- Jeg er faktisk ganske stolt av at vi bestemmer innredningen i fellesskap

Når familien skulle ut for å kjøpe ny sofa dro Camilla ut i butikkene mens mannen fulgte med på FaceTime. Han ropte "kjøp!" gjennom telefonen da Camilla viste frem hennes favoritt.

© iamcamillalyderik

Om du ikke allerede nå drømmer om et stort nybygd hus med masse plass og frisk luft kommer du garantert til å gjøre det etter du har sett Camilla og familiens hjem .

I en drøm av et hus i Randers bor Camilla med sin familie på seks. Familien består av hennes mann, Peter, og deres fire barn på 16, 15, 9 og 6 år.

Familien bodde opprinnelig i bydelen Frederiksberg i København, men flyttet til til den nordlige delen av Danmark, Jylland for 10 år siden på grunn av Peter sin jobb. I mai overtok de endelig sitt nybygde hus, som de har laget til et helt unikt hjem ved å mikse designklassikere med møbler i sterke farger og forskjellige arvestykker.

Innredningen er minimalistisk, men samtidig personlig. En god del av møblene har det stilbesviste paret samlet gjennom flere år.

Les videre for å få Camilla sine beste tips til å gi møbler et nytt liv og hør hva hennes mann sa til den rosa sofaen paret har stående i stuen.

© iamcamillalyderik

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du gjerne oppnå med den?

Jeg bruker instagramprofilen min til inspirasjon. Jeg elsker å la meg inspirere hos andre. Og på den andre siden deler jeg også gjerne mine ideer til innredning, inspirasjon til mote, sammensetning av klær og tips til mat. Jeg deler gjerne det som skjer hjemme hos meg når jeg føler for det. Det som er fantastisk med instagram er det nettverket som finnes der inne. Jeg har nesten daglig kontakt med andre profiler som har blitt en slags online venner. Det er så hyggelig hvordan noe sånt kan oppstå via instagram.

Den flotte spisestuen består av de klassiske y-stolene fra Carl Hansen & Søn. Benken og teppet er fra HAY. Glødepærerlampene er fra Tala.

© iamcamillalyderik

Her kan du se hvordan spisestuen og kjøkkenet er plassert i ét stort rom, sånn at det er mulighet for sosial prat mens det blir kokkelert på kjøkkenet.

© iamcamillalyderik

Kjøkkenet er fra Hth og er valgt i en matt sort farge og armatur i den samme sorte fargen.

© iamcamillalyrderik

Hva håper du at folk tenker om hjemmet deres?

Jeg håper at de som følger med på mitt univers ser at det er en rød tråd i de valgene vi har tatt rundt materialer. Vi har tenkt minimalisme i forhold til inndelingen av rom og byggestilen. Vi hadde også et stort ønske om å gi huset sjel og varme. Jeg syntes vi har lykkes med å forene de to tingene. Innredningen min er veldig personlig og det håper jeg at andre kan se. Jeg elsker å mikse designklassikere med fargerike funn og arvestykker.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

At vi fremdeles mangler å få flyttet de siste flyttelassene ut og at vi ikke har fått gardinene opp enda haha. Jeg har heller ikke vært flittig med å få hengt ting opp på veggene.

Hva er det viktigste du tenker over når du skal igang med å innrede et rom?

Det er viktig for meg at hjemmet vårt skal fungere i hverdagen med 4 barn. Vi skal ikke ha noe stående som ikke har en funksjon. Jeg vil også gjerne at de tingene jeg kjøper skal kunne brukes på flere forskjellige måter. Nå har vi en benk stående ved spisebordet vårt. Det var faktisk en litt dyr benk, som jeg kjøpte hos Hay for 5-6 år siden. Den har blitt brukt som både sofabord i stuen og på soverommet, og nå bruker vi den til det den er tiltenkt fra designerens side - en benk. De møblene som kan brukes på flere ulike måter er langtidsholdbare kjøp, som jeg elsker.

Her får du et glimt av alkoven, som guttene kan ligge å slappe av i mens det blir laget middag. En kjempe god ide for å gjøre kjøkkenet mer sosialt. Gulvteppet er fra Hay.

© iamcamillalyderik

Madrassen i alkoven er fra Wacore, og den flotte lampen er fra Designbyus.

© iamcamillalyderik

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Jeg blir inspirert av farger og stemninger. Jeg elsker å kikke på både instagram, pinterest og samler alltid bilder på mobilen min for inspirasjon. Jeg elsker Astrid Klivers hjem, selv om vi på noen stilmessige punkter er langt fra hverandre.

Hva er ditt nyeste kjøp til hjemmet?

Nylig kjøpte jeg et fargerikt speil fra Montana til entreen vår. Også har jeg nettopp bestilt en linoleumsbordplate som skal brukes til et felles skrivebord på guttenes rom.

Hva er ditt beste tips til innredning på budsjett?

Mitt beste innredningstips er faktisk å ommøblere. Når møbler eller kunst og bilder flytter plass eller rom i hjemmet ditt kan det føles som et helt nytt møbel. Når jeg får lyst til at noe nytt skal skje hjemme hos oss starter jeg alltid med å bytte rundt på de tingene vi allerede eier. En bildevegg kan for eksempel forandre et helt rom. Jeg kan også anbefale å ta en titt på ulike sider for kjøp og salg av gjenbruk (f.eks finn.no).

Mellom kjøkkenet og stuen har de skapt et intimt arbejdsmiljø med et skrivebord fra Mistral i en fin pastelgul farge.

© iamcamillalyderik

Fra arbeidsstasjonen er det utsikt til stuen hvor den fineste rosa sofaen står.

© iamcamillalyderik

Sofaen er fra Hay, teppet er fra Garant, og sofabordet er designet av Poul Kjærholm og kjøpt brukt på auksjon.

© iamcamillalyderik

Fra stuen er det en dør ut til en flott terrasse som bader i sol.

© iamcamillalyderik

Hva er du aller mest fornøyd med i hjemmet ditt?

Jeg syntes at vår stil og personlighet går igjen i hele hjemmet vårt. Mange tror at jeg er veldig dominerende i forhold til innredningen og valg av møbler, farger og lignende. Men jeg er faktisk ganske stolt av at det er noe vi gjør i fellesskap. Så selvom vi akkurat nå har en rosa sofa er det ikke en jeg bare har kjøpt på egenhånd. Jeg kjøpte den i Århus med mannen min på facetime, som sa "kjøp" da jeg viste ham den. Jeg elsker at han er med på mange av mine ville ideer.

Hva får du flest kommentarer på ved innredningen din? Jeg har igennem tiden fått en del kommentarer på at vi har en rosa sofa i et hjem med 5 menn/gutter.

Hva syntes du er den største misforståelse når det gjelder innredning?

At alt skal være sort/hvitt. Jeg syntes det fort kan bli kjønnsløst om det ikke kommer litt farger inn i innredningen. Noen av de tingene jeg har blitt mest glad i har nettopp vært de "ville" valgene. Altså når jeg i forbindelse med et kjøp har vurdert "det sikre" valg eller det modige og litt ville. Og det gjelder egentlig både i klesskapet mitt og innredningen vår.

Den lange gangen byr på gode oppbevaringsmuligheter med nesten usynlige skap. Den røde reolen er fra Montana, og lampen er Louis Poulsen. Puffen er fra Fritz Hansen.

© iamcamillalyderik

Tenk å ha en sånn utsikt. Et langt vindu kan virkelig gjøre mye i en smal gang - spesielt når man kan kikke på en blå himmel.

© iamcamillalyderik
© iamcamillalyderik

Speilbord og sengetøy er fra Classicroom. Sengen er fra Hästens, og vasen er fra Hay.

© iamcamillalyderik

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Vi drømmer om det runde Poul Kjærholm spisebordet. Også har jeg en girly drøm om å eie verdens kuleste speil - UltraFragola speilet.

Er det noe i hjemmet du er sikker på at også er der om 10 år?

Der er ikke mange ting som er 'fredet' hos oss. Men jeg har veldig vanskelig ved å forestille meg at vi noensinne skifter ut Poul Kjærholm sofabordet. Det er et dyrt valg, men inntil videre har vi også hatt det i 20 år.

Hva er det neste prosjektet du vil kaste deg over i hjemmet?

Jeg drømmer om at jeg skal prøve å male taket på badet vårt. Jeg har også et ikea-hack planlagt for min eldste søns soverom.

Et stort, deilig bad med armatur fra Grohe, dusjveggen er J. N. Bech og møblet er fra Hth.

© iamcamillalyderik

Litt detaljer fra badet.

© iamcamillalyderik

Ved hoveddøren har familien skapt en hyggelig atmosfære. Det er her solen skinner sterkest om morgen. Møblene er fra Hay, og parasollen er fra House Doctor.

© iamcamillalyderik