Feng shui | 7 enkle feng shui regler

Ved å innrede etter feng shui kan du skape god balanse i hjemmet - og i livet ditt. Men hva er feng shui? – og hvordan pynter du etter det? Vi har spurte en feng shui-ekspert.

feng shui
© Getty Images

Hva er feng shui?

Feng shui er en gammel kinesisk filosofi som går ut på at de fysiske omgivelsene dine påvirker psyken din. Tanken er at rundt deg er det 'usynlige krefter' som påvirker din velvære.

Disse energiene kan enten være godartete eller skadelige, men ved å bruke prinsippene for feng shui kan du tilrettelegge omgivelsene slik at de gode energiene får en positiv innflytelse på din velvære.

Selv om det kan høres litt abstrakt ut, har denne filosofien utviklet flere konkrete løsninger for interiørdesign. Heldigvis er tipsene konkrete og enkle å implementere.

Ekspertens 7 feng shui innredningsregler

Den enkle måten å integrere feng shui i interiøret på er gjennom disse 7 feng shui-reglene. Reglene er laget av feng shui-ekspert Jannice Wistrand. Du kan lese mer om feng shui på Jannice Wistrands blogg, Simplicity.

feng shui innredning

Hvis mulig, prøv gjerne å flytt sofaen på en måte så den ikke står inntil veggen.

© Getty Images

1. Unngå møbler langs veggene

Når du skal innrede et rom kan det være fristende å plassere alle møblene langs veggen. Men det hindrer faktisk de gode energiene i å flyte fritt.

Tenk deg at rommet er fylt med vann, men at du har noen store steiner som kan fungere som forankringspunkter. De må plasseres rundt i rommet, også i midten, slik at vannet kan strømme i sirkler. Står steinene (altså møblene) opp mot veggene, blir vannet (altså energien) til en voldsom foss som skaper uro.

2. Unngå trender

Det er lett å la seg forføre av nye trender og farger. Men prøv å finne ting du liker, uansett hvordan tidene endrer seg. Ikke bry deg om hva gjestene synes og omgi deg alltid med ting som gjør deg glad.

3. Rydd opp i rotet ditt

Vi kjenner til det alle sammen. Stolen, som plutselig har blitt et oppsamlingssted for alle klærne, skuffen på kjøkkenet, som er fylt med alt annet enn kjøkkenartikler.

Jannice Wistrand kaller disse områdene «en surdeig» i hjemmet, noe som står og gror – og stresser deg hver dag. Interiøreksperten foreslår at du bruker ti minutter hver kveld på å bli kvitt disse stressende elementene i hjemmet.

Les også: Her er vår beste inspirasjon til deg som vil fornye stuen

feng shui innredning tips

La det være litt plass foran vinduene i hjemmet ditt, det vil gjøre noe med harmoni-følelsen.

© Getty Images

4. Hold plassen foran vinduene åpen

Det gir disharmoni i rommet å fylle plassen foran vinduene med ting. Menneskesinnet påvirkes negativt hvis det ikke kan 'sveve fritt' og få lys og utsikt fra vinduet.

5. Unngå innredning som matcher for mye

I følge filosofien bak feng shui oppnås balanse best ved å blande alle fem av naturens elementer. Prøv å ha den samme tanken i bakhodet når du innreder hjemmet ditt.

For mange ting i samme farge eller sort kan gi en flat følelse. For eksempel kan du sørge for å gi den industrielle stilen litt vintage motstand.

innredning med planter

Husk på 'less is more' når det kommer til å innrede med planter i hjemmet.

© Getty Images

7. 'Less is more'

Det er kanskje litt av en klisjé, men likevel en av de viktigste sannhetene innen interiør. Dette gjelder for eksempel planter. Heller en gruppe vakkert arrangerte planter i et hjørne av rommet enn enslige kaktuser spredt over hele hjemmet.

Psst: Her er 9 vakre planter som kan overleve på et mørkt bad

6. Rydd i gangen daglig

Entreen er det siste du ser når du forlater hjemmet ditt – og det første når du kommer tilbake. Likevel er dette stedet hvor vi roter mest, og ubevisst irriterer det oss og forårsaker stress.

Rydd daglig i entreen – dette er mye viktigere enn for eksempel barnerommet.