Elins smarte og budsjettvennlige DIYs er kjempepopulære på Instagram

Ukens Instafavoritt er alltid på jakt etter noe som er annerledes, men heldigvis deler hun de gode løsningene.

© Elin Hjemli

Hvis du som oss elsker både smarte DIYs og totalrenoveringer, så er sjansen stor for at du allerede er kommet over ukens instafavoritt @elinhjemli på Instagram.

Nylig kjøpte hun og mannen Daniel nemlig en enebolig i Trysil på 180 kvm som var et totalrenoveringsobjekt, og prosessen med å gjøre huset til et hjem deler Elin med sine mange følgere.

Men i tillegg til smarte renoveringstips og fantastiske før/etter bilder så deler hun også geniale DIY's som er både enkle og budsjettvennlige.

Vi skjønner godt at hun i sin nye jobb som husøkonom på Radisson i Trysilfjellet, også får ansvaret for alt interiør fra lobby, restauranter og innredning av hotellrommene.

Bli bedre kjent med Elin, og se blant annet hva hennes aller beste DIY-prosjekt er.

På kjøkkenet har Elin og mannen valgt å la steinveggen gå helt opp til taket, noe som gir et unikt og veldig vakkert uttrykk.

© Elin Hjemli

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din for folk som ikke kjenner deg?
Moderne men jeg er alltid på utkikk etter noe litt annerledes. Enten det er en DIY (jeg må lage) eller en ting/interiør som ikke alle andre har.

Hvordan fikk du din nåværende bolig?

Denne boligen kjøpte vi for ett år siden, og har totalrenovert den siden da, vi driver fortsatt på. Vi rev alt innvendig og bygget det opp igjen med nye romløsninger.

Moderne hus renovering
© Elin Hjemli

Hva har du i hjemmet ditt som ikke mange har?

På kjøkkenet har vi en steinvegg av dekton som backsplash, vi valgte å ha det helt opp til taket. Dette er noe jeg ikke har sett oss noen andre, og er så fornøyd med valget. Det gjør virkelig kjøkkenet vårt.

Hvilket sted i hjemmet er din favoritt?

Jeg må si barnerommet er mitt favoritt sted i huset, dette er et skikkelig jungelrom. Jeg synes barnerom skal være gøy, det skal være et sted der fantasien ikke setter noen grenser. Sønnen vår elsker å tilbringe tid på rommet sitt.

Barnerom jungel tema

Barnerommet til sønnen Gillis på 3 år er et ekte jungelrom.

© Elin Hjemli
Fint marmorbord i stuen

Dette fine stueboordet i marmor er Elins favorittmøbel.

© Elin Hjemli

Hvilket møbel er du aller mest glad for?

Siden vi fortsatt driver å renoverer boligen vår har ikke alle møbler kommet på plass enda, og vi venter enda på masse nytt, men jeg er veldig fornøyd med marmor stuebordet vårt fra Menu.

Hva har vært den største utfordringen i forhold til innredning - og hvordan har du løst den?

Største utfordringer var romløsningen i starten av renoveringen, dette brukte vi lang tid på å finne ut av. Men jeg er utrolig fornøyd med hvordan vi løste det. Særlig at vi fikk en så åpen løsning mellom stuen, og kjøkkenet. Så var det å finne møbler som passet inn, og noe måtte vi bygge selv, som tv-benken vår. Den er laget av IKEA kjøkkenskap.

Hva er innrednings-strategien din?

Før var jeg veldig glad i mye dill dall overalt, men jeg har tonet meg ned å investerer heller i interiør/møbler jeg vet jeg kommer til å ha lenge i stedet for å bytte det ut ofte.

Gull lampe til spisestuen

Denne lampen er det element som har vært med lengst i Elins innredning.

© Elin Hjemli

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Det siste jeg kjøpte er en Ligne Roset Togo stol i mørkegrønn velour, den har jeg drømt om i flere år, og nå endelig er den bestilt å på vei til meg!

Hvilket bolig-element har overlevd lengst hjemme hos deg?

Det er faktisk lampen over spisestuen vår, det er en kartell love in bloom lampe i gull. Jeg elsker den, og den har vi hatt i 7år.

Hva får du flest kommentarer/likes/oppmerksomhet på?

Selve oppussingen vår engasjerer følgerne mine, men også mine DIYs synes folk er gøy! Jeg elsker å finne smarte løsninger som ikke trenger å koste mye, og at andre også skal få inspirasjon til å klare å lage det selv.

Skum speil DIY

Elins profil er fylt med smarte DIYs, for eksempel dette gamle speilet hvor hun har laget rammen av skum, slik at det får et helt annet og moderne uttrykk.

© Elin Hjemli
God sofa

En god sofa står høyt på listen over ting som er viktige i familiens hjem.

© Elin Hjemli

Hva er du mest stolt av i innredningen din?

Jeg er stolt over at jeg klarer å finne min egen stil, at jeg velger løsninger som kanskje ikke alle andre har. Jeg er som sagt glad i litt annerledes ting, og prøver alltid å skille meg litt ut. Så er jeg veldig glad i å inkludere planter i innredninger min, planter gjør så mye!

Hva synes du er mest undervurdert å ha i innredningen?

  • En goooood sofa er undervurdert, ofte så ser jeg disse utrolig kule sofaene som bare er det, kule. Men her hjemme valgte vi en sofa etter vårt behov, vi ligger alltid å ser på tv på kveldene så en stor og myk sofa var en selvfølge.

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack/hjemmelagde element?

Det må være dørene våre som vi brukte dekorfolie på, en utrolig enkel oppgradering for å få det utrykket vi ville ha. Vi ville ha eikedører, men disse koster 8000kr per dør, så istedet ble det dekorfolie, på vanlige hvite dører noe som kostet oss ca 1000kr pr dør

Hva elsker du mest ved innredning?

Det jeg elsker mest er å være kreativ med innredningen min, alltid prøve å utfordre meg selv på farger, former, osv. Prøve å fornøye ting jeg allerede har er også veldig gøy.

DIY dekorfolie på hvite dører

Vi kan nesten ikke tro at disse dørene er oppgradert med dekorfolie.

© Elin Hjemli

Hvis du skulle bytte hjem med en annen, hvem skulle det så være?

Det er så mange utrolig unike å fine hjem der ute, men det nye hjemmet til Kenza Zouiten (@kenzas) og drømmehuset til Maria Bergman (@interior.maria)

Hva er det neste du drømmer om å gjøre eller kjøpe til hjemmet?

Vi har masse prosjektet på gang i huset, og nest ut er soverommet, det gleder jeg meg virkelig til å få ferdig! Så har jeg invistert i et nytt fotokunst bilde fra Jannecke Sanne som snart kommer hjem hit