Lauras hjem er det perfekte fristed i en travel hverdag: Fundamentet er den perfekte grå veggfargen

Laura Bak Østergaard har innredet familiens 63 kvm store Østerbro-leilighet med et rolig ton-i-ton-uttrykk og plassoptimerende Ikea-hacks. Bli med inn og se det vakre hjemmet.

innredning tips
© @laurabakoe
Laura Bak Østergaard

Laura Bak Østergaard er 25 år og jobber til daglig som interiør- og markedskonsulent.

© @laurabakoe

En følelse av zen.

Det er det som best beskriver en titt inn i den 63 kvadratmeter store andelsleiligheten til Laura Bak Østergaard på Østerbro, hvor hun bor sammen med kjæresten Kasper og om ikke lenge datteren deres, som melder sin ankomst i februar.

Hjemmet er stedet der Laura lader opp og finner ro – og hun er veldig bevisst på at et ton-i-ton-uttrykk med rene linjer er den perfekte rammen for nettopp det.

I tillegg til å stå bak Instagram-profilen @laurabakoe, jobber Laura til daglig som interiør- og markedskonsulent.

Bli med inn og se hvordan paret blant annet har kastet seg ut i Ikea-hacks for å optimere oppbevaringsplassen på de få kvadratmeterne og samtidig beholde det rene og rolige uttrykket.

Sofabord marmor

Stuen er innredet med en flytesofa fra Formel A og et salongbord fra Menu, mens lampen på veggen er fra Gubi. Veggfargen er 'Timeless' fra Jotun.

© @laurabakoe
Gulvlange gardiner

I stua har paret valgt en gardinløsning som dekker hele veggen. Gardinene er fra Botex.

© @laurabakoe

Hva er innredningsstrategien din?

– Jeg tror ikke jeg har en strategi på den måten. Men jeg er klar over hvilke toner som bør være i hjemmet mitt for at jeg skal føle meg mest komfortabel. For meg må hjemmet mitt være et sted hvor jeg lader opp og finner ro. Jeg gjør dette best i dempede, enkle settinger. I tillegg synes jeg at det gjør noe fantastisk for et interiør å få inn litt natur, som planter, tremøbler og vakker naturstein. Jeg synes også at det gir et hjem personlighet når det går en rød tråd gjennom rommene og at man kan se at ting er gjennomtenkt.

Bruker du farger i innredningen – hvordan og hvorfor?

– Jeg bruker dempede, varme farger og nyanser i interiøret. Jeg elsker ton-i-ton-uttrykket. Jeg synes det skaper en vakker og harmonisk atmosfære i et hjem. Og så bruker jeg materialer som messing og eik for å gi kontrast og bryte det rene, lyse utseendet litt.

Rundt spisebord

Det motsatte hjørnet av stuen er innredet med et rundt spisebord fra Hay. Rundt spisebordet står de fine spisestuestolene fra Gubi, mens en lampe fra Menu henger i taket. Glassvasen på bordet er fra House Doctor.

© @laurabakoe

Har du en veggfarge du liker spesielt godt – og hvorfor?

  • Jeg har to. Stuen vår er malt i fargen 'Timeless' fra Jotun, og det er akkurat det jeg synes det er. Den er varm grå og fungerer med mange naturlige nyanser. Uttrykket endrer seg avhengig av lyset. Jeg er også veldig fornøyd med fargen Soothing beige fra Jotun, som vi har på soverommet. Vi blandet restene av Soothing beige med litt hvitt og malte taket med det.

Hvorfor synes du interiør er gøy?

– Det har jeg alltid synes. Jeg synes det er gøy å få estetikk og funksjonalitet til å gå opp i en høyere enhet. Jeg er veldig detaljorientert, og kan bruke mange timer på å innrede bokhyllen vår på kjøkkenet, helt til jeg synes den har akkurat passe utseende. Jeg ser for meg at mange små rom er en lekeplass for de fleste interiørentusiaster.

Hvilket møbel liker du best?

– Det er vanskelig å velge mellom våre spisebordsstoler i eik fra Gubi og salongbordet i marmor fra Menu. Bordplaten har så mange vakre detaljer, og du kan fortsette å oppdage nye. Jeg tror begge designene har noe helt unikt arkitektonisk over seg, og jeg er sikker på at de er møbler som vil følge oss i mange år fremover.

soverom innebygget skap

På soverommet henger en lampe fra Nuura i taket. Veggfargen er 'Soothing beige' fra Jotun, mens takfargen er hjemmeblandet fra restene av veggfargen og hvitt.

© @laurabakoe

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack?

– Det må være skapene våre på soverommet, som vi har malt i samme farge som resten av rommet og gitt fine messinghåndtak fra Muuto. Jeg synes den er så behagelig for øyet at den "blender" inn i rommet og ikke skiller seg nevneverdig ut, slik et skap kan gjøre.

Messing grep
© @laurabakoe
soverom innebygget skap

På soverommet har paret optimert plassen med en skapløsning som går fra gulv til tak og fortsetter under sengen. Messinghåndtakene er fra Muuto og skaper en rød tråd for de andre messingdetaljene rundt i hjemmet. Skapet er malt med fargen 'Scandinavian light' fra Jotun.

© @laurabakoe

Hva har vært den største interiørutfordringen – og hvordan løste du den?

– Det har vært å få nok oppbevaringsplass på relativt få kvadratmeter. Vi har blant annet løst det med seks Billy-hyller fra Ikea på kjøkkenet, som vi har malt i en beige farge for å gi det hvite kjøkkenet vårt litt farge. De gir mye lagringsplass samtidig som vi fortsatt kan ha favorittkeramikken vår stående frem i den øvre delen. I tillegg har vi laget en garderobeløsning på soverommet, som går over sengen vår. Det gir oss mer plass og har skapt en koselig grottestemning.

Hva får du mest oppmerksomhet for i innredningen din?

– Sofaen vår fra Formel A får daglig oppmerksomhet på Instagramen min. Jeg tror dette skyldes det elegante skylignende formspråket. I tillegg til det har våre Ikea-løsninger også fått mye oppmerksomhet. Jeg håper at det folk liker med hjemmet vårt er den gjenkjennelige, dempede røde tråden og harmonien og estetikken jeg har prøvd å skape med den kontinuerlig rolige fargepaletten.

Kjøkken innebygget reol

Hyllene på kjøkkenet er et Ikea-hack som paret har malt selv, hvor Laura så har stilt ut mye fint. Lampen i taket er fra Le Klint og er en av tingene som Laura aldri vil kvitte seg med. Bokhyllen har fått en tur med fargen 'Space' fra Jotun.

© @laurabakoe

Har du noe du aldri vil kvitte deg med?

– Jeg synes det er vanskelig å se for meg å bli kvitt lampen fra Le Klint, som jeg fikk av noen jeg bryr meg mye om. Jeg synes det er fascinerende håndverk som har et vakkert, tidløst design som kan fungere i alle rom.

Hvor høyt prioriterer du interiør?

– Med interiør kan man skape en spesiell stemning og atmosfære, og siden det har stor betydning for trivselen min prioriterer jeg det veldig høyt. Det er både jobben og fritidsinteressen min, så det tar mye av hverdagen min. Jeg elsker spesielt å bli inspirert av andres hjem, på kafeer, i butikker, i naturen, på gaten, på Instagram og i boligmagasiner.

Fiskebensparkett

Fra kjøkkenet er det dør ut til badet. Messinglysestaken er fra Skultuna.

© @laurabakoe

Hvilket sted i hjemmet ditt er din favoritt?

– Det må være badet vårt, som jeg ofte gjør om til et lite spa-område med levende lys. Spesielt etter at dusjforhenget vårt fra Botex har kommet opp, har det vært en deilig og varm atmosfære i rommet. Det var viktig for meg at det var gjennomsiktig, slik at fiskebeinsflisene i badekaret fortsatt kan ses når det tildekkes.

Hva er det nyeste du har kjøpt til hjemmet ditt?

– Det siste jeg kjøpte er et vakkert sovetre fra Plantkbh. Den står på badet vårt og gir en vakker, livlig atmosfære til rommet.

baderom rund vask

Badeforhenget er fra Botex.

© @laurabakoe
dusjhode messing

Paret pusset opp badet selv. Dusjhodet i messing er fra Bathlifeofsweden.

© @laurabakoe
baderom messing

Det er også glimt av messing på badet, som skaper sammenheng med de øvrige rommene i leiligheten. De stripete håndklærne er fra Sødahl, armaturet fra Scandtap Primy, de sorte baderomsmøblene fra andshufl og det runde speilet fra Moodings.

© @laurabakoe

Hva kan du ikke få nok av i innredningen din – og hvorfor?

– To ting som er vanlig hjemme hos oss er eik og messing. Jeg synes de er så flotte sammen og tilfører masse varme og personlighet. Vakre tekstiler i kremet/brun-beige nyanser står også høyt på listen.

Hva er den største “ommer”/brøler du har gjort?

– Hvis jeg har prøvd å henge med på en trend og ikke har valgt ut fra min egen magefølelse og smak. Det kan både være i forhold til veggfarger og interiør. Over tid har jeg funnet ut hvor viktig det er å velge det du selv synes er vakkert og som du trives best i.

Les også: Dette er det perfekte møbelet til en smal gang

gang innredning

Paret bygde selv den elektriske panelskjuleren til inngangen og malte den i samme farge som hyllene på kjøkkenet. Den fine knagerekken er fra Nordic Funktion.

© @laurabakoe