Betina har fokus på skandinavisk design

Ukens Instagrammer er Betina Carlsen, som har et stort ønske om å inspirere andre med sitt moderne, enkle og funsjonelle interiørdesign.

© Betina Carlsen

38-åringe Betina startet sin Instagram-konto som en hobby ved siden av jobben som revisor, og endte opp med å arbeide på fulltid som interiørstylist og interiørblogger. Hun bor sammen med sin mann og deres to jenter i Askøy. Du finner henne på Instagram under profilnavnet by_betina, og på bloggen bybetina.no. På Instagram deler hun bilder fra både famiiens private hjem, hytte og diverse jobb-prosjekter. Se de lekre bildene og få Betinas beste tips til hvordan du kan få hennes stil!

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Jeg viser hjemmet mitt, hytten og ulike jobb-prosjekter. Tanken er jo å ønsker å inspirere andre med hvordan jeg har det hjemme sammen med mine ulike interiørprosjekter i jobben min som interiørdesigner.

Beskriv interiørstilen din.

Jeg har et stort fokus på skandinavisk design. Det moderne, enkle og funsjonelle. Luftig med masse planter, matrialer som lys tre, natur farger og myke toner.

Hva inspirer deg når det gjelder innredning?

Alt i grunn, fra ute i naturen til inne. Magasiner, messer, mennesker jeg møter, reiser, pinterest, sosiale medier. Vi er omringet av fantastisk flinke personer som jeg til stadig blir inspirert av på Instagram.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Stuen kombinert med åpne løsning til kjøkken med spiler i taket. Veldig fornøyd med den skjulte matboden bak høyskapene i kjøkkenet som rommer frys, vinskap og masse god lagringsplass på 6 kvadrat.

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?

Ny sofa til loftstuen.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Det enkleste tipset jeg kan komme med er å tenke enkelt og praktisk. Velg basis farger og en eller to kontrasfarger som er gjennomgående i alle rom. Vær tro til stilen din og fargevalgene. Da vil du få en renere stil og mindre bomkjøp og slippe å ha ting i huset du aldri bruker..

Kjøp møbler som har flere funsjoner som en puff. Kan brukes til fotskammel, ekstra sitteplass rundt et spisebord, et sidebord ved en sofa, tilleggsbord til stuebordet.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Det er nok den åpne løsningen til kjøkkenet med spiler i taket og rundt åpningen sammen med trappen opp til loftstuen .

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Norr11 mammoth stol i skinn og stringhylle kombinert med skrivebordløsning på hele veggen i loftstuen og skulptur fra Kristiina Haataja.

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg ønsker at alle rom skal flyte sammen. Jeg er veldig trofast til valgene jeg tar hjemme og holde meg til naturfarger og ulike gråfarger. Jeg vil ha et hjem som er innbydende, lunt og godt å komme hjem til. Jeg er ikke den mest fargerike personen, men et hint av rosa kommer til stadighet frem i tekstiler i huset. Det er en farge jeg aldri blir lei.

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

Den har endret seg i takt med tiden, trender og ulike epoker i livet. Da vi var ferdig med hele renoveringsprossessen av huset hjemme i fjor, fikk jeg endelig den gjennomførte stilen jeg ønsket. Da falt liksom alle brikkene på plass og resultatet er noe vi er veldig fornøyde med.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Daybed i stuen fra Wendelbo som kan gjøres om til en sofa også med enkle grep. Denne er som et midtpunkt i stuen alle oss i familien sloss om. Rygg støttene kan også fjernes slik at du får en gedigen puff som rommer mangen sitteplasser.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over?

Blir vel uteområdet hjemme. Ønsker nytt vedlikeholdsfritt terrasse gulv, glassrekkverk og annet.

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Det må bli @audhilds og @bythun!