Rabarbrapai med vaniljekrem

Etter middagen smaker det godt med noe søtt. Avslutt måltidet med en deilig pai! Her får du oppskriften.

Inviter på utelunsj og avslutt måltidet med en deilig pai med rabarbra og vaniljekrem. Nam!

Dette trenger du:

Paideig:
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll:
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl ferdig vaniljekrem

Slik gjør du:
1. Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
2. Sett paideigen i kjøleskap i minst en halv time.
3. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle bunnen med en gaffel og forstek den på 200 °C i ca. 10 minutter.
4. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, og skjær den i 2-3 cm lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over.
5. Stek paien på 200 °C i 30-40 minutter. La den avkjøle litt, og server den gjerne med is, krem eller rømme.

Oppskriften er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt