei Hartikainen, samt Baljestolen av Kurt Østervig.

Les også: 10 designklassikere du har råd til

© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome
© @tinnekierhome

Er det noe i hjemmet du er sikker på er der om 10 år?

Verket laget av Anna Fro Vodder henger der også om 10 år. Det gjør også maleriet mitt av Meinert som henger i gangen. Med andre ord er det de spesielle bildene/verkene jeg holder fast i. Kunstplakatene skifter jeg derimot ut jevnlig.

Hvilke "oversette" eller små bolig-Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Jeg føler mange på IG som i likhet med meg selv er små og fortjener litt vind i seilene. De jeg ønsker å gi en særlig "shout out" til er @conniheselrickmann, @josefinejacobi og @kristinnaandreasen. De inspirerer meg, men de er også veldig søte og gjør meg i godt humør.