"Jeg elsker at vi har klart å skape et hjem på et relativt lavt budsjett"

Julie har gjort karriere ut av sin interiørinteresse, og det gir henne masse input til sin egen, utradisjonelle innredning. Vi slo av en liten prat - se hva hun svarte og bilder av hennes vakre hjem her!

Rå, ubehandlet væg
© Julie Wittrup Pladsbjerg

Ukens Instagrammer er Julie Wittrup Pladsbjerg bak profilen @juliewp. Julie bor i den danske byen Aalborg, og driver til daglig sin egen bedrift, Another Studio (@anotherstudio.dk). Her jobber hun som skribent og stylist, og sammen med partner og fotograf Mikkel Dahlstrøm skaper de innhold til blant annet magasiner.

Sommeren 2018 flyttet hun og familien, som også inkluderer samboeren Mads og datteren Vanilla, inn i 150 kvm stor leilighet med god takhøyde, stukkaturer og fiskebeinsparkett.

Av den grunn skulle man kanskje tro at leiligheten har en stram og stringent stil, men den gang ei! Ikke hjemme hos Julie.

Her er det rom for å leve og leke, og en personlig estetikk og fantasi fyller hjemmet. Her er det rå, ubehandlede vegger, tunge gardiner og masse magasiner og bøker som inngår som en del av møblementet.

Savner du mer personlige hjem på Instagram? Bli med hjem til Julie, og la deg inspirere av hennes unike og budsjettvennlige innredning. For som hun selv sier: "Jeg elsker hvordan vi har klart å skape et hjem på et relativt lavt budsjett". Kanskje du til og med blir fristet til å stjele et par av ideene?

© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg

Hva kjennetegner profilen din?

Min Instagramprofil startet som en klassisk profil med en salig blanding av litt av hvert, hvor både bolig, venner og venninner var faste innslag. Deretter ble profilen mer boligorientert, og jeg brukte den til å komme dit jeg er i dag, som stylist og skribent.

I dag er profilen min en blanding av familie, hverdagsøyeblikk og bolig med estetikk og redigering i fokus. Jeg deler ikke utelukkende det følgerne mine primært ønsker seg. I dag bruker jeg profilen i større grad for min egen skyld enn for andres, om man kan si det sånn.

Beskriv din bolig- og innredningsstil.

Stilen min er egentlig en god blanding. Jeg elsker designklassikere, hjemmelagde ting og å kombinere disse to med gjenbruksfunn.

Sofabordet vårt har jeg laget selv ut av en bunke magasiner, og en marmorplate jeg fant på Den Blå Avis (danskenes svar på Finn.no). Rundt spisebordet står de typiske designklassikerne, og i hyllene våre står en hel haug med glass, keramikk, vaser og annet nips jeg har kommet over på loppemarked eller på en gjenbruksbutikk.

Jeg vil nok også karakterisere stilen min som en som avviker litt fra normen. Jeg kan godt finne på å ta med meg noen stygge ting hjem, og på en eller annen måte forene dem med det klassiske fine. Nå har også de stygge eller litt rare tingene det med å skifte uttrykk, og jeg synes det er ganske gøy å få en kitsch, kinesisk vase, mormors gamle lampe eller noe helt annet til å blomstre på nytt.

© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg

Hva er den største inspirasjonen i innredning for deg?

Jeg inspireres særlig av de mange spennende hjemmene jeg besøker i forbindelse med jobben min. Laura Storbjergs minimalisme, Louise fra profilen @mortilmernee og hennes varme fargepalett, @trinesblend og hennes fargerike univers, men også av mange andre som ikke gjør så mye ut av seg på Instagram.

Blant annet var vi en gang hjemme hos en dame i Randers (by i Jylland), som kunne noe helt spesielt med farger. Både Mikkel og jeg forlot stedet med åpen munn, og en hel haug med inspirasjon. Så jeg inspireres nok særlig av de "vanlige" damene man kan speile seg i, og som viser hverdagen gjennom noen estetiske briller.

Hva var ditt siste kjøp?

Det siste jeg kjøpte til hjemmet må være bordplaten til vårt hjemmelagde spisebord som jeg fant på Den Blå Avis. Jeg fant også nylig en gammel Thonet-stol på gjenbruksstasjonen, som også fikk bli med hjem, men det er ikke et kjøp som sådan. Vi har også nylig fått en ny gyllen sofa, men den er dog fremskaffet gjennom et samarbeid med Sofakompagniet.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Det må være å ha tålmodighet i gjenbruksbutikker, og ikke minst lære å visualisere tingene hjemme hos seg selv. Ofte ser man ikke de fine funnene, fordi alle de andre tingene i butikken gjør det rotete, bråkete og forstyrrer uttrykket. Jeg prøver derfor å stenge omgivelsene ute, og gå på oppdagelsesferd. Gjerne tre runder rundt i samme butikk, før jeg er ferdig. Man får ofte øye på nye ting for hver runde.

© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg
© Julie Wittrup Pladsbjerg

Hva er du mest fornøyd med hjemme?

Jeg vet ikke om man kan si at jeg er stolt, men det jeg elsker mest må være utsikten og det sammenhengende uttrykket når man ser gjennom de tre stuene. Jeg elsker også at vi har klart å skape et hjem på et relativt lavt budsjett.

Selv om det er en nylansert vare jeg drømmer om å kjøpe forsøker jeg alltid først å finne den brukt enten på DBA (forkortelse for Den Blå Avis, danskenes svar på Finn.no), på Instagram eller i gjenbruksbutikker. Utover at man sparer penger, liker jeg også brukstegnene møbelet, lampen eller hva det måtte være, har. Jeg elsker hjem som oser av at ting blir brukt, historier og varme.

Hva får du flest kommentarer for?

Helt klart bildeveggen på mine rå vegger i spisestuen. Det er egentlig ikke noe spesiell kunst, men heller en blanding av museumsplakater, en stor Monki-reklame fra mine dager der, og noe ukjent vintage. Men jeg tror kombinasjonen av dét, messingdetaljene og den rustikke vegg gjør susen, og jeg er også veldig fan av den.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Jeg drømmer om mange ting, men som mange andre er det alltid et (lavt) budsjett som setter begrensninger. Noen av tingene jeg drømmer om er dyre, and er ikke. Det jeg drømmer om for øyeblikket må være en ny gul Bolia sofa. Jeg drømmer også om fin maling til alle rommene, gjerne noe i lavendel og et nytt kjøkken med messingfronter - drømmer i alle prisklasser kan man si.

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg har en base som heter gylne toner (gul, messing, gull, karry og tre), og jeg synes de fleste farger passer med denne. Men det er nok mest i loppefunnene, puter og kunst at fargene finnes, mens de store tingene som sofa og spisebordsstoler er i en mer dempet fargepalett.

Akkurat nå fungerer det, men jeg drømmer om å bruke flere farger, og ikke være så redd for å sammensette flere farger.

Hvordan har innredningsstilen din endret seg de siste 5 årene?

Innredningen min har nok ikke endret seg så mye de siste fem årene, men hvordan jeg tenker rundt innredning har nok endret seg.

Jeg har alltid elsket designklassikere, og for bare to år siden var jeg villig til å kjøpe noe som lignet, fordi budsjettet ikke strakk til "the real deal". Det prøver jeg å droppe nå, og heller spare og vente til jeg har råd til å kjøpe det jeg virkelig drømmer om.

Er det noe du tror du aldri blir lei av i hjemmet ditt?

Jeg tenker at man skal være litt forsiktig med å si det er noe man ALDRI vil innrede seg med, og har det på samme måte med å si det er noe man ALDRI blir lei av. Jeg opplever nemlig at man blir overøst med trender og tenser, og selv om man på et tidspunkt elsket kobber og deretter hatet det, kommer det nok inn i hjemmet igjen

Tiden går, trender skifter, meninger og holdninger skifter også. Men når det er sagt, så elsker jeg de rå veggene våre og kan ikke forestille meg at jeg skulle blitt lei av dem. Men, vi får nå se!

© Julie Wittrup Pladsbjerg

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over hjemme?

Jeg leker med tanken om å få flere farger inn i hjemmet, men hvordan vet jeg ikke helt enda. Om det skal være med maling på veggene, modigere møbelvalg eller med mer kunst som er mer spredt rundt, vet jeg ikke enda. Det må eksperimenteres litt først!

Rommene i leiligheten er veldig store, og det er høyt til taket, og derfor er jeg nok litt nervøs for uttrykket av et helt malt rom, og ikke minst kostnadene dersom jeg ikke liker det.

Jeg er typen som enten hater eller elsker noe - i min verden er det ikke noe (når det kommer til innredningen hjemme) som er fint nok. Dette vet kjæresten min, så når jeg vil skifte ut noe eller lage om på noe, og jeg konsulterer meg med han før jeg begir meg ut på et nytt prosjekt.

Til slutt, hvilke "oversette" Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

@look_good_in_blue - elsker Sarahs fargerike og naturlige hjem!

@sedselroug - Sedsels hjem er nydelig og estetisk, og måten hun leker med møblers plassering i rommet synes jeg er veldig inspirerende.

@sussiefrank - og hennes talent med farger.