Med kun 3 enkle verktøy har Diana skapt et DIY-paradis i familiens hjem

Elsker du også rolige farger, spennende DIY's og masse personlighet i innredningen? Da vil du garantert elske ukens Instagrammer.

© @diana.mwabala

Denne uken får du bli med inn i en 110 kvm leilighet i Kolding i Danmark som stråler av personlighet og sjel.

I leiligheten bor Diana på 25 år sammen med mannen Kadima og deres 17 måneder gamle datter Miriam.

På sin instagram @diana.mwabala viser Diana bilder fra leiligheten som er en tverrkulturell mix av dansk, afrikansk og rumensk interiør.

Den lille familien leier leiligheten, men siden den skal rives når de en gang flytter har de fått lov til å leke med maling og DIY prosjekter.

Diana har en bachelor i Digital Concept Development og har vært hjemme i permisjon med datteren etter at hun var ferdig med bacheloren.

Instagram profilen hennes har utviklet seg fra å være en profil med familiebilder til å fokusere mer på interiør og bolig. På profilen hennes kan man også få inspirasjon til hvordan du kan innrede med planter, siden Diana har forelsket seg i planteuniverset og blitt en plantenørd.

Bli inspirert av Dianas fine løsninger, flotte veggfarger og geniale DIY's.

© @diana.mwabala

Den fine babyhusken er fra m.o.s.s.o.m og passer perfekt inn i stuen.

© @diana.mwabala

Hva er tanken bak Instagramprofilen din, og hva vil du gjerne oppnå med den?

Instagramprofilen er mitt kreative rom og pusterom online. Her deler jeg min hverdag, både i form av innredningsbilder med de nyeste DIY's min mann og jeg har laget, men også øyeblikk fra familielivet og livet som mor. Jeg elsker den tilbakemeldingen man får og de relasjonene man skaper. Jeg har møtt mange nydelige kvinner som inspirerer og støtter meg.

Hva håper du folk tenker om hjemmet ditt?

At her bor det en glad og kreativ familie hvor det er plass til fellesskap med familie og venner. Jeg håper at innredningen viser personligheten vår. Jeg prøver å ikke gå for mye opp i trender når jeg innreder – det skal handle mer om personlighet og behov, og jeg håper man kan se og bli inspirert av våre kreative løsninger, som ikke finnes andre steder.

Hva håper du de ikke legger merke til?

De mindre detaljene. Vi leier en veldig gammel leilighet som skal rives når vi flytter, og det er mange ujevne vegger, gulv, hjørner osv. Mye er laget av mannen min og meg, og vi er amatører. Det eneste utstyret vi har er en stikksag, en boremaskin og en vanlig sag. Når jeg får ideer til et DIY prosjekt så skal det være mulig å gjennomføre det med de 3 verktøyene – og det betyr at det ikke alltid blir helt perfekt.

Psst... Se tipsene til hvordan du finner riktig sofa for din stue!

Det stilige hyllesystemet bak sofaen har Diana og Kadima bygget selv. Du kan se hvordan de har gjort det på Dianas Instagram.

© @diana.mwabala

De fine og kantede sofabordene er fra danske Make Nordic. Putene er kjøpt hos H&M Home, mens lampeskjermen er et DIY prosjekt.

© @diana.mwabala

Gulvteppet har Diana kjøpt hos danske Hausholmliving, og lampen er fra Ikea.

© @diana.mwabala

Tv-møbelet er enda et DIY prosjekt som Diana og Kadima selv har konstruert. Møbelet fungerer som oppbevaring, men den kan også brukes som en benk for ekstra sitteplasser.

© @diana.mwabala

Hva er det viktigste du tenker over når du skal innrede et rom?

At det ser pent ut samtidig som det er praktisk og koselig. Det er viktig for meg at det er plass til datteren vår, og at det er plass til leker i et voksent univers. Så det skal være både pent og voksent, men det skal også være barnevennlig. Det gjør jeg ved å innrede med møbler i nøytrale farger som kan oppbevare de fargerike lekene – for eksempel bambusbenken fra Bloomingville er et godt eksempel, eller bare et par kurver i hvert rom.

Det skal ikke kun være pent men også praktisk, og jeg liker å tenke på løsninger som har mer enn ét formål, som for eksempel tv-møbelet. Det var først tenkt som "bare" et tv-møbel, hvor vi kan oppbevare alt rotet vårt og lekene til datteren vår. Men vi manglet også sitteplasser til gjester i den lille stuen vår. Så nå kan man også bruke det som benk siden vi har fått laget puter til ryggen.

Vi har også nylig skiftet ut et stort plankebord som tok hele rommet med et rundt spisebord med tilleggsplater. Det skapte mer plass men man kan fortsatt utvide bordet og ha flere gjester - det er viktig for oss at det er plass, siden vi har en stor familie men en liten stue.

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Dansk design er generelt veldig inspirerende. Jeg er ikke dansk men kommer fra Romania og der er det en helt annen designstil. Når jeg kom til Danmark merket jeg at det er her jeg hører til designmessig, og jeg lærer mer og mer om dansk design hver eneste dag.

Mitt største crush på Instagram er Mia fra @still_sunday, som er en utrolig dyktig og inspirerende kvinne, og som også er veldig fin å snakke med. Jeg elsker motet hennes til å kombinere farger, tekstiler, former osv., og jeg lærer mye av henne. Desuten finner jeg mye inspirasjon i Sarahs profil @woodeliwood. Jeg elsker hvor kreativ hun er og de barneuniversene hun har skapt til sine to søte barn. Sist men ikke minst @femte.til.venstre – jeg elsker hver eneste firkant hun deler!

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet?

Hvis det ikke er snakk om kjøp til det siste DIY prosjekt, så er det Ferm Living teppet under spisebordet.

Det runde bordet har fått en oppgradering med en søylefot av trelameller og blir komplimentert av veggen som er malt i fargen "Calm Nude" fra Flugger. Gulvteppet er fra Fermliving og det fine skapet på veggen er et bruktfunn.

© @diana.mwabala

Teaktre skjenken er også et loppefunn.

© @diana.mwabala
© @diana.mwabala

Hva er ditt bedste innredningstips på budsjett?

Første tips: upcycling, gjenbruk og lære å bruke en stikksag og en borremaskin! Hele hjemmet vårt er laget med et veldig lite budsjett, men man kommer langt hvis man er litt kreativ. Vi har laget en vegg-til-vegg hylle til 300 kr., og den får mye ros. Spisebordet er et upcyclet gjenbruksbord og kostet i alt 800 kr.

Andre tips: tenk både praktisk og pent. Kast ut alt rotet og behold kun ting du bruker hver dag eller som gjør deg glad. Slik skaper du også mer plass – både fysisk, men også til å puste og finne på nye ideer.

Tredje tips: flytt rundt! Jeg elsker å flytte rundt med de tingene jeg har, det er akkurat som om jeg får et helt nytt rom ved å bytte rundt på sofaputene eller flytte litt rundt på møblene.

Hva er du mest stolt av/fornøyd med i hjemmet ditt?

Det må være hyllene eller spisebordet. Kanskje mest spisebordet fordi vi har spart en del penger ved å gjøre det selv og det ser bare så fint ut. Vi kjøpte bordet til 300 kr., men jeg likte ikke benene, så jeg kjøpte det med tanken om å lage det om til en rund søyle. Det tok en dag og ble max 500 kr. i materialer, og nå har vi et sterkt, solid og fint bord som er kommet for å bli. Det kan trekkes ut, vi har laget plass, det er moderne, og vi har beholdt historien bak treet og det gamle bordet.

Generelt er jeg bare stolt av det meste som er laget av mannen min og meg. Når jeg ser meg rundt kommer de gode og hyggelige minnene fra prosjektene tilbake.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At det skal være dyrt. Og så hører jeg ofte at folk (myself included) er redd for å male et helt rom i én farge, og derfor kun velger å male endeveggen. Jeg synes det er en misforståelse at det vil gjøre rommet mindre eller mørkere. Vi malte soverommet, som til og med har en skråvegg, i en brun nyanse og det er bare en helt annen stemning nå. Det har blitt så rolig! Jeg kan ikke gå tilbake til et hvitt soverom. Vi har også malt alle de andre rommene, så nå har vi ikke noen hvite vegger lengre. Jeg vil utfordre folk til å prøve det – hvis det går helt galt kan man alltids male det hvitt igjen.

Bambusbenken er både en flott gjenstand på barnerommet, samtidig som den er praktisk til oppbevaring. Benken er fra Bloomingville. Den gule plakaten er fra Junique og den oransje er fra Hello.mado. Treleken er fra Wooden Story.

© @diana.mwabala

Både den fine sengen og den lille kommoden er et loppefunn.

© @diana.mwabala

Diana og Kadima har skapt en hyggelig liten hule på rommet til datteren Miriam. Den rosa tipien er fra Mashroom_kids, det lille pianoet er kjøpt hos Petitemonde og veggteppet er fra Hello.mado. Veggen er malt i fargen "3357" fra Flügger.

© @diana.mwabala

Hvis du ikke skulle tenke på penger hva drømmer du så om å eie til boligen?

Spisestoler, spisestoler, spisestoler. Jeg drømmer om dansk design – Børge Mogensens Folkestol, Hans Wegners PP501 og Y-Stolen.

Og en fin sovesofa. Det trenger vi virkelig!

Er det noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

Det er litt vanskelig å svare på, siden vi leier og har innredet og funnet løsninger til akkurat de utfordringer og behov som vi har i denne leiligheten. Når vi en gang flytter i drømmehuset så tror jeg at jeg vil gå i en litt annen retning. Men spisebordet går ikke noen steder tror jeg. Og den lille teak kommoden – det tok meg lang tid å finne den til en god pris, og selv om teak kanskje ikke er like trendy som det engang var, så er det en historie bak den, og hvordan vi kjørte fra Kolding til Viborg i den lille Citroen'en vår for å hente den.

Trenger du mer inspirasjon til soverommet? Her er 10 himmelske soverom!

Soverommet er malt i den fineste jordfargen som faktisk er en miks av noen malingsrester fra Jotun, som Diana har blandet. Fargen minner om fargen Adventure fra samme brand. Putene er fra Jysk og det fine sengesettet er fra H&M Home.

© @diana.mwabala

Den feminine vasen er kjøpt hos @gerdgoceramics

© @diana.mwabala

På det lille hjemmekontoret har Diana innredet med stoler fra Jysk og lamper fra Ikea.

© @diana.mwabala

Hva er det neste prosjektet du vil sette igang med hjemme?

Vi har akkurat gjennomgått en stor renoveringsrunde, så nå skal vi faktisk ta en liten pause, og nyte det vi har laget. Vi har endret fargeskjemaet og nå er jeg ved å være ferdig med veggpanelene. Jeg tror tiden er inne til at vi skal spare opp til drømmehuset – det er ikke så mye mer vi kan endre på i denne leieboligen.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt fokus?

Svigerinnen min Maria @mariamwabala – ikke fordi hun er familie, men bare fordi hun fortjener det. She’s going places!

@josefinejacobi er bare så fin og har en god estetisk sans. Jeg elsker hennes rolige og stemningsfulle stil.

Det er også hyggelig å følge med hos @gedekid som innreder med herlige farger, kreative DIY's og små hyggelige nips.