© Ulrika Ekblom/Linnea Press

Pannekakefrokost i det fri

Nyt frokosten utendørs, og server amerikanske pannekaker med norsk vri.

26. juni 2010 av Liselotte Forslin

Luftige og lune pannekaker er nydelige med varm lønnesirup, slik du får dem på dinere i USA. Men om sommeren foretreker vi en friskere variant, nemlig med jordbærsyltetøy laget av norske bær. Lag frokostfest og ta med deg maten ut i hagen i sommer!

 

© Ulrika Ekblom/Linnea Press

 

AMERIKANSKE PANNEKAKER

Dette trenger du:
(4 porsjoner)
• 2 egg
• 5 dl lett kulturmelk
• 1 ss smeltet smør
• 1 dl sammalt hvetemel
• 2 dl hvetemel
• 2 ts bakepulver
• 1 krm salt
• Smør til steking
• Friske bær og lønnesirup

Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, lett kulturmelk og smeltet smør.
2. Bland inn de tørre ingrediensene. Rør til alle klumper er jevnet ut.
3. Stek små pannekaker i ca. 1 minutt på hver side i litt smør på middels varme.
4. Server med bær og lønnesirup, eller jorbærsyltetøyet vi har oppskriften på under.

 

 

© Ulrika Ekblom/Linnea Press

 

LETTLAGET JORDBÆRSYLTETØY

Dette trenger du:
• Ca. 12 dl bringebær, jordbær, blåbær eller en blanding av ulike bær
• 330 g syltesukker


Slik gjør du:
1. Rens bærene og legg dem i en kasserolle. Bland i syltesukker.
2. Kok opp bærene langsomt mens du rører. Kok i ca. 2 minutter og skum av.
3. La syltetøyet stå i 15 minutter før det helles over på rene glass.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...