I Lones fantastiske leilighet finner du gamle medisinske torsoer og portretter av ukjente mennesker

Det oser faktisk personlighet og god stemning ut av bildene som møter deg når du 'besøker' Ukens Instafavoritt.

© Bjørn Kjærra

Takhøyden, den store døren i stuen og en hel vegg laget av fliser. Vi klarer ikke bestemme oss for hva vi er mest imponert over hjemme hos @lonemariel.

Loftsleiligheten på 137 kvm er nemlig fylt med unike skatter, spennende farger og kreative ideer, og i tre år har Lone bodd her sammen med kjæresten Dan og sønnen Lennie.

Men nå har familien akkurat solgt det sjarmerende hjemmet i Tønsberg, og vi gleder oss allerede til å se hvordan det nye huset blir, for Lone forteller oss at hun allerede har 1000-vis av ideer til familiens nye hjem.

I mellomtiden kan du bli med på oppdagelsestur nedenfor.

Lone Mariel

Lone elsker å skape en følelse når man kommer inn i et rom, og når man ser familiens hjem er det heller ingen tvil om at hun har suksess med det.

© @lonemariel

Loftsleiligheten er fylt med fine og unike ting, og legg merke til det fantastiske gulvet.

© @lonemariel

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din for folk som ikke kjenner deg?
Fargerik med mye ting og tang. Elsker når noen kommer på besøk at de kan gå seg litt rundt å kikke og la seg fascinere av fine rare ting.

Hvordan fikk du din nåværende bolig?

Den kjøpte vi for 3 år siden. Vi elsket med en gang takhøyden, alle vinklene og de store rommene. Og ikke minst den store flotte døren i stuen.

© @lonemariel

Hva har du i hjemmet ditt som ikke mange har?

Gamle medisinske torsoer og portretter av ukjente mennesker.

Hvilket sted i hjemmet er din favoritt?

Da må jeg si stuen. Elsker takhøyden og døren som er midtpunktet i rommet. Elsker vinkelene i taket som strekker seg ut mot døra. Jeg kaller det «spiret».

Lone er ekspert i å sette sammen små stilleben, gjerne inne i skap og med ting man ikke finner i så mange andre hjem.

© @lonemariel

Hvilket møbel er du aller mest glad for?

Medisinskapene mine. Det er så gøy å lage små stilleben med ting og tang inne i skapene. For tiden har jeg brukt det ene medisinskapet som et slags drivhus med masse planter i.

Hva har vært den største utfordringen i forhold til innredning - og hvordan har du løst den?

Det må være skråtaket. Vi har en del store skap og malerier, og det er ikke så mange store flater med full takhøyde. Men syntes vi har funnet en grei løsning.

Hva er innrednings-strategien din?

Å blande inn noen elementer som er rare og uvanlige. Jeg ønsker at gjester skal sitte igjen med en følelse av at de ikke har sett noe liknende.

Denne vakre døren er det elementet som får mest oppmerksomhet på Instagram.

© Bjørn Kjærra

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Et duftlys. Lukt er en stor del av det å skape en følelse i et rom!

Hvilket bolig-element har overlevd lengst hjemme hos deg?

Det må bli lysekronen vi har på soverommet. Den tror jeg vil følge meg livet ut. Et lite smykke som skinner når sola står på! Jeg er veldig glad i gamle lamper og er stadig på jakt etter dette når jeg er rundt på loppemarkeder og bruktbutikker.

Hva får du flest kommentarer/likes/oppmerksomhet på?

Det er helt klart den store døra i stua. Leilighetens midtpunkt! ..og flisveggen. For mange et uvanlig valg på en så stor vegg.

Lone mener alle bør begynne å bruke fliser når de innreder, og etter vi har sett denne veggen kan vi kun si oss enig.

© Bjørn Kjærra

Hva er du mest stolt av i innredningen din?

Det må være den store flisveggen. Hadde en slik vegg i min forrige leilighet, og kommer nok til å bruke fliser på en større flate i huset vi snart skal flytte inn i også. Syntes gjenskinnet i flisene og de glatte overflatene skaper en egen stemning i rommet.

Hva er mest undervurdert å ha i innredningen?

Fliser!!

Hva elsker du mest ved innredning?

Jeg elsker å kunne skape en følelse når man kommer inn i et rom. En følelse av ro og inspirasjon. Tror alle blir glade av å føles seg inspirert!

Perfekt avstemte farger og masse planter gir leiligheten en behagelig stemning.

© Bjørn Kjærra

Hvis du skulle bytte hjem med en annen, hvem skulle det så være?

Vi har to ganger bodd på et familiedrevet gjestehus i Hardanger. Hardanger Fjord Lodge. Der skulle jeg gjerne bodd! Henter så mye inspirasjon derfra. Fine behagelige farger, masse planter og en herlig stemning!

Hva er det neste du drømmer om å gjøre eller kjøpe til hjemmet?

Vi har jo kjøpt et stort hus, og nå suser det mange ideer rundt i toppen. I disse dager er vi på jakt etter en stor gammel fløydør som vi skal bruke mellom to stuer som i dag opprinnelig er en stor stue. Det blir så gøy å starte på et nytt prosjekt. Men gud, så slitsomt det er å gå rundt med 1000 ideer på ting man har lyst til å gjøre!