Mathilde innreder med unike farger – spesielt én skiller seg ut: “Jeg blir virkelig aldri lei av den veggfargen"

Mathildes far er maler og barndommen hennes var omgitt av fantastiske farger, som hun har ført videre inn i sitt voksne liv, hvor hun sjonglerer fortrolig med en bred fargepalett.

Farger, kule loppefunn og vakker kunst.

Dette er stikkordene for Mathilde Kraghs treroms Østerbro-leilighet på 85 kvm, hvor hun bor sammen med kjæresten, Daniel.

31 år gamle Mathilde, som står bak Instagram-profilen @mathildesmenageri, har ikke en kjærlighet for farger og kunst fra fremmede – hun vokste opp med en far som var maler, og dette har gitt Mathilde en kjærlighet for alle regnbuens farger.

Bli med inn og se hvordan en leken tilnærming til interiørdesign og en stor kjærlighet for farger gjenspeiler seg i innredningen til Mathilde.

Mathilde Kragh er 31 år. Hun har en mastergrad i kommunikasjon og jobber for tiden som markedskoordinator. Sammen med kjæresten Daniel bor hun i en 85 m2 stor leilighet på Østerbro.

© @mathildesmenageri

Hvilke tanker og betraktninger gjør du deg når du innreder med mange farger?

– Jeg tenker mye på å pynte med farger, da feil kombinasjon av farger fort kan stresse meg. Jeg tenker mye på å blande rolige og mer edgy farger, slik at alt ikke blir for douche, men heller ikke for voldsomt. Og etter å ha eksperimentert litt med farger, har jeg kommet frem til at jeg liker de lysere og roligere fargene på vegger og tak, mens det må være en fargepopp når det kommer til interiør og kunst. Men det henger nok også sammen med at jeg liker at kunsten skiller seg ut. I tillegg er det viktig for meg at det er farger og materialer som går igjen fra rom til rom – dette skaper sammenheng.

sofa formel A

Mathilde har innredet stuen med en koboltblå sofa fra Formel A. Sofabordet er fra Bobo, teppet er fra Rahba Rugs, mens gulvlampen er fra Cottex.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

I stuehjørnet står en gul lenestol fra Sofacompany.

© @mathildesmenageri

Hvor høyt prioriterer du interiør?

– Jeg prioriterer det veldig høyt. Mest av alt fordi jeg ikke kan la være, men også fordi jeg elsker å ha gjester over. Og for meg er det ikke noe viktigere enn at de koser seg og har det bra hjemme hos meg – og blir de i tillegg inspirert er det bare et pluss!

Hvilket møbel liker du best?

– Hmm, det er vanskelig! Men hvis jeg absolutt må velge, går jeg for våre italienske spisebordsstoler, som er kjøpt brukt på Instagram.

Veggfargen i stuen er fra Beckers og har koden NCS 1020-Y40R. Taket i spisestuen er Beckers NCS 1010-G20Y.

© @mathildesmenageri

I spisestuen er det et langt spisebord med plass til mange gjester. Mathilde kjøpte spisebordsstolene brukt på Instagram, mens stripelampen i taket er kjøpt hos Millefiori Interior.

Veggfargen er 'Soft Touch' fra Flügger.

© @mathildesmenageri

Det store maleriet i enden av spisebordet er malt av faren til Mathilde, og er et maleri som Mathilde er spesielt glad i fordi hun synes det gir rommet litt kant.

© @mathildesmenageri

Ivar-skapene i spisestuen har fått en runde med 'Electric Blue' fra Kika Colors.

© @mathildesmenageri

De blå skapene er Ivar-skap fra Ikea, som Matilde selv har malt. På toppen av skapene ligger ulike loppefunn.

© @mathildesmenageri

Hva har vært den største interiørutfordringen – og hvordan løste du den?

– Den største utfordringen har faktisk vært å innrede stuen med sofaen. Jeg elsker rommet fordi de skrå veggene gjør det ekstra koselig, men samtidig gjør de det vanskelig å plassere ting der inne. Og jeg vil faktisk ikke si at utfordringen er helt løst ennå – men vi er på god vei!

Hva er det nyeste du har kjøpt til hjemmet ditt?

– Det siste vi har kjøpt til hjemmet vårt er puffen fra Sofacompany.

Mathilde har byttet ut døra mellom entré og soverom med et bambusforheng.

© @mathildesmenageri

Den innebygde garderoben på soverommet er et Ikea-hack med fargen 'Ballerina' fra Flügger, mens det store maleriet på veggen er laget av Mathildes far, Nes Lerpa.

© @mathildesmenageri

Soverommet har paret malt i en solskinnsgul farge: Beckers NCS s 0520-G90Y.

© @mathildesmenageri

I hjørnet av soverommet henger et korallfarget skap sammen med et fint speil.

© @mathildesmenageri

Hva kan du ikke få nok av i hjemmet ditt – og hvorfor?

  • Kunst. Og jeg er spesielt fornøyd med det store maleriet i enden av spisestuen, som er malt av min dyktige far Nes Lerpa. Det gir rommet litt kant.

Har du noe du aldri vil kvitte deg med?

– Jeg har mye som jeg aldri kommer til å kvitte meg med. Men generelt vil jeg aldri kvitte meg med arvegods, som vaser, keramikk, skulpturer og kunst.

Hvilken veggfarge liker du best i hjemmet ditt – og hvorfor?

– Det endrer seg faktisk ganske ofte. Og som dere ser har jeg mange farger, så det er også ganske mye å velge mellom. Så å ha én farge som min absolutte favoritt ville være en skam. Men hvis jeg skal velge en som jeg egentlig bare aldri blir lei, og som jeg ville tatt med meg til et nytt hjem, så er det den lyseblå i entreen. Hvor vakkert ville det ikke vært på et soverom? Eller på badet?

Entréveggfargen har vunnet som favoritt, dersom Mathilde MÅ velge én farge. Den er fra Beckers og har koden NCS S 0510-R80B.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

Hva får du mest oppmerksomhet for i innredningen din?

– Jeg tror det er min måte å kombinere farger på, samt min lekne tilnærming til interiør.

Hvilket sted i hjemmet ditt er din favoritt?

– Jeg synes faktisk vi har mange gode plasser. Jeg pynter alltid hvert eneste hjørne, som at det er det eneste hjørnet i huset. Jeg liker at uansett hvor du ser så er du glad, nysgjerrig og får lyst til å stille spørsmål. Det henger også veldig godt sammen med at jeg liker at tingene vi pynter med er lune og har en historie – både fordi man kan fortelle de små historiene videre, men også fordi det er så mye mer sjel i ting, som har levd .

Den rosa fargen til badet har vært den vanskeligste for paret å finne, og de har prøvd flere forskjellige. Nå har de landet på denne, som er den lyseste av alle nyansene badet har hatt.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

Hva er ditt beste DIY-prosjek?

– For å være helt ærlig så er jeg ikke så god på DIY-prosjekter. Jeg blir alltid lei ganske fort og synes det er for lang vei til resultatet. Men noe som å forvandle noe med en klatt maling er alltid gøy. På den måten kan du få nesten alt til å passe inn – og det som gjør farger så magisk er at de kan SÅ mye. Men jeg er selv ganske fornøyd med Ivar Ikea-skapene våre, som har fått den mest fantastiske elektriske blåfargen. Og selvfølgelig det innebygde Ikea-skapet vårt på soverommet under skråveggen - men det kan jeg ikke ta æren for. Det er alltid den dyktige kjæresten min Daniel som går til krig med slike prosjekter – og han gjør det bra!

Hva er den største “tabben" du har gjort?

– Å male badet vårt barbie-rosa. Fin farge, men bare superstressende å være i. Det var da vi fant ut at roligere farger på vegger og tak er mer oss.

Les også: Slik utnytter du plassen under skråtaket

Kjøkkenet er i stål, mens veggene er malt i en lys grå tone. Døren har fått en deilig gul nyanse funnet hos Flügger med koden 2325.

© @mathildesmenageri

På kjøkkenet står en åpen hylle hvor glass, keramikk og loppefunn er i fokus.

© @mathildesmenageri