Tonje slo til med en gang tomten ble lagt ut og bygget drømmehjemmet i funkis

Vi tipper mange vil sette igang med å planlegge en utestue etter de har sett denne. Bli med inn til Tonje, og få hennes beste innredningstips.

© @tonjebjerknes

På en liten halvøy i Molde finner vi en helt fantastisk funkisvilla på 300 kvm inkludert overbygd veranda og carport, som huser Ukens Instagrammer Tonje (35).

Her bor hun sammen med mannen Stig og datteren Olivia på 6 år, i tillegg til tre pelsklinger som Tonje kaller de to pusene og den lille valpen som også er en stor del av den lille familien.

Paret er full av gode ideer som de også på imponerende vis fører ut i livet på egen hånd. Siden huset ble bygget i 2018, har de blant annet lagt mur, støpt betong og ordnet til uteområdet, og sammen har de designet den misunnelsesverdige utestuen som sto ferdig i fjor, og som om det ikke var nok, så er det mannen Stig som har bygget den.

Mer idylliske omgivelser skal man lete lenge etter, utsikten må være en av Norges flotteste og huset - ja bildende snakker visst for seg selv her.

Bli med inn til Ukens Instagrammer og følg henne på @tonjebjerknes for inspirasjon og for å få med deg når hun snart avslører hva hun designer til den nye hytta på fjellet.

Når tomten til dette drømmehjemmet plutselig ble lagt ut for salg, så slo Tonje og mannen til med en gang! Det har de ikke angret et sekund på.

© @tonjebjerknes

Tonje, mannen Stig og datteren Olivia på 6 år bor i drømmehjemmet.

© @tonjebjerknes

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den? Her finner man bilder fra vårt hjem, uteområde, hyttebygging. Og jeg tar med følgerene mine på bygge/skape prosesser. Jeg er også tidvis veldig ærlig med mine følgere om min helse og highs & lows.

Jeg har per nå Instagram som en hobby men har vurdert lenge å starte eget AS i forbindelse med Instagram og interiør. Hvis formen tillater det, gjør jeg det. På grunn av min MS diagnose er jeg uføretrygdet, og klarer ikke jobbe 100% lengre. Instagram og interiør lidenskapen min gir meg heldigvis frie tøyler, og her legger jeg ut og gjør hva jeg vil og når jeg ønsker, alt etter formen.

Noen ganger går det mange måneder før jeg tar nye bilder. Jeg koser meg dog masse med dette. Et fristed!

Jeg ønsker at mine følgere skal vite hvem jeg er, og å vise virkeligheten - ikke bare pent interiør. På story viser jeg noen ganger bak fasaden. Men kontoen min inneholder hovedsaklig min lidenskap for interiør og design.

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din? Soft minimalisme, skandinsvisk/nordisk/personlig med stramme og myke linjer om hverandre.

Jeg eier ikke mye interiør. Kun det jeg faktisk bruker og liker, sier Tonje.

© @tonjebjerknes
© @tonjebjerknes

Hva håper du folk tenker om hjemmet ditt? Jeg håper at de som liker hjemmet mitt kan finne inspirasjon og jeg ønsker å inspirere til å blande stiler å leke med former og stilarter. En stil kan man gjøre til sin helt egen. Det finnes ikke noe rett og galt.

Hva håper du de ikke legger merke til? Listverk i huset, skitne vinduer og misfargete fuger. :)

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning? Disse kontoene på Instagram gir meg masse inspirasjon: @hejmelig, @tthese_beautiful_thingss, @fetfunkis, @kjg_home, @ashleytstark, @kinevinje, @mmarj00, @scandinavian.interior, @houseg_360

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet? Det er en japandi inspirert lampe som skal henge i stua fra ellos home og et grønt sidebord fra hubsch til hytta.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?
Roter i interiøret. Jeg eier ikke mye interiør. Kun det jeg faktisk bruker og liker. Jeg legger vekk interiør i en hylle i noen måneder, også tar jeg det frem og bytter ut det andre. Slik blir man kanskje ikke like lei av tingene sine.

Jeg kjøper heller dyrt og sjeldent enn billig og ofte. Jeg ønsker å kjøpe design jeg virkelig ønsker meg og som jeg vet at jeg kommer til å ha lenge. Jeg finner dog ofte skatter som er billige og av bra kvalitet. Søstrene Grene, Kremmerhuset, Zara home, Jotex og H&M er eksempler på interiørartikler jeg handler på budsjett.

Det er dette fine soverommet Tonje får flest spørsmål om på Instagram.

© @tonjebjerknes

Hva er du mest stolt av/fornøyd med i hjemmet dittAt vi har klart å skape et hjem med personlighet som vi selv trives godt i. Jeg er fornøyd med romløsningene, men spesielt utsikten og uteområdet.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen? Jeg får flest kommentarer og spørsmål om soverommet, veggfarger generelt og hagestua

Hva tenker du over når du velger farger til hjemmet? At de skal passe med resten av huset. At det skal være en rød tråd og gjerne ton-i-ton. Bruker alltid lang tid på å velge farger da de skal passe i ulike lys i løpet av en dag samt gå til møbler og resten i huset/hytten

En av de tingene Tonje er mest fornøyd med er utsikten. Vi skjønner hvorfor!

© @tonjebjerknes

Familen bruker den geniale utestua hele året.

Dørene kan åpnes opp slik at solen også kan komme inn i utestua.

© @tonjebjerknes

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning? At man må forholde seg til visse regler og en stil. Det finnes ingen regler, og så lenge det er gjennomført er det som regel inspirerende!

Jeg elsker personlige hjem og ofte helt andre stiler enn jeg selv har. Det er det som gir meg inspirasjon og lar meg skape mitt eget interiør univers!

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen? Oj..ja vi har jo alltid ønsket oss et basseng. Et skikkelig et i glassfiber... Men siden huset vårt er bygd på fjell er ikke basseng mulig å få til her. Men vi hadde et stort swimspa en stund for å teste om det var noe for oss, men vi endte opp med å bruke det alt for lite. (Det vil aldri bli det samme som et vanlig basseng). Så vi kommer til å nøye oss med et jacuzzi på hytta etterhvert.

Ellers har vi alltid også drømt om takterrasse og garasje. Begge deler ligger langt frem i tid

Akkurat nå er det hytta som er i fokus, og her kommer vi til å se flere spennende prosjekter som Tonje vil dele med oss på Instagram.

© @tonjebjerknes

Hva er det neste prosjektet du vil sette i gang med hjemme? Nå er det hytte som er i fokus og der designer jeg b.l.a noe eget til stua som jeg vil vise ganske snart...Vi skal også ordne loft og platting der i sommer :)

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt fokus? Jeg synes @houseg_360 er en helt fantastisk og unik konto som fortjener en drøss med følgere!