4 løsninger for et mer organisert hjem i 2023

Nå som vi teller ned de siste dagene av 2022, så er det på tide å reflektere litt over tiden som har gått, og se frem mot et nytt år. Mange av oss setter ambisiøse mål og forsetter for det nye året, og noen av disse omhandler kanskje organisering og en ryddigere hverdag? Her skal vi ta en titt på 4 måter du kan organisere hjemmet ditt i året som kommer, for en mer harmonisk bolig.

© Unsplash

1. Oppbevar eiendeler eksternt

Hvis problemet ditt er at du har det for fullt hjemme, men ingen ting du vil kaste, så kan et minilager være løsningen for deg. De finnes over hele landet, og er til stor hjelp når du ikke vil oppbevare alle tingene dine der du bor. Du kan også velge hvor lenge du ønsker å leie lageret, og hvilke størrelse du har bruk for. Et annet alterantiv er å sjekke ut leie av lagercontainer i Norge dersom du har mye ting som skal oppbevares.

2. Sett i gang grunnrengjøring

En god start på det nye året, er en grundig rengjøring av hjemmet. Dette kan være den tiden av året der alt skal flyttes på, gjennomgås og vaskes, slik at du kan få bedre oversikt over hva det er du eier, og hva som gir deg glede. Bruk også muligheten til å vaske over alt, og avgjør hvilke ting som skal oppbevares hvor, og hva det er du ikke lengre trenger. Denne omgangen i hjemmet vil nok trolig frigjøre en del plass, og gi en følelse av et ryddigere og hyggeligere hjem.

3. Selg ting du ikke trenger lengre

Til tross for at du nok har noen ting hjemme som du er svært glad i og ikke vil kvitte deg med, så finnes det nok en del der du ikke trenger lengre. Det er mange forskjellige måter du kan selge unna gamle ting, slik at du enten får plass til nytt, eller bare har mindre ting hjemme. Selger du unna litt møbler så får du jo plass til noen av de nyeste bolig trendene. Du kan ta i bruk plattformer på nett for å slege brukte ting, for eksmepel finn.no eller Tise.

4. Investere i nye systemer

Noen ganger er det ikke plassen som er problemet, men heller hvordan ting blir oppbevart. Det kan være du har mye plass og ikke så mye ting, men at det fortsatt virker rotete og lite organisert hjemme. Det du kan gjøre da er å investere i nye systemer der det er lettere å organisere. Prøv å ta en titt på hjemmet ditt og vurder hvor du har plass til systemer, og hvor det blir fortest rotete. For mange kan det samle seg mye rot ved inngangspartiet.
Det finnes mange gode tips for å få det ryddig hjemme. Mange kan ha godt av å gå gjennom tingene man eier og kvitte seg med det man ikke trenger. Kanskje du bare trenger litt mere plass til oppbevaring, eller et system som fungerer godt for deg? Etter du har ryddet og organisert hjemme vil nok hverdagen føles mye lettere og du kan kose deg enda mer når du er hjemme.