MetteMaje har knekt koden for å få rom til å virke mye større enn de egentlig er

MetteMaje har innredet familiens hjem slik at det virker funksjonelt og større enn det er i virkeligheten.

© @100kvm_eventyr

Familien består av MetteMaje, mannen Daniel, de to guttene deres - den ene på 4 år og den andre på 7 måneder - og hunden Birthe.

I 2018 overtok familien en gammel skole på Sydsjælland i Danmark og restaurerte den. Etter et år måtte de innse at det ikke var riktig for dem, så de la skolen ut for salg og kjøpte sin nåværende bolig i stedet; en sjarmerende 100 kvadratmeter stor villa fra 1930-tallet som ligger i Herlev.

Flyttingen fra et stort skolehus med to stuer til et mindre hjem var en utfordring som MetteMaje med en god sans for interiørdesign har løst på den beste måten.

Alle rommene har fått hvit maling fra gulv til tak, og dette er en av de avgjørende faktorene for at rommene virker store og lyse. Samtidig elsker MetteMaje å skape rom i rommene, så stuen inneholder både spiseplass, sofagruppe, en kosekrok i karnappvinduet, hvor utsikten kan nytes og en fin daybed å kaste på i den andre enden av stuen.

Les her og la deg inspirere til å tilrettelegge for en bedre plass, og se hvordan familien har skapt rom i rommene.

MetteMaje med sønnen Herluf

© @100kvm_eventyr

Hva er tanken bak Instagram-profilen din, og hva vil du oppnå med den?Da jeg først lagde profilen min, tenkte jeg at jeg ville vise renoveringsprosessen vår. Senere ble det en blanding av det og bilder av alt jeg selv elsket ved hjemmet vårt. Nå bruker jeg det mest til å fange en stemning eller et øyeblikk der jeg selv synes det skjer noe fint… når lyset treffer helt riktig, når jeg har fått et nytt møbel, eller jeg vil vise frem alle de fine tingene i hagen vår.

Den fine teddy sofaen er fra Sofacompany, og det samme er sofabordet. Plakatene er fra Petra Kleis.

© @100kvm_eventyr
© @100kvm_eventyr

Karnappen med store vinduer som gir et fin lys. Den lange vindueskarmen gir mulighet til utstilling af nips, blomster og statuer.

© @100kvm_eventyr

Hvad håper du at folk tenker om hjemmet ditt?
Jeg håper de tenker at det ser fint og koselig ut.

Hvad håper du at de ikke legger merke til?

Alle flekkene på de hvite gulvene våre - og hvor elendig jeg faktisk er på det med bilder og redigering. Og at vi ikke får fullt så mye lys inn i stuen som folk ellers ofte skriver til oss at vi får.

Hva er det viktigste du tenker på når du begynner å innrede et rom? Jeg tenker ganske mye på å ha små rom i det store rommet, noe som er ganske umulig i et lite hus med bare en stue av begrenset størrelse. Men jeg tenker mye på det faktum at når vi fire må bo her sammen, må det være en mulighet til å trekke seg litt og sitte alene - akkurat som det må være plass for at alle kan være sammen og ha det gøy. Og så tenker jeg mye på forekomsten av lys - det betyr mye for meg, spesielt hvis det ikke er der.

© @100kvm_eventyr

Det store runde spisebordet sentrert midt for stuen er en inspirasjon av pk45-bordet. Paret har fått en smed til å lage bunnen og har kjøpt marmorpladen ved et flisesenter. Resultatet er så fint.

© @100kvm_eventyr
© @100kvm_eventyr

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?´ Jeg er ikke en veldig lojal innreder - det ene øyeblikket elsker jeg alt nordisk, så elsker jeg det varme Europa, og neste dag vil jeg leve helt strengt og arkitektonisk. I virkeligheten ender det med å bli en mix av det hele blandet med mange arvestykker, gaver og reiseminner. Jeg innreder mye etter de reiseminnene vi har med oss ​​hjem fra feriene våre rundt om i verden. Og selv om vi ikke kan reise akkurat nå, ofrer jeg gjerne drømmen om en ny sofa for en måned i en strandhytte på Bali. Og på den måten vil reisene trolig bety mye for interiøret vårt - også for tingene vi ikke pynter med, men kan drømme litt om.

Hva er ditt seneste køb til hjemmet?
Et gjenbrugsfunn – en stol fra Le Corbusier – så fin i stål og skinn.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett? Lag oppsett med små ting som betyr noe for deg - bruk en pinne, noen skjell og steiner fra hytta som et tableau i vinduet, sett sammen fargerike små gjenstander barna dine har laget eller ta stiklinger av noen vakre planter fra din bestemor eller venn og få dem til å vokse hjemme, og bruk til og med de stygge arvestykkene på en eller annen måte i hjemmet ditt, hvis de betyr noe for deg - det er faktisk de tingene som vekker minner og følelser hos oss som er de vakreste, tenker jeg.

Langs veggen i stuen er det plassert en fin daybed og den vakre stolen som er kjøpt brukt. Lampen er Louis Poulsen.

© @100kvm_eventyr

En liten titt inn på kjøkkenet

© @100kvm_eventyr

Husets fine lille kjøkken vises sjelden, da det ifølge MetteMaje ikke er så instavennlig. På sikt drømmer paret om å velte veggen og la kjøkkenet bli en del av stuen.

© @100kvm_eventyr

Hvad er du mest stolt av i hjemmet? Når jeg ser meg rundt hjemme, smiler jeg mest når jeg ser på alle tingene som har fulgt meg i mange år - jeg holder meg til de samme tingene og beholder dem i årevis (kanskje for alltid). På den måten bruker vi ikke mye penger på innredning, og hjemmet vårt ser ut som seg selv, uansett hvilket hus vi bor i - og vi har flyttet mye

Hva får du flest kommentarer for i innredningen din?

Folk synes ofte at vi bor veldig feminint – og det får de til at tro at det mest er meg som innreder. Men faktisk finner Daniel ganske ofte ting til hjemmet.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?Hmmm, jeg vet det rett og slett ikke - den største feilinnredningen er for meg når alt er i svart og hvitt.

Hvis du ikke skulle tenke på pengene, hva drømmer du så om å eie til boligen?
Så ville jeg veldig gjerne hatt et kjempestort og vakkert badekar plassert foran et stort vindu med utsikt til fjellene.

Vitrineskapet er som skapt til veggen. Skapets er malt hvitt som veggen på utsiden, mens en dyp rosa farge dominerer innsiden. Det gir en vakker kontrast, og lar skapet komme til sin rett.

© @100kvm_eventyr

En deilig krok i en fin solstråle, hvor hunden Birthe nyter å ligge.

© @100kvm_eventyr

Trappen fører op til 2 etasje hvor det er er i alt 4 rom.

© @100kvm_eventyr

Skæve vægge er en udfordring i indretningen og gør det svært at hænge elementerne lige. Det er dog alligvel endt meget godt ud.

© @100kvm_eventyr

Er det noe i hjemmet som du er sikker på at også er der om 10 år?

Jeg er ganske sikker på at vi ikke kommer til å bo på samme sted om ti år - men jeg vet at vi lever med ganske mange av de samme tingene. Vi kan skifte spisebord og sofa, men vi har fremdeles alle de små pyntetingene ... vasen fra bestefaren min, buddhaen fra Thailand, krukken fra Italia, lysestaken fra bryllupet vårt osv. Etc.

Hva er det neste du vil gå igang med hjemme?

Vi har faktisk akkurat begynt å transformere et rom i kjelleren fra et roterom til et mer brukbart rom. Vi trenger generelt å rydde opp i kjelleren, og ellers vil vi gjøre kjøkkenet vårt koseligere.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg liker å følge med hos:

@nullsterliving : Hun har verdens fineste sommerhus, som jeg elsker å se på.
@rytterskolen_ : Det koseligste huset med en stue som man kan bli litt misunnelig på.
@signe_hm : Bor i et fint hus de selv har renovert – og det er hyggelig å følge.
@sillevanloon : Hun bor med den fineste hagen i et deilig hus og har et fint sommerhus – blir alltid glad når jeg se på den profilen.
@annecathrineo : En favorittprofil – som har fått et kjøkken som jeg ville elske å bo med.

Soverommet med fine planter og masse lesestoff. Benken er fra Fdb.

© @100kvm_eventyr

En kreativ kontorplass hvor MetteMaja kan nyte solen mens det jobbes. Når plassen ikke er enorm, er det en god løsning å bruke hjørnerne i rommet. Her er det gjort på fineste vis.

© @100kvm_eventyr

Et fint hjørne i barnerommet. Både stol og kommode har MetteMaje selv malt, slik at de passer sammen.

© @100kvm_eventyr

Drømmen gikk i oppfyllelse da familien fik etableret et drivhus i hagen.

© @100kvm_eventyr