Kinne har innredet seg til en bolig de fleste vil drømme om

En totalrenovering var det som måtte til for å få en eldre bolig fra 1893 i dårlig stand til å bli et drømmehjem. Med et herskapelig uttrykk blandet med moderne innredning har familien fått det akkurat slik de ønsket seg.

© kinneandersen

I det vakre komponistkvarteret på Østerbro i København bor Ukens Instagrammer Kinne Andersen sammen med kjæresten Jonas og deres datter Filippa.

I 2017 kjøpte paret den over 100 år gamle boligen som er et eldre rekkehus på 136 kvadratmeter med tilhørende kjeller på 48 kvadratmeter. Siden overtakelsen har familien totalrenovert huset fra topp til tå slik at det passer til husets alder og stil, men samtidig er moderne.

Renoveringen har blant annet ført til riving av vegger for å skape det funksjonelle hjemmet som familien drømte om. Samtidig hadde de et ønske om å bevare husets sjarm og har derfor innredet med rolige farger, designklassikere, stukkatur, gulvlange gardiner og et frittstående badekar med løveføtter.

Les videre for å høre hva Kinne tenker om rot på bildene sine og hvor hun finner inspirasjon til innredningen.

Kjøkkenet som familien kaller 'husets hjerte' er fra Unoform. Kjøkkenets farge, den vakre marmorbordplaten og messingdetaljene er nøye utvalgt og passer til husets stil.

© kinneandersen

Køkkenøya forbinder kjøkkenet med spisestuen. Paret har revet flere vegger for å få denne åpne løsningen med kjøkken, spisestue og stue i et stort rom.

© kinneandersen

Spisebordet har faren til Kinne laget av trær som opprinnelig sto rundt familiens sommerhus. Stolene av Arne Jacobsen og den fine Murano lampen fullfører den vakre, lyse spisestuen. Vitrineskapet er fra Casashop.

© kinneandersen

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du gjerne oppnå med den?

Jeg elsker innredning og blir veldig inspirert av Instagram. Min profil er tenkt som et inspirasjonsforum for andre samt et sted hvor jeg kan ha et nettverk med andre med samme interesse. Min hverdag er preget av en jobb med data og excelark, noe jeg elsker, men jeg har også en kreativ side og den får jeg utløp for gjennom boligen og instagramprofilen.

Dessuten har jeg i forbindelse med en økt interesse for profilen fått mulighet for å gå inn i forskjellige spennende samarbeidsavtaler med interiørfirmaer.

© kinneandersen

Den blå sofaen bryter med rommets beige farge og skaper et fint fargespill i stuen. Gulvlampen er fra Le Klint, taklampen er et vintagefunn fra Etsy, og det runde marmorsofabordet er fra Gubi.

© kinneandersen

Den vakre gangen med en illusjon av høye paneler skaper et fint og herskapelig uttrykk.

© kinneandersen

Hva håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at folk tenker at hjemmet både er koselig, vakkert og et hjem med plass til lek og barn. Dessuten håper jeg at folk synes at renoveringen har beholdt husets fine gamle detaljer og sjarm, men at det samtidig er blitt moderne og funksjonelt.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Det er et vanskelig spørsmål – jeg synes ikke rot, klesvask og oppvask er så inspirerende så det prøver jeg å unngå på bilder, men ikke desto mindre håper jeg fortsatt at folk vet at det også er en stor del av min hverdag med barn. På bildene liker jeg derimot å skape vakre stilleben med de helt riktige detaljene og elementene og her passer ikke hverdagens rot så godt inn. Men jeg håper folk ved at de vakre bildene er for inspirasjon og kun er glimt av virkeligheten.

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

At jeg føler meg komfortabel i rommet og at tingene supplerer hverandre på en god måte.

Et vakkert teppe er en god løsning til en bar vegg. Dette er funnet på Etsy. Krakken er fra Menu, og taklampen er fra Hay.

© kinneandersen

Den elegante reolen er håndlaget av Jonas og passer perfekt inn langs veggen på kontoret.

© kinneandersen

Istedenfor en tidligere bue i veggen har paret valgt å sette franske dører opp mellom kontoret og soverommet for å få best mulig lys inn i 2 etasjen.

© kinneandersen

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Det kan variere, men akkurat nå for tiden føler jeg meg veldig inspirert av vakre hoteller i København (fx the Audo, Nobis, Coco hotel), naturen og dens skiftende årstider samt kunstmuseer og forskjellige instagramprofiler.

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Et kunstverk fra Atelier Plateau

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Vakre blomster, stearinlys samt vintagefunn. Det kan gjøre mye for uttrykket i et rom.

Hva er du mest fornøyd med/stolt av i hjemmet?

Det må nok være reolsystemet som vi selv har designet og som kjæresten min har bygget. Det synes jeg er litt kult. Dessuten elsker jeg kjøkkenet vårt fra Unoform som jeg synes er vakkert, funksjonelt og som på mange måter er husets hjerte.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

At de er en rød tråd i innredningen og at alle rom er gjennomtenkt. Dessuten får kjøkkenet fra Unoform og den hjemmelagde reolen mange kommentarer.

Et lite blikk inn i det rolige soverommet.

© kinneandersen

På soverommet pynter det populære speilet fra Ferm Living over sengebordet. Det gule sengetøyet er fra Studio Feder.

© kinneandersen

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

Noen gange kan et rom bli for rotete hvis for mange ting og stilarter er blandet sammen, så jeg prøver å holde en rød tråd i innredningen og selv om jeg elsker nips og vakre objekter så er det også viktig å gi plass til at enkelte ting kan fremstå vakker alene. Objektene skal ikke drukne i hverandre.

Hva drømmer du om å eie til boligen hvis du ikke skal tenke på penger?

Jeg drømmer litt om den vakre Poet sofa i Sheepskin fra Finn Juhl og/eller den vakre Petra lenestolen fra &Tradition.

Et fint kveldlys på badet i 3 etasje. Badekaret er fra Bad og Stil, krakken er fra Frama, og gulvet er kjøpt hos Mosaikhjørnet.

© kinneandersen

Som motspill til det mørke gulvet har familien valgt hvite marmorfliser på den ene veggen på badet.

© kinneandersen

Er der noe i hjemmet som du er sikker på at også er der om 10 år?

Jeg håper og tror at kjøkkenet og reolen fortsatt vil være her, men jeg elsker forandring og kan helt klart finne på å skifte møbler og bilder ut med tiden.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

På et tidspunkt skal vi lage nytt tak og i den forbindelse skal vi åpne litt til 1 etasjen. Jeg gleder meg til hele prosessen, men det går litt tid før vi er klar til å kaste oss ut i det projektet. Inntil da vil det nok kun være mindre prosjekter som for eksempel å male vegger, skifte ut bilder mm. Jeg drømmer dessuten om en ekstra lenestol og på sikt en ny sofa.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

@husetpaafrederiksberg, @tinnekierhome, @helenehoue, @detlillehuspaaoesterbro, @polkenstudio, @sedselroug og mange flere

Det fineste barnerommet øverst i huset hvor Filippa har sitt rom.

© kinneandersen

Til huset hører det med en fin kjeller på 48 kvadratmeter.

© kinneandersen