Marengskake med røde bær

Ferdigkjøpte marengsbunner gjør denne kaken rask å lage. Legg en klatt vispet krem i bunnen av kakefatet, så holder kaken seg på plass! Sitronkrem, også kalt lemon curd, fås kjøpt ferdig på glass i velassorterte matbutikker.

© Ulrika Pousette / Allt om Mat

Med fire enkle trinn får du en deilig og elegant marengskake med røde bær. Velg mellom jordbær eller bringebær, eller begge deler. Her er det bare å kose seg.

Dette trenger du:

(8 porsjoner)

  • 2 marengsbunner
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 1⁄2 ts vaniljesukker
  • 250 g friske jordbær
  • 100 g rips
  • 250 g bringebær
  • 3 ss sitronkrem (lemon curd)
  • 1 pasjonsfrukt
  • 1⁄2 dl ristede kokosflak

Slik gjør du

  1. Stivpisk fløten sammen med melis og vaniljesukker.
  2. Rens jordbærene og skjær halvparten i skiver. Rens ripsene og spar noen hele klaser til pynt.
  3. Legg en marengsbunn på et kakefat og fordel halvparten av den piskede kremen over.
  4. Skjær pasjonsfrukten i to og grav ut kjernene. Bland sitronkrem og pasjonsfruktkjerner, fordel blandingen over den vispede kremen. Strø over jordbærskiver og halvparten av ripsene. Legg over den siste marengs- bunnen og fordel resten av den piskede kremen over. Topp med resten av bærene og strø til slutt over ristede kokosflak.