© boligpluss.no

Quiche med kantareller

Bruk sesongens kantareller til lekre, små paier.

5. september 2010 av Linnea Press

DETTE TRENGER DU: (4 STK)

• 1/2 rull ferdiglaget paideig (125 g)

• 200 g kantareller

• 1 sjalottløk

• 3 egg

• 25 g smør

• 1 dl kremfløte

• Salt og pepper

• 1 neve ruccolablader

• 60-70 g revet emmentaler eller annen ost med litt smak

 

Nå er det tid for kantareller, og ingenting gir bedre matlyst enn å sanke inn ingrediensene selv. Ta med familien, en venn eller bikkja på sopptur, og prøv deg på denne lekre paioppskriften.

DETTE GJØR DU:

1. Sett ovnen på 200 °C. Rull deigen ut og legg den i små smurte paiformer.

2. Skjær løken fint. Børst kantarellene rene for jord med en pensel og skyll dem lett, bare hvis det er nødvendig. Smelt smøret i en panne. Sauter løken I 2-3 minutter. Tilsett kantarellene. La det steke 5-6 minutter til soppen har falt litt sammen.

3. Hakk ruccola og bland det sammen med soppen og løken.

4. Pisk egg og fløte sammen. Krydre med salt og pepper. Hell soppfyllet i eggeblandingen og fordel fyllet i paiformene.

5. Strø revet emmentaler over hver pai. Stek paiene i 10-15 minutter, til de er gylne og sprø.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...