Marengskake med røde bær
Ferdigkjøpte marengsbunner gjør denne kaken rask å lage. Legg en klatt vispet krem i bunnen av kakefatet, så holder kaken seg på plass! Sitronkrem, også kalt lemon curd, fås kjøpt ferdig på glass i velassorterte matbutikker.
Med fire enkle trinn får du en deilig og elegant marengskake med røde bær. Velg mellom jordbær eller bringebær, eller begge deler. Her er det bare å kose seg.
Dette trenger du:
(8 porsjoner)
- 2 marengsbunner
- 4 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 1⁄2 ts vaniljesukker
- 250 g friske jordbær
- 100 g rips
- 250 g bringebær
- 3 ss sitronkrem (lemon curd)
- 1 pasjonsfrukt
- 1⁄2 dl ristede kokosflak
Slik gjør du
- Stivpisk fløten sammen med melis og vaniljesukker.
- Rens jordbærene og skjær halvparten i skiver. Rens ripsene og spar noen hele klaser til pynt.
- Legg en marengsbunn på et kakefat og fordel halvparten av den piskede kremen over.
- Skjær pasjonsfrukten i to og grav ut kjernene. Bland sitronkrem og pasjonsfruktkjerner, fordel blandingen over den vispede kremen. Strø over jordbærskiver og halvparten av ripsene. Legg over den siste marengs- bunnen og fordel resten av den piskede kremen over. Topp med resten av bærene og strø til slutt over ristede kokosflak.