Få Instagrammerens quick-fix til et rom som krever forandring på budsjett

Maria Elisabeth opprettet Instagram slik at familie og venner kunne være en del av familiens renoveringsprosjekt. I dag følger over 14.000 med i boligoppdateringene.

renovering
© @husetpaafrederiksberg

Maria Elisabeth - som til daglig er advokat - er på Instagram bedre kjent som @husetpaafrederiksberg. Her deler hun glimt fra sitt nydelige hjem og noen ville før- og etterbilder.

I et rekkehus på 187 m2 bor hun med sin mann og deres 2, snart 3 barn.

Da paret kjøpte huset for halvannet år siden trengte den nesten 100 år gamle boligen en kjærlig hånd for å leve opp til familiens ønsker. Med holdbare løsninger, designklassikere og vegger malt i en sart fargepalett har de klart å skape et fint hjem som er tro mot husets alder og stil.

Her kan du høre hva Maria Elisabeth mener er den største misforståelsen når det kommer til innredning og se hennes misunnelsesverdige kjøkken.

Den enkle og stilrene spisestuen består av et spisebord fra Hay, Wegnerstoler, lampe fra Hay og et hjemmelaget vitrineskap.

© @husetpaafrederiksberg

Keramikk kulen på bordet er fra Pylle Søndergaard og funnet hos Bendtens. Plakaten er fra Stilleben.

© @husetpaafrederiksberg

Skapet er det utrolig populære men desværre utgåtte Stockholm-skapet fra IKEA. Oppå er en plakat fra Curated Copenhagen, en lysetake fra Skultuna og en Murano lampe funnet hos Millefiori.

© @husetpaafrederiksberg

Her kan man se ut i den fine hagen som hører med til huset. Gulvteppet er fra Kelim Kiosken, og den store vasen er fra Northbynorth.

© @husetpaafrederiksberg

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du gjerne oppnå med den?

Til å starte med var formålet med profilen kun at familie, venner og bekjente kunne følge med i renoveringsprojektet vårt. Siden tok det av på følgerfronten.

Jeg bruker primært profilen til å bli inspirert. Folk er så søt og god til å dele råd, tips og tricks. Min Instagram-profil er gradvis blitt til en slags hobby hvor jeg får utløp for mine mer kreative sider.

Hva håper du folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper folk kan se at det ligger noen tanker bak valg av grunnelementene i renoveringen av huset, at det er noen som er langtidsholdbare ifht. husets opphav men fortsatt har en form og funksjonalitet som avspeiler tiden vi lever i. Det har vært viktig for oss å respektere husets stil og alder samtidig som vi gjerne vil bo moderne. Derfor har vi under renoveringen gjort en innsats for å ta noen valg som er holdbar i mange år fremover. Noen beslutninger tok seg selv - som for eksempel nytt tak siden det var hull i taket, men vi har også brukt lang tid på de store beslutningene i forhold til bad og kjøkken for å sikre at huset har en sikker stilfornemmelse av både fortid og nåtid.

Videre håper jeg de tenker at innredningen gir en følelse av å være hjemme og at det er hyggelig her. Vi har to små barn og det er viktig for oss at de også føler at de kan leke og være i huset, uten det hele blir alt for pent.

Se også: IKEA's mest hypede møbel utgår

Det fine lysegrå kjøkkenet - som er malt i en varm terracotta-farge på innsiden - er designet av Stilleben.

© @husetpaafrederiksberg

Lampene er fra Dcwéditions.

© @husetpaafrederiksberg

Keramikk kulen er fra Pylle Søndergaard. Plakaten er fra Curated

© @husetpaafrederiksberg

Kjøkkenet består både av skap langs veggen og en fast kjøkkenøy.

© @husetpaafrederiksberg

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

Jeg tenker mye over hvilken funksjon rommet skal ha. Samtidig er det viktig for meg at rommet føles rolig og hyggelig å være i, akkurat som det selvfølgelig gjerne skal innredes fint.

Vi er overbevist om at hvit er en farge man ofte bruker når man ikke kan finne på noe annet. For å gi rommene litt karakter og gjøre det hele hyggeligere har vi derfor valgt å male mange av veggene i huset i forskjellige farger. Det synes vi skaper rom i rommet, akkurat som det er med på å reflektere lyset og skape de rette stemninger.

Hvem eller hva inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Jeg finner helt klart mest inspirasjon i diverse boligmagasiner, på Instagram og Pinterest og når vi er ute og reiser.

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet?

En keramikk mugge fra Pylle Søndergaard formet som en ugle. Uglen fant jeg i Bendtsens og den er unik fordi det, ut ifra det jeg vet, kun er laget én av hver slags.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Å tilføre noen blomster og/eller planter til et rom kan virkelig gjøre noe ved det. Det er mitt quickfix hvis der er noe som skal endres uten det store arbeide.

© @husetpaafrederiksberg

Reolen er håndlaget av Bois Copenhagen. Sofaen er fra Hay, og sofabordet er Oxdenmarq.

© @husetpaafrederiksberg

Reolen går hele veien rundt om døråpningen inn til kjøkken og spisestue og gir mye fin og praktisk oppbevaring.

© @husetpaafrederiksberg

En flott utsikt over reolen som pryder hele veggen inn mot spisestuen.

© @husetpaafrederiksberg

Paret har valgt et terrazzogulv fra Raaform og gull armaturer, som passer godt sammen med den duse beige fargen på veggen.

© @husetpaafrederiksberg
© @husetpaafrederiksberg

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet ditt?

Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenet fra Stilleben Architects, som er kvalitet i både materialer og design hele veien. Og så passer kjøkkenet fantastisk til huset. Det er så deilig at kjøkken, stue og spisestue er integrert i ét og har direkte utgang til hage på begge sider av huset.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At noen ofte innreder etter en tendens i tiden uten å tenke langsiktige løsninger. Alt trenger ikke være design eller dyrt for å passe inn. Man kan for eksempel bli like glad for noe man har funnet på et loppemarked.

Hvis du ikke skulle tenke på penger, hva drømmer du så om å eie til boligen?

Jeg drømmer om å eie Lille Petra lenestolen fra &Tradition i lammeskinn. Den har stått høyt på ønskelisten i mange år, og passer perfekt inn i hjørnet i stuen.

Utover det så drømmer vi om å eie en ph vegglampe i kobber til utendørs bruk, samt Ringkrone 5 fra Vilhelm Lauritzen som vil passe perfekt over spisebordet.

Nattbordet på soverommet er en malt finerkasse fra Trævarefabrikkerne, som er spicet opp med en marmorplate. Lampen er Gubi

© @husetpaafrederiksberg

Skapet er et Ikea-hack hvor frontene har fått lister for å gi de et mer klassisk uttrykk. Speilet er fra Ellos.

© @husetpaafrederiksberg

Sengetøyet er fra Studio Feder, og Murano lampen er funnet ved Muranolamp Retail.

© @husetpaafrederiksberg

På datterens rom er det laget enda et Ikea-hack på skapsfrontene. Den yndige gyngesauen er fra Povlkjer, og teppet er Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Det antikke skapet på sønnens rom er funnet ved Wild Child Copenhagen. Den hvite bjørnen er fra Mr Maria, og teppet er fra Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Er det noe i hjemmet ditt som du er sikker på at er der om 10 år?

Uglen fra Pylle Søndergaard er der helt sikkert, og det samme er sannsynligvis vår ph jubilæumslampe i raw samt Y-stolene som helt sikkert er kommet for å bli.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Vi har alltid mange ting vi gjerne vil kaste oss over. Noe som står høyt på listen er blant annet å lage noen radiatorskjulere, og vi vil gjerne skifte taket på garasjen til et sedumtak, som er et grønt tak.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

Jeg følger mange fine profiler på Instagram, og det er derfor vanskelig å velge noen få. Men av mindre profiler synes jeg det er relevant å nevne følgende:

@kinneandersen

@ourfrederiksberghome

@helenehoue

@sedselroug

@maiday_maiday

@detlillehuspaaoesterbro

@signe_hm

@kristinnaandreasen

Se også: 13 kommoder for stilfull lagring

Gjesterommet på kvisten er innredet med enda et Stockholm skap, en Wegnerstol, Louis Poulsen lampe og et fint sidebord fra Søstrene Grene.

© @husetpaafrederiksberg

Sengegavlen er fra Coop Living, og lampen er en Murano.

© @husetpaafrederiksberg