© Ulrika Pousette / Allt om Mat

Marengskake med røde bær

Ferdigkjøpte marengsbunner gjør denne kaken rask å lage. Legg en klatt vispet krem i bunnen av kakefatet, så holder kaken seg på plass! Sitronkrem, også kalt lemon curd, fås kjøpt ferdig på glass i velassorterte matbutikker.

2. august 2019 av Petra Petterson og Cecilia Lundin

Med fire enkle trinn får du en deilig og elegant marengskake med røde bær. Velg mellom jordbær eller bringebær, eller begge deler. Her er det bare å kose seg.


Dette trenger du:

(8 porsjoner)

  • 2 marengsbunner
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 1⁄2 ts vaniljesukker
  • 250 g friske jordbær 
  • 100 g rips
  • 250 g bringebær 
  • 3 ss sitronkrem (lemon curd)
  • 1 pasjonsfrukt
  • 1⁄2 dl ristede kokosflak 

Slik gjør du

  1. Stivpisk fløten sammen med melis og vaniljesukker.
  2. Rens jordbærene og skjær halvparten i skiver. Rens ripsene og spar noen hele klaser til pynt.
  3. Legg en marengsbunn på et kakefat og fordel halvparten av den piskede kremen over.
  4. Skjær pasjonsfrukten i to og grav ut kjernene. Bland sitronkrem og pasjonsfruktkjerner, fordel blandingen over den vispede kremen. Strø over jordbærskiver og halvparten av ripsene. Legg over den siste marengs- bunnen og fordel resten av den piskede kremen over. Topp med resten av bærene og strø til slutt over ristede kokosflak. 

Kanskje du også er interessert i...