5 spesielle boliger – som egentlig var noe HELT annet
Javisst kan man bo i en gammel fabrikk, togvogn, mølle eller et bedehus! Disse 5 boligene har alle fått et nytt og hjemmekoselig liv – etter intens innsats fra kreative beboere. Se så fint de har fått det!
Fabrikk ble drømmebolig
For tre år siden kjøpte Mette Hegelund og Lars Feilberg en del av den berømte Mariekjeksens tidligere produksjonslokaler i København.
Toppleiligheten var i ekstremt dårlig stand, men paret forelsket seg umiddelbart i de store rommene og den fantastiske beliggenheten.
Den karakteristiske leiligheten består kun av to store rom på snaut 100 kvadratmeter hver, og en lang, smal gang med lavt skråtak.
Dette skapte mye hodebry for ekteparet da det var tid for å innrede, og hver eneste løsning de til slutt landet på, er nøye gjennomtenkt.
Reol som romdeler
En reol på hjul fungerer supert som romdeler. Disse reolene fra At-bo kan deles opp og trilles bort ved behov. Hjulene er fra Ikea. Topplaten kan tas av og brukes som ekstra spisebord sammen med et par benbukker.
I den ene enden av det store allrommet har paret innredet en koselig loungeavdeling og tv-stue. Sofagruppen fra Bolia står fint samlet på et stort, flatvevd teppe. Vedovn fra Morsø.

– Vi brukte omtrent fem måneder på å pusse opp den fullstendig ramponerte leiligheten. Gulvene var verst, så det var noe av det første vi tok tak i. I tillegg er alle vegger rettet opp og malt flere ganger, forteller Lars.
Smarte, plassbygde møbler
Med en rekke egendesignede og spesialbygde løsninger har den tidligere kjeksfabrikken blitt akkurat den unike og personlige boligen som Mette og Lars drømte om.
Gangen som forbinder kjøkken- og stuerommet med soverommet var en stor utfordring, men etter mye grubling er paret superfornøyd med de spesialbygde sittebenkene som har masse oppbevaringsplass. Lampene er fra House Doctor.

Mølla som ble moderne
Hvitt mel fra mange tiår tilbake lå som et teppe over gulvet i den 150 år gamle mølla. Men så kom Tove og Joakim. Nå er den gamle bygningen blitt familien Sventofts nye hjem.
– Da Joakim første gang tok meg med inn i mølla, og jeg fikk se utsikten og det fantastiske lyset – med vinduer hele veien rundt den åpne planløsningen, sa jeg til Joakim:
«Ser du ikke hva dette kan bli?» Der og da bestemte vi oss for å gjøre om mølla til vårt nye hjem, sier Tove.
2000 timer med oppussing
Tove og Joakim Sventoft måtte gjennom 2000 timer med renovering før de kunne flytte inn i den gamle mølla sammen med tvillingdøtrene Miranda og Melissa (3).
Mølla ved elven Tidan i Västra Götaland i Sverige hadde vært i Joakim Sventofts familie gjennom fire generasjoner, men tanken på at du faktisk kunne bo i den, hadde ikke streifet noen – før Tove kom inn i bildet.
De gamle trappene har paret beholdt slik de var. Hvert trinn har avrundede hjørner, siden det skulle minimere risikoen for at melsekkene sprakk når de ble slept omkring.

Røffe murvegger
Stilen i den nå moderne mølla er moderne og enkel, men med betydelige rustikke elementer:
– Vi ville bevare en slags ærlighet i materialene og skape en rustikk følelse. Det skulle kjennes som et røft, men samtidig friskt og moderne hjem. Vi har beholdt noen litt rustne detaljer, det gjør mye for helheten, samtidig som vi absolutt ikke ville ha for mange slitne overflater eller et antikvarisk preg, sier Tove.
Vinduet på bildet var opprinnelig en inngang som paret har murt igjen. Lenestolen Hanna er designet av Emma Olbers for Ire Möbel, mens gulvteppet er fra Ikea og bordet fra Ellos.
SJEKK UT disse 18 fantastiske lenestolene hos Bo Bedre!

Togvogn ble sommerhus
Pernille Pedersens hytte i kolonihagen i Ishøj rett ved København, er bygd som en togvogn utenpå og fylt med hjemmelagde og unike løsninger inni.
Med god hjelp fra far ble hytta etter mange ukers arbeid ferdig.
Prosjektet krevde buede takbjelker som Pernille og faren måtte lage selv. I alt 20 buede rafter høvlet de for hånd. Alle ferier og helger gikk til å bygge kolonihagehuset.

Smart sovealkove
Inne er det en godt samspill mellom betonggulv og detaljer i rustikt treverk, og mange av møblene har Pernille laget selv.
– Jeg liker å lage egne ting til hjemmet også, som sofabordet med hjul og stålampen som jeg har designet selv og laget av eik, forteller Pernille.
Legg også merke til den smarte sovealkoven bak sofaen. En koselig, liten hule å krype inn når man trenger en blund.

Emilie bor i et slakterhus
I et gammelt slakterhus har Emilie brukt sin praktiske sans og skapt et sjarmerende og funksjonelt hjem for seg selv og sønnen Lauge.
Emilies hjem er fylt med kreative påfunn.Vasen med tulipaner er egentlig en lampeskjerm, og tv-bordet er satt sammen av gamle trekasser.

Den ungdommelige, trendy og koselige 64 kvadratmeters leiligheten ligger i København.
Fra inngangspartiet, som ligger et nivå over leiligheten, får du en oversikt over allrommet til Emilie. Hun har innredet med Söderhamn sofa fra Ikea, sofabord fra Normann Copenhagen, sidebord fra Hay og lampe fra Kartell.
Fine loppefunn
Mange av detaljene i hjemmet er funnet på loppemarked:
– Loppemarked har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg inspireres av skattene som finnes der, og ser dem for meg i hjemmet mitt, forteller Emilie.

De bor i et bedehus
Anne-Linn fikk pikedrømmen i oppfyllelse da hun og familien flyttet fra leiligheten i Oslo til landlig idyll i et gammelt bedehus på Nøtterøy.
Det var Anne-Linn Nyfelts ektemann, Frank, som først oppdaget boligannonsen på nettet for fire år siden. På den tiden var paret bosatt i Oslo og hadde fått sin første sønn. Egentlig hadde de blitt enige om å vente med å flytte, for selv om leiligheten på Grünerløkka var liten, trivdes de godt med nærheten til gode jobber og by- og kaféliv.
Det gode liv på landet
Likevel drømte Anne-Linn stadig om et roligere liv på landet, og lengtet særlig hjem til idylliske Nøtterøy, hvor hun selv er født og oppvokst.
Da Frank oppdaget at det mer enn hundre år gamle bedehuset var til salgs, visste interiørarkitekten Anne-Linn med én gang at dette var hennes drømmeprosjekt.
– Vi flyttet inn i 2009, og har vent oss til et helt annet tempo. Her har vi funnet en ro som ikke eksisterer i storbyen, sier Anne-Linn fornøyd.

– Jeg hadde fablet en stund om at jeg ønsket meg et gammelt bedehus vi kunne pusse opp, så vi måtte bare slå til, forteller Anne-Linn.
TIPS! Meld deg på nyhetsbrevet til BoligPluss og bli inspirert av masse lekre boliger hver uke!
Både hun, ektemannen og sønnene Liam (7) og Thias (1) stortrives i bedehuset, som etter massiv oppussing har blitt forvandlet til en moderne og funksjonell familiebolig.
Møtesal ble allrom
– Det er litt spesielt å flytte inn i et hus som alle naboene har et forhold til. De fleste har jo vært innom en eller flere ganger i forbindelse med møter, loppemarkeder eller konfirmasjoner. Heldigvis virker det som alle synes det er hyggelig at det er en barnefamilie som har flyttet inn, forteller Anne-Linn.
Den store salen som i sin tid ble brukt som møterom, er bevart slik den alltid har vært. I dag fungerer rommet som kombinert kjøkken og stue – et allrom for hele familien som Anne-Linn er veldig fornøyd med.
