Instaprofilen du MÅ følge hvis du elsker pasteller og glade farger

Ukens Instagrammer er Lisbeth Beck Mortensen. Her er det som om solen alltid skinner. Det kan ha noe med de store vinduene og den luftige planløsningen å gjøre, men den fine fargepaletten har nok også en finger med i spillet! Vi blir rett og slett glad av det fargerike huset til Lisbeth.

Pastellfarger i interiøret
© Lisbeth Beck Mortensen

For to år siden flyttet Lisbeth og familien, som foruten Lisbeth teller Rune, Augusta og Merle, inn i et nybygd hus i Aarhus.

Fire meters takhøyde og intet mindre enn 180 kvm boltreplass skaper rammen for Lisbeth Beck Mortensens forkjærlighet for pasteller og vintagefunn. Dette skaper en nydelig balanse mot det stramme og grafiske nybygget,

Er du også bitt av fargebasillen, og synes det blir for mye grått og hvitt på Instagram? Da er det @lisbethbeckmortensen du skal følge!

På Lisbeths profil skinner solen alltid litt, og Lisbeth mestrer å føre fargerike vintagefunn inn i en moderne og smakfull miks. Her skulle vi helst flyttet inn i går! Kanskje du også blir inspirert til det samme?

© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Jeg har alltid hatt et behov for å skape noe, og har alltid vært opptatt av estetikk og design, så Instagram er helt perfekt for meg. Her deler jeg for det meste bilder fra hjemmet vårt og innredningen vår, men noen ganger sniker det seg også inn noen DIY-prosjekter. Jeg foretrekker å ta bilder, så det er mest det visuelle som står i fokus på profilen min.

Beskriv interiørstilen din.

Innredningsstilen min er forholdsvis enkel og moderne. Jeg er ikke så glad i så mye nips og unødvendig fyll. Til gjengjeld elsker jeg farger og mønstre, så møblene mine skal helst være alt annet enn nøytrale. Vi kjøper stort sett alle møbler brukt, så stilen vår har også et vintagepreg.

Hva inspirer deg når det gjelder innredning?

Jeg synes alltid det er inspirerende å følge de som ofte har nye innredningsprosjekter, men som alltid klarer å bevare det personlige preget og skape noe stemningsfylt. På Instagram er helt klart @cathdelichtenberg, @celinehallas og @mortilmernee i denne kategorien. Jeg blir også inspirert av motens skiftende farger og mønstre.

© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?

Vi har nettopp kjøpt HAVSTA skap fra IKEA til Augustas soverom. Rommet hennes var et eneste stort rot tidligere, så nå håper vi lukkede skap og ekstra oppbevaringsplass gjør det enklere å rydde opp. Vi har også laget et sminkebord inn i et av skapene.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Å male et par vegger har stor effekt, og trenger heller ikke koste så mye. Jeg er også en stor fortaler for gjenbruk og loppefunn - smører du deg med litt tålmodighet kan du for eksempel finne flotte plakater og litografier du kan bruke til en bildevegg.

Det samme gjelder lamper. Man kan ofte finne fine lampeskjermer og bordlamper på loppis, som er med til å gi personlighet i interiøret.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Det jeg liker best hjemme er den gode takhøyden, det vakre lysinnfallet og epoxy-gulvene våre. Det gir noen fantastiske rammer ikke bare for innredningen, men også for familielivet. Man får en fantastisk følelse av plass og luft.

© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Jeg får veldig mange fine kommentarer på fargevalgene mine. Det gjør meg utrolig glad og stolt!

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Denne listen er alltid lang. Øverst på ønskelisten står det kunst - helst et verk av Signe Kejlbo, som alltid er så fine og fargerike, samt et veggteppe fra Emdal Studio i et fint mønster. Jeg drømmer også alltid om nye lamper. For eksempel Gubi Satellite, og en Cappello bordlampe fra Oscar Piccolo.

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg velger først og fremst lyse og varme farger/pasteller - vi har ganske store flater i huset som følge av den høye takhøyden som kan gjøre det litt kaldt. Jeg prøver å finne farger som passer inn i innredningen i stedet for å stjele oppmerksomheten fra innredningen. Når jeg velger farger tar jeg ofte utgangspunkt i en eksisterende farge i innredningen som jeg legger meg litt opp til. For eksempel valgte jeg den lyse ferskenfargen i stuen, fordi den passet fint til de grå Montana-modulene.

Les også: Hvilke farger passer sammen i innredningen? Vi har svaret

© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

Da vi flyttet inn i huset byttet vi ut nesten alle møblene. Det meste kjøpte vi brukt eller overtok fra familie, så på den måten har nesten alt forandret seg tilbake til for 5 år siden.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg kan ikke se for meg at jeg skal bli lei av farger på veggene. Selv om fargepaletten mest sannsynlig kommer til å skifte etterhvert, tror jeg aldri jeg kommer til å bo i et hus med hvite vegger. Jeg vil også gjerne ha mer kunst hjemme. Vi er så heldige at vi har fått noen veldige fine verk av familien, og det har virkelig fått interessen min for kunst til å blomstre.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over?

Jeg vil gjerne oppdatere stuen. Jeg leter etter en større sofa enn den vi har nå, men jeg vil gjerne kjøpe en brukt, så jeg venter tålmodig på at noen selger en perfekt. Vi er heller ikke ferdig med barnerommene enda. Her venter blant annet et sengeprosjekt i form av et IKEA-hack, så her er det bare å følge med!

© @lisbethbeckmortensen
© @lisbethbeckmortensen

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Det er så mange dyktige Instagrammere som fortjener at spotlighten skinner mer på dem. Noen av mine favoritter er blant annet:

@sussiefrank – estetiker til fingerspissene, har en fantastisk sans for farger.

@piaelgaard – har et helt fantastisk hjem og en evne til å sammensette mønstre og farger.

@sedselroug – deler bilder fra sin fantastiske leilighet, hvor farger og interiør virkelig går opp i en høyere enhet. Veldig poetisk og stemningsfullt.

@zineyolal – nordisk, sarte pasteller og et svært gjennomført hjem.