Oppskrift på lekre sandwicher!
De vanlige brødskivene kan raskt forvandles til lune sandwicher. Vi har 4 lekre og enkle oppskrifter som garantert vil friste!
Croque monsieur med pære
Pære og estragon setter en spennende ny vri på den klassiske franske sandwichen.
Du trenger (4 porsjoner): 4 store skiver bondebrød, 4 ts dijonsennep, 100 g røkt skinke, ca. 8 skiver, 1 stor pære, 1 ts tørket estragon, 8 skiver vellagret ost, smør.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader. Smør sennep og smør på brødet. Legg på skinke, pærebåter, estragon og ost.
2. Gratiner midt i ovnen i 12-15 minutter.

Laksesandwich med spinat
Tid for middag, men bare litt sulten? Disk opp med lune laksesandwicher!
Du trenger (4 porsjoner): 4 store skiver bondebrød,
4-6 cocktailtomater, 150 g babyspinat, smør.
Røre
150 g varmrøkt laksefilet, 50 g fersk sjampinjong, 250 g kesam, 2 dl revet ost, 4 ss hakket rødløk, 2 ts dijonsennep, 1/2 dl hakket dill, 2 krm tabasco og havsalt.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader. Fres spinaten raskt i smør.
2. Finfordel laks og grovhakk sjampinjongen. Bland sammen med resten av ingrediensene til røren.
3. Legg spinat på brødet, ha på røre og avslutt med skivede tomater. Gratiner så midt i ovnen i 12-15 minutter.

Pandorato
Toast på italiensk vis! Smaker godt sammen med rucola, cocktailtomater og marinerte oliven.
Du trenger (4 porsjoner): 8 skiver daggammelt formbrød, 125 g mozzarella, 8 sardiner, 50 g salami i tynne skiver, 8 store blader basilikum, 1,5 dl melk, 2 egg, havsalt, kvernet pepper og olivenolje.
Slik gjør du:
1. Skjær skorpene av brødet. Skjær mozzarella i tynne skiver og legg på fire av brødskivene. Legg sardiner, salami og basilikum over. Dekk med de resterende brødskivene og trykk ned.
2. Snu de fylte sandwichene i melk. Pudre med mel på begge sider.
3. Legg sandwichene i en dyp form. Visp egg sammen med salt og pepper. Hell blandingen over brødet og la det trekke i ca. 15 minutter. Snu sandwichene en gang underveis.
4. Stek sandwichene i olivenolje til de er gylnem og la dem renne av på kjøkkenpapir. Skjær sandwichene diagonalt før servering.

Pissaladière
Få en smak av Provence med disse sandwichvariantene av den tradisjonelle franske løkpizzaen.
Du trenger (4 porsjoner): 4 store skiver bondebrød.
Løkconfit
600 g gul løk, 3 + 1 ss olivenolje, 2 laurbærblad, 1/2 ts timian, 8 sardiner, 12 svarte oliven (gjerne kalamataoliven), havsalt og kvernet pepper.
Slik gjør du:
1. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek løk myk i en gryte sammen med 3 ss olivenolje og krydder i ca. 30 minutter. Rør innimellom. Løken skal smelte sammen, ikke brunes. Smak til med salt og pepper.
2. Sett ovnen på 225 grader. Fordel løk på brødet. Legg på sardiner og oliven og dryss over en ss olivenolje.
3. Gratiner midt i ovnen i 12-15 minutter.

Toast med geitost og rødløksmarmelade
Server som forrett på en seng av babyspinat, eller nyt som deilig kveldssnacks på egen hånd.
Du trenger (4 porsjoner): 4 skiver frukt- og nøttebrød eller dansk nøttebrød, 200 g kokte rødbeter, 4 skiver geitost à 50 g, 1 stor rødløk, olivenolje, 3 ss balsamicoeddik, 2-3 ss honning, halvsalt, kvernet pepper og smør.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader. Ha smør på brødet og legg på tynne skiver med rødbeter og ost.
2. Skjær rødløk i skiver og fres den i myk olje uten at den får farge i ca. 10 minutter. Ha i eddik og honning og kok til nesten all væsken er kokt inn. Smak til med salt og pepper.
3. Gratiner brødet midt i ovnen til osten begynner å smelte, i ca. 8 minutter. Ta ut og legg over løk. Avslutt med kapers.
