Mangler du en lekker oppskrift til sesongens gresskar? Du får den av oss her!
Gressskar er noe av det beste med denne årstiden, og om du ønsker å prøve noe nytt er denne oppskriften på sprø gressskarpannekaker noe for deg.
Det kan være vanskelig å komme på nye måter å bruke gresskar i matlagingen. Men hvorfor ikke bruke gresskar i det søte kjøkkenet?
Disse pannekakene er tynnere og større enn den amerikanske varianten, men fylt med hokkaido-gresskar som gir både farge og sødme. Spis de enten som en luksus-frokost eller til dessert med en kule is til. Et himmelsk alternativ til Halloween godisen.
Gresskarpannekaker med sirup
Dette trenger du
Ingredienser (ca. 16 stk)
Græskarpuré
- 1 lite hokkaidogressskar
Pannekakene
- 175 g gressskarpuré
- 3 dl skummet kulturmelk
- 2 egg
- 250 g hvetemel
- 2 tsk bakepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk malt ingefær
- ¼ tsk malt nellik
- ½ tsk salt
- 100 g smør
- 1-2 dl lønnesirup
Psst... Høsten er den perfekte sesongen for små DIY-prosjekter hjemme. Se hvordan du enkelt kan støpe dine egne lys!
Slik gjør du
Tidsforbruk: 60+ minutter
- Sett ovnen på 180 grader.
- Halvér gresskaret og skrap innmaten ut med en skje. Plasser gresskaret i en ildfast form med skjæreflaten opp, dekk det løst til med sølvpapir og bak det i ca. 1,5 timer, til gresskarkjøttet er helt mørt. Skrap gresskarkjøttet ut med en skje og blend det.
- Pisk gressskarpuré og skummet kulturmelk sammen i en skål. Pisk deretter eggene i.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en skål og pisk eggeblandingen i litt etter litt. Unngå å piske mer enn nødvendig.
- Smelt en liten del av smørret på en panne og stek pannekakene med jevn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og ferdigstekt. Tilsett litt ekstra smør underveis dersom det er nødvendig.
- Topp pannekakene med lønnesirup og en smørklatt ved servering.
TIPS! For en ekstra lekker utgave kan du servere pannekakene med en kule vaniljeis.