3 Tilbehør til grillmaten sommer grill grilling mat sommermat
© Lisa Björner og Per Ranung/Allt om Mat

Tilbehør til grillmaten - se 3 nydelige smaksbomber

Tilbehøret er det som skiller en litt kjedelig grillmiddag fra en gastronomisk fest! Her er tre varianter som garantert blir en suksess rundt terrassebordet!

6. august 2020 av Anna Wendt
3 Tilbehør til grillmaten sommer grill grilling mat sommermat
© Lisa Björner og Per Ranung/Allt om Mat

1. Hot mangoyoghurt

Kjempegodt til hamburgere, grillet kjøtt og kylling. Indisk mangochutney får du kjøpt ferdig på glass, så denne er superenkel å lage!

Dette trenger du (4 porsjoner)

  • 2 dl tyrkisk eller gresk matyoghurt
  • skallet av 1⁄2 lime
  • 1 dl mangochutney
  • salt og kvernet, svart pepper

Slik gjør du
Vask limen og finriv skallet. Bland yoghurt, chutney og limeskall godt, smak til med salt og pepper. 

2. Tomatsalsa med røyksmak 

Lag en god salsa av sommer-modne tomater! Denne passer godt til grillet kylling eller kjøtt. Hickory liquid smoke fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker eller på nettet.

Dette trenger du (4 porsjoner)
5–6 store tomater, gjerne i forskjellige farger
2 ss olivenolje
1 ss finhakket, frisk basilikum
1 ts flytende honning
Ca. 1⁄2 ts hickory liquid smoke
Salt og kvernet, svart pepper

Slik gjør du
Skjær tomatene i små terninger og bland dem godt med olje, basilikum, honning og hickory liquid smoke. Smak til med salt og pepper. 

Guacamole 3 Tilbehør til grillmaten sommer grill grilling mat sommermat
© Lisa Björner og Per Ranung/Allt om Mat

3. Guacamole med frøblanding

Guacamole med krønsj! En tex-mex-favoritt som smaker like godt til grillet fisk og kylling som på en hamburger.

Dette trenger du (4 porsjoner)
  • 2 modne avokadoer
  • 1 lime
  • 1 lite hvitløkfedd
  • 1 ss olivenolje
  • salt og kvernet, svart pepper
  • 1⁄4 potte frisk koriander
  • 1–2 ss blandede frø, f.eks solsikkekjerner og sesamfrø
Slik gjør du
  1. Del avokadoene i to, fjern steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Vask limen godt i lunkent vann. Finriv skallet og press ut 2 ss saft. Skrell og finriv hvitløkfeddet.
  2. Mos avokadokjøttet sammen med limeskall, limesaft, hvitløk og olje, og smak til med salt og pepper. Finhakk koriander og bland inn. Ha guacamolen i en bolle og dryss frø over. 

Seneste

Kanskje du også er interessert i...