Bli med hjem til boligstylisten og se hva hun mener alle bør ha i hjemmet

Da Elises mormor flyttet til leilighet var hun så heldig at det kun var henne av barnebarna som var interessert i å kjøpe Tennøbuda, stedet som hun hadde drømt om å overta i over 20 år.

© perlin.no

På Brattvåg, 30 min utenfor Ålesund finner man Tennøbuda, en imponerende Art Deco villa på hele 380 kvm. Her finner man også ukens Instafavoritt Elise Tennø Vestre (36) eller perlin.no som hun heter på Instagram.

Elise forteller BoligPluss at hun føler seg heldig som fikk muligheten til å kjøpe den unike boligen. Det skjønner vi godt, for historien bak Tennøbuda er intet mindre enn fantastisk.

Skjønnheten ble nemlig bygget av Elises oldefar Elias på 1920-tallet. Den gang hørte de første to etasjene til landhandelen som oldefaren drev mens tredje etasje tilhørte familien og hushjelp/butikkansatte bodde i fjerde etasje.

Bortsett fra en liten del som er leid ut til bedriften hennes bor Elise idag i hele huset, sammen med samboer Christoffer, og barna Sevrin, Lucy og Alma.

Heldigvis har familien valgt å beholde mange av de unike og sjarmerende detaljene i villaen, men de har også lagt til flere misunnelsesverdige elementer.

Bli med innenfor, få Elises beste innredningstips og se blant annet hvem hun ville byttet bolig med.

(Vi er nok mange som gjerne ville byttet med perlin.no!)

Elise er gründer av selskapet Perlin, hvor hun til daglig jobber med boligstyling og design.

© perlin.no

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din for folk som ikke kjenner deg? Jeg elsker en miks av gammelt og nytt. Stilen min er for øyeblikket klassisk. Tennøbuda kler best denne stilen synes jeg. Stilen min forandrer seg etter hvor jeg bor, da interiør og styling kommer fra følelser og omgivelsene rundt deg.

Hvordan fikk du din nåværende bolig?Når mormor flyttet til leilighet var jeg så heldig at det var kun jeg av barnebarna som var interessert i å kjøpe Tennøbuda. Føler meg så utrolig heldig som fikk denne muligheten.

Art deco hus

Vinduene er spesiallaget til huset og er noe av det flotteste ved Tennøbuda.

Hva har du i hjemmet ditt som ikke mange har?

Noe av det flotteste med Tennøbuda er vinduene. De er ingen andre som har, de er spesiallaget til akkurat dette huset. Interiørmessig er det nok det eldgamle biblioteket jeg var så heldig å få kjøpe billig av noen som skulle flytte og ikke kunne ta med seg alle bøkene.

Hvilket sted i hjemmet er din favoritt?

Favorittrommet er uten tvil den gamle landhandelen i 2.etg., her er alt originalt med den fineste plassbygde hyllen hvor de hadde varer. Nå bruker jeg dette til kontor/studio.

Her var det tidligere varer i landhandelen, idag bruker Elise dette rommet til kontor/studio

© perlin.no
© perlin.no

Hvilket møbel er du aller mest glad for?

Favorittmøbelet er nok de 150 år gamle thonet stolene. De er jeg kjempeglad i. Jeg elsker stoler og har en fin samling av gamle og nye som jeg aldri kommer til å kvitte meg med, det samme gjelder lamper. Jeg har samlet på alle taklamper jeg noen gang har eid ;)

Hva har vært den største utfordringen i forhold til innredning - og hvordan har du løst den?

Tennøbuda planla jeg for 20 år siden, når jeg drømte om å ta over en dag, hehe. Så her har ting gått ganske så knirkefritt. Bortsett fra at i dette huset er det ingen vegger til TV. Jeg vil også alltid unngå å ha TV som senter i ett rom. Løsningen på Tennøbuda ble en Frame TV på ett staffeli. Det er mange som ikke har skjønt at det faktisk er TVen når jeg har på art-modus.

Hva er innrednings-strategien din?

Alltid, og da mener jeg alltid innred med følelser, men husk og alltid ha en rød tråd. Vær bl.a forsiktig med å blande for mange tresorter/nyanser, dette kan fort skape kaos selv om tingene er fine. En rød tråd gjennom hele boligen er viktig for beholde en lun og god atmosfære .

Elise er ikke fan av møbelet TV, og har derfor valgt denne smarte løsningen som faktisk ligner kunst.

Stuen er et av de rommene som får mest oppmerksomhet på Instagram. Stolene er fra SofaCompany.

© perlin.no
© perlin.no

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

En hvit terrakotta vase fra HM.

Hvilket bolig-element har overlevd lengst hjemme hos deg?

Det må være salongbordet jeg laget for 9 år siden. Det er i massiv furu beiset i ett strøk sjøsand og ett strøk valnøtt.

Hva får du flest kommentarer/likes/oppmerksomhet på?

Det må være stue eller gang.

Elise mener alle bør ha et spiskammer. Bak hyllene kan du se det originale panelet, og på gulvet har hun også beholdt den originale gulvmalingen.

Hva er du mest stolt av i innredningen din? Jeg er veldig glad i stylingen på spisskammeret. Det er både flott og se på samtidig som det er praktisk og lett oversiktlig.

Hva synes du er mest undervurdert å ha i innredningen?

Da er vi igjen tilbake til spiskammeret. Alle burde ha ett spiskammer. Det er så mye fint servise og glass som står gjemt bort i skuffer og skap, nå de egentlig skulle stått fremme og vært en del av omgivelsene i hjemmet.

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack/hjemmelagde element?

Det må være lampen jeg hadde i gamlehuset våres. Den gir ett så fantastisk fint lys, samtidig som den er et smykke i rommet, om jeg får si det selv

Hva elsker du mest ved innredning?

I jobben min så skaper jeg nye omgivelser hver dag, Om det er boligstyling før salg, eller om det er interiørdesign i hjemmet til kunder. Det å kunne forandre ett helt rom eller bolig for den saks skyld bare med å ta bort, flytte på eller innkjøp av noen få ting, er en god følelse. En trenger ikke ha det siste nye eller dyrt interiør for å skape drømmehjemmet. Det handler om å sette sammen interiøret på en harmonisk måte. Hjem er den plassen du skal kunne legge fra deg jaget og stresset i hverdagen, koble fullstendig av. Da er det viktig å bruke litt tid for å skape atmosfæren du selv ønsker å komme hjem til.

Elise drømmer om å totalrenovere et gammelt fransk steinhus, vi drømmer om dette fantastiske walk-in closet.

© perlin.no

Hvis du skulle bytte hjem med en annen, hvem skulle det så være? Det må være Angel og Dick`s chateau i serien Drømmeslottet på NRK:) Drømmen våres er å flytte på landsbygden i Frankrike, men Christoffer har satt ned foten på at det blir ett prosjekt som de gjør der. Men ett gammelt fransk steinhus en gang i tiden, som en kunne totalrenovert hadde passet meg utmerket.

Hva er det neste du drømmer om å gjøre eller kjøpe til hjemmet?

Neste oppdrag på Tennøbuda er å lage ett nytt bad og ett vaskerom. Nå er vi 5 stk som deler ett bad, det kan by på problemer når den ene tenåringen i huset står i dusjen i en "time". Badet blir helt annerledes enn det meste vi ser i norske hjem, her blir det rått og rustikk med bl.a synlige kobber-rør og mye speil.