Mangler du en lekker oppskrift til sesongens gresskar? Du får den av oss her!

Gressskar er noe av det beste med denne årstiden, og om du ønsker å prøve noe nytt er denne oppskriften på sprø gressskarpannekaker noe for deg.

Pannekaker med græskar
© Foto: Columbus Leth / Styling og opskrift: Nadia Mathiasen

Det kan være vanskelig å komme på nye måter å bruke gresskar i matlagingen. Men hvorfor ikke bruke gresskar i det søte kjøkkenet?

Disse pannekakene er tynnere og større enn den amerikanske varianten, men fylt med hokkaido-gresskar som gir både farge og sødme. Spis de enten som en luksus-frokost eller til dessert med en kule is til. Et himmelsk alternativ til Halloween godisen.

Gresskarpannekaker med sirup

Dette trenger du

Ingredienser (ca. 16 stk)

Græskarpuré

  • 1 lite hokkaidogressskar

Pannekakene

  • 175 g gressskarpuré
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 2 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 tsk bakepulver
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk malt ingefær
  • ¼ tsk malt nellik
  • ½ tsk salt
  • 100 g smør
  • 1-2 dl lønnesirup

Psst... Høsten er den perfekte sesongen for små DIY-prosjekter hjemme. Se hvordan du enkelt kan støpe dine egne lys!

Slik gjør du

Tidsforbruk: 60+ minutter

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Halvér gresskaret og skrap innmaten ut med en skje. Plasser gresskaret i en ildfast form med skjæreflaten opp, dekk det løst til med sølvpapir og bak det i ca. 1,5 timer, til gresskarkjøttet er helt mørt. Skrap gresskarkjøttet ut med en skje og blend det.
  3. Pisk gressskarpuré og skummet kulturmelk sammen i en skål. Pisk deretter eggene i.
  4. Bland alle de tørre ingrediensene i en skål og pisk eggeblandingen i litt etter litt. Unngå å piske mer enn nødvendig.
  5. Smelt en liten del av smørret på en panne og stek pannekakene med jevn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og ferdigstekt. Tilsett litt ekstra smør underveis dersom det er nødvendig.
  6. Topp pannekakene med lønnesirup og en smørklatt ved servering.

TIPS! For en ekstra lekker utgave kan du servere pannekakene med en kule vaniljeis.